ΔΩΡΕΑΝ διανομή φρούτων σε σχολεία!

Σε κάθε μαθητή θα διανεμηθούν συνολικά 10 φρουτοσαλάτες, 22 πορτοκάλια και 22 μήλα

​Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης επισκέφθηκε την Δευτέρα 28 Απριλίου, το 2ο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Περιστερίου, όπου συμμετείχε στη διανομή φρούτων στους μικρούς μαθητές, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμ��ατος «Σχέδιο προώθησης της κατανάλωσης των φρούτων στα σχολεία για το σχολικό έτος 2013-2014» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο σχολείο, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δήλωσε:

«Είναι ένα πρόγραμμα που προσπαθεί να προωθήσει την υγιεινή διατροφή των παιδιών εξοικειώνοντας τα με την κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Υλοποιείται εναλλάξ μεταξύ περιφέρειας και μεγάλων αστικών κέντρων. Δηλαδή μια χρονιά υλοποιείται στην Περιφέρεια και την επόμενη σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Φέτος είναι η σειρά των μεγάλων αστικών κέντρων. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε περίπου 1.500 σχολεία και αφορά περισσότερους από 280.000 μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στους οποίου�� θα δοθούν σε πέντε δόσεις φρούτα και φρουτοσαλάτα, ειδικότερα πορτοκάλια, μήλα και φρουτοσαλάτα, όλα βιολογικής παραγωγής. Επίσης χαίρομαι που φέτος μαζί με τα φρούτα διανέμεται και ένα πληροφοριακό υλικό που έφτιαξαν τα ίδια τα παιδιά από σχολείο της Μήλου, που κέρδισαν ένα διαγωνισμό και έφτιαξαν σκίτσα και έγραψαν σε ένα τετράδιο τις εντυπώσεις τους και γιατί πρέπει να προωθείται η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών προς όφελος της υγιεινής διατροφής και της αντιμετώπισης της παχυσαρκίας. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα που δεν θα μπορούσε να γίνει μόνο από τις υπηρεσίες του υπουργείου μας και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες -τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω για την αγάπη και το ενδιαφέρον που έδειξαν να υλοποιήσουν με επιτ��χία το πρόγραμμα- αλλά δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς και την αγάπη, το ενδιαφέρον και την φροντίδα των δασκάλων των σχολείων τους οποίους επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω. Το πρόγραμμα είναι προϋπολογισμού ύψους 3 εκατ. ευρώ».

Το πρόγραμμα της δωρεάν διανομής φρούτων και της φρουτοσαλάτας έχει ξεκινήσει να υλοποιείται εδώ και λίγες μέρες στα σχολεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, ενώ επισημαίνεται ότι φέτος, σύμφωνα με την εκ περιτροπής διανομή, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα και συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, ενώ πέρυσι υλοποιήθηκε αντίστοιχα μόνο σε σχολεία της Περιφέρειας.

Συνολικά θα γίνουν πέντε διανομές φρούτων και περιλαμβάνουν μήλα και πορτοκάλια ολοκληρωμένης διαχείρισης και φρουτοσαλάτας, η οποία αποτελείται από ροδάκινο, αχλάδι, βερίκοκο και φυσικό χυμό σταφυλιού, σε περίπου 1.500 σχολεία και 280.600 μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε κάθε μαθητή θα διανεμηθούν, σε πέντε δόσεις, συνολικά 10 φρουτοσαλάτες, 22 πορτοκάλια και 22 μήλα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top