Θύελλα αντιδράσεων στα social media για το βιβλίο του Δ. Κουφοντίνα-Tα σχόλια πήραν "φωτιά"

Εμφανίζεται αμετανόητος και προκλητικός ο αρχιεκτελεστής της 17Ν

Θύελλα αντιδράσεων στα social media για το βιβλίο του Δ. Κουφοντίνα-Tα σχόλια πήραν "φωτιά"

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει το βιβλίο του καταδικασμένου για την συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα.


Στις 480 σελίδες του βιβλίου με τίτλο «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη» ο Δημήτρης Κουφοντίνας εμφανίζεται αμετανόητος ενώ παράλληλα προκαλεί λέγοντας ότι το μόνο λάθος που αναγνωρίζει από όλα τα εγκλήματα της 17 Νοέμβρη είναι ο θάνατος του φοιτητή Θάνου Αξαρλιάν στις 14 Ιουλίου 1992 στην επίθεση με ρουκέτα κατά του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Παλαιοκρασσά.

Ο αρχιεκτελεστής της 17 Νοέμβρη αποκαλύπτει επίσης ότι ο ίδιος ήταν παρών στον Πειραιά όταν τραυματίστηκε ο Σάββας Ξηρός, στην ενέργεια που αποτέλεσε την αρχή του τέλους για την εξάρθρωση της οργάνωσης.


Μετά τη δημοσίευση του βιβλίου, τα social media πήραν φωτιά, ενώ το θέμα έφτασε μέχρι τη Βουλή με την άγρια κόντρα Λαφαζάνη- Βορίδη.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος έγραψε στο facebook: «Ένας δολοφόνος, που πυροβολούσε τα ανύποπτα θύματά του πισώπλατα, κυκλοφορεί την "αυτοβιογραφία" του με φωτογραφία στο εξώφυλλο... αντάρτες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Ντροπή για τις εκδόσεις Λιβάνη. ΝΤΡΟΠΗ. Αυτή δεν είναι καπηλεία. Είναι ΑΝΑΓΟΥΛΑ».

TATSOPOULOS.jpg
«Προς τον Οίκο Λιβάνη: Ματωμένο βιβλίο, ματωμένα χρήματα. Να τα χαίρεστε» έγραψε ο Κώστας Μπακογιάννης.

mpakogiannhs.jpg
Και στο twitter όμως είχε την... "τιμητική" του το βιβλίο του Κουφοντίνα.

"Μάλιστα. Έβγαλε βιβλίο ο αρχιδολοφόνος....", "Ο Κουφοντίνας εκδίδει βιβλίο στον οίκο Λιβάνη. Ο Τσε Γκεβάρα μόλις άλλαξε πλευρό στον τάφο του" είναι κάποια από τα tweets που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο!

Από την πλευρά του ο εκδοτικός Οίκος Λιβάνη έγραψε: "Ο Εκδοτικός Οίκος Λιβάνη έχει αποδείξει την πίστη του στον πλουραλισμό των ιδεολογικών, πολιτικών, κοινωνικών και πολιτιστικών ρευμάτων. Οι εκδόσεις μας κατά τη διάρκεια της πενηντάχρονης περίπου διαδρομής τους έχουν δείξει ότι δεν έχουν εμμονές σε μονομερείς αφηγήσεις για κρίσιμα θέματα της ιστορικής εξέλιξης στην Ελλάδα και δεν διακατέχονται από προκαταλήψεις. Πιστεύουμε ότι πρέπει να φωτιστούν όλες οι πτυχές της ελληνικής ιστορίας σε κρίσιμες και αμφισβητούμενες ιστορικές περιόδους. Με πίστη σε αυτή την αρχή της διερεύνησης κρίσιμων φάσεων της ιστορικής και πολιτικής εξέλιξης και με μοναδικό κριτήριο να χυ��εί άπλετο φως, προχωρήσαμε στην έκδοση του βιβλίου αυτού. Είναι αυτονόητο ότι ο Εκδοτικός Οίκος, βασιζόμενος στις παραπάνω αρχές, έχει εκδώσει και άλλα βιβλία σχετικά με την ύπαρξη και τη δράση της 17Ν, που αποδεικνύουν κάθε φορά ότι η έκδοση ενός βιβλίου δεν σημαίνει ότι ο Εκδοτικός Οίκος συμμερίζεται ή ταυτίζεται με τις απόψεις των συγγραφέων. Οι απόψεις που αναλύονται από το συγγραφέα στο βιβλίο αυτό είναι αντίστοιχες με τα κείμενα των προκηρύξεων της 17Ν, όπως αυτά έχουν δημοσιοποιηθεί από τα ΜΜΕ (εφημερίδες - ραδιόφωνα - τηλεόραση - internet) και επίσης έχουν αναδειχθεί μέσα από τη διαδικασία της πολύκροτης δίκης και έχουν καταχωριστεί στα πρακτικά της δίκης."



Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top