Συγκλονιστική ιστορία: Ο ιδρυτής της What'sapp ήταν πάμφτωχος! Έτρωγε με κουπόνια!

Αγόρασε την εφαρμογή το Facebook και έγινε δισεκατομμυριούχος

Συγκλονιστική ιστορία: Ο ιδρυτής της What

​Συγκλονιστική είναι η ιστορία του ιδιοκτήτη της εφαρμογής WhatsApp που εξαγόρασε σήμερα το Facebook στην τιμή των 16 δισ. δολαρίων, αφού πρόκειται για έναν Ουκρανό μετανάστη, ο οποίος όταν πρωτοέφτασε στο Λος Άντζελες ζούσε με κουπόνια που μοίραζε η πρόνοια για φαγητό.

Ο Jan Koum και ο Brian Acton προσπάθησαν πάρα πολλές φορές στο παρελθόν να γίνουν δισεκατομμυριούχοι, χωρίς να τα καταφέρουν. Το 2009 δημιούργησαν την εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων για κινητά τηλέφωνα WhatsApp, όμως κανείς από τους δύο δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα έφτανε να αξίζει 6,8 δισ. δολάρια.

whatsapp1.jpg

Ειδικά ο Jan Koum δεν είχε δει ούτε στα πιο τρελά του όνειρα ότι θα μπορούσε να ξεφύγει από την φτώχεια που έζησε όταν ήταν έφηβος.

Σε ηλικία 16 ετών έφτασε στο Λος Άντζελες από την Ουκρανία μαζί με την οικογένειά του. Μεγάλωσε σε ένα φτωχό προάστιο, σε ένα σπίτι που δεν είχε ζεστό νερό ούτε ηλεκτρικό ρεύμα.

whatsapp2.jpg
Τα οικονομικά τους ήταν τόσο δύσκολα, που ο Koum και η μητ��ρα του έπρεπε να μαζεύουν κουπόνια για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό.

Μάλιστα ως φόρο τιμής στα δύσκολα παιδικά του χρόνια, επέλεξε να υπογράψει την συμφωνία με το Facebook που τον έκανε δισεκατομμυριούχο, στο ίδιο γραφείο της πρόνοιας, όπου περίμενε με τις ώρες στην ουρά για να πάρει τα κουπόνια.

Ο Koum και ο Acton ανέπτυξαν την εφαρμογή που τους έκανε πλούσιους σε καφετέριες και στα σπίτια τους. Χρειάστηκαν μάλιστα μόλις πέντε χρόνια, για να αξίζει αυτή η εφαρμογή δισεκατομμύρια και να έρθει η καταξίωση.

whatsapp3.jpg

Ο Mark Zuckerberg πλήρωσε 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές και τέσσερα δισεκατομμύρια σε μετρητά για να αποκτήσει την εφαρμογή τους και αναμένεται στα επόμενα τέσσερα χρόνια, από αυτή την συμφωνία οι ιδρυτές του WhatsApp να βγάλουν 19 δισεκατομμύρια δολάρια.

whatsapp4.jpg

Το πιο αστείο από όλα είναι ότι ο συνέταιρος του Koum, είχε κάνει αίτηση στο παρελθόν για να εργαστεί στο Facebook, αλλά είχε απορριφθεί.

Τώρα και οι δυο τους θα είναι στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας και όπως είπε και ο Mark Zuckerberg μαζί θα φέρουν την νέα εποχή του Facebook.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top