VIDEO ΣΟΚ: Οδομαχίες στο κέντρο του Κιέβου – Ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούν στο ψαχνό

Εικόνες πολέμου στην Ουκρανία

VIDEO ΣΟΚ: Οδομαχίες στο κέντρο του Κιέβου – Ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούν στο ψαχνό

​Συγκλονίζουν οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου από το φλεγόμενο Κίεβο. Μετά την παραβίαση της εκεχειρίας από τους διαδηλωτές το κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας έχει μετατραπεί σε κανονικό πεδίο μάχης.

Smoke-from-fires-hangs-ov-004.jpg

Η κυβέρνηση του Βίκτορ Γιανουκόβιτς έδωσε εντολή σε άνδρες των ειδικών δυνάμεων να ακροβολιστούν γύρω από την Πλατεία Ανεξαρτησίας και να προχωρήσουν στην… «εκκαθάριση» των διαδηλωτών.

Kiev-Protests-001.jpg

Στην δημοσιότητα δόθηκαν συγκλονιστικά video που δείχνουν καρέ καρέ ακροβολισμένους στρατιώτες να πυροβολούν με αληθινά πυρά εναντίον άμαχων διαδηλωτών.

87e660a9-6ffc-4d09-90f9-2462de1db264-460x276.jpg

Η ουκρανική αντιπολίτευση κάνει λόγο για τουλάχιστον 100 νεκρούς και 500 τραυματίες και καταγγέλλουν την κυβέρνηση για προβοκάτσια που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την Ουκρανία στον εμφύλιο σπαραγμό.

06c50ea7-df3d-45aa-970e-5eb885e777da-460x276.jpg

Επίσημα πάντως οι νεκροί σήμερα αγγίζουν τους επτά, ανάμεσά τους και δύο αστυνομικοί.

A-wounded-anti-government-008.jpg

Πρόκειται για την χειρότερη ίσως μέρα των τελευταίων επεισοδίων. Άμαχοι διαδηλωτές, κρατώντας αυτοσχέδιες ασπίδες με ελλιπή μέτρα προστασίας προσπαθούν να αντισταθούν στον ουκρανικό στρατό που βάλει ακατάπαυστα εναντίον τους, δολοφονώντας τους εν ψυχρώ.

An-injured-man-struggles--009.jpg

Φωτογράφος του Reuters αποκάλυψε ότι είδε 21 σορούς να κείτονται στην Πλατεία Ανεξαρτησίας, ενώ νωρίτερα δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου έκανε λόγο για 17 νεκρούς.

Young-Ukrainian-woman-car-009.jpg

Η κατάσταση είναι έκρυθμη και καμία από τις δύο πλευρές δεν δείχνει διατεθειμένη να κάνει πίσω. Η διεθνή διπλωματία παραμένει απλός παρατηρητής και η διεθνής κοινή γνώμη παρακολουθεί έναν διχασμένο λαό να οδηγείται σε αδιέξοδο.

Protesters-advance-to-new-009.jpg

A-protester-stands-behind-009.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top