Νέα Έρευνα: 7 στους 10 Έλληνες τα βλέπουν όλα «μαύρα»

Είμαστε μέσα στην ανασφάλεια και την απαισιοδοξία

Ανασφάλεια, χαμηλές προσδοκίες και απαξίωση του κράτους είναι τα βασικά στοιχεία που κυριαρχούν στην ελληνική κοινωνία, σύμφωνα με έρευνα της Public Issue.

Από την «έρευνα πολιτικής συγκυρίας» που πραγματοποιήθηκε 8 - 13 Ιανουαρ��ου προκύπτει ότι το 75% δηλώνει ότι αισθάνεται ανασφάλεια, ενώ το αντίθετο δηλώνει το 22%.

Παράλληλα, το 70% θεωρεί ότι «στην Ελλάδα τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση», το 22% «στη σωστή κατεύθυνση», ενώ το 5% «ούτε στη σωστή, ούτε στη λάθος κατεύθυνση».

Στην ερώτηση «πόσο πιστεύετε ότι θα διαρκέσει η οικονομική κρίση», μόλις το 1% βλέπει ότι θα κρατήσει ακόμη ένα εξάμηνο, το 6% θεωρεί πως η κρίση θα διαρκέσει για ακόμη έναν χρόνο, το 8% για ακόμη δύο χρόνια, το 9% για ακόμη τρία χρόνια, το 3% για ακόμη τέσσερα χρόνια, το 15% για ακόμη πέντε χρόνια, το 22% θεωρεί ότι οικονομική κρίση θα κρατήσει από έξι έως 10 χρόνια ακόμη και το 29% περισσότερα από 10 χρόνια ακόμη.

Σε ερώτηση για τα συναισθήματά τους σε σχέση με αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο χρόνο στη χώρα, απαντούν: Οργή/ αγανάκτηση το 31%, απογοήτευση το 14%, ανησυχία/ άγχος το 13%, ντροπή το 10%, λύπη/ στεναχώρια το 7%, αδιαφορία το 2%, τίποτα από όλα αυτά το 2%, όλα αυτά το 18%.

Επιπλέον, το 43% θεωρεί ότι το κράτος δουλεύει χειρότερα από ότι πέντε χρόνια πριν, ενώ το αντίθετο εκτιμά το 26%.

Στην ερώτηση ποια παράταξη μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την κρίση, η Δεξιά ή η Αριστερά, απαντούν: «καμιά από τις δυο» το 41%, «η Δεξιά» το 25%, «η Αριστερά» το 24%, «το κέντρο» το 1%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top