H φρίκη στο μεγαλείο της: Ζευγάρι κρατούσε τρεις γυναίκες σκλάβες επί 30 χρόνια

Απελευθερώθηκαν από τη βρετανική αστυνομία μετά από καταγγελία

H φρίκη στο μεγαλείο της: Ζευγάρι κρατούσε τρεις γυναίκες σκλάβες επί 30 χρόνια

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι τρεις γυναίκες κρατούνταν από ζευγάρι σε συνθήκες δουλείας επί τρεις ολόκληρες δεκαετίες!!!!

Ευτυχώς το μαρτύριό τους όμως τελείωσε καθώς απελευθερώθηκαν από τη βρετανική αστυνομία, η οποία κινητοποιήθηκε μετά την καταγγελία οργάνωσης.

Τον Οκτώβριο η οργάνωση Freedom Charity επικοινώνησε με την αστυνομία, όταν έλαβε τηλεφωνική κλήση από μία γυναίκα που ανέφερε ότι κρατείτο παρά τη θέλησή της επί δεκαετίες. Η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει το σπίτι όπου κρατούνταν οι γυναίκες.

Τα θύματα, κρατούνταν παρά τη θέλησή τους σε οικία στο Λονδίνο. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, πρόκειται για μια 69χρονη από τη Μαλαισία, μια 57χρονη Ιρλανδέζα και μια 30χρονη Βρετανίδα.

Και τα τρία θύματα φέρουν «βαθιά ψυχολογικά τραύματα» αλλά πλέον έχουν μεταφερθεί «σε ασφαλές μέρος», ανακοίνωσε η αστυνομία.

Police-tape-011.jpg
Οι αρχές έχουν συλλάβει ως υπόπτους για οικιακή δουλεία και καταναγκαστική εργασία έναν άνδρα και μία γυναίκα, αμφότερους ηλικίας 67 ετών.

«Επικροτούμε τις ενέργειες της Freedom Charity και συνεργαζόμαστε μαζί της για να στηρίξουμε αυτές τις γυναίκες που φαίνεται ότι κρατούνταν επί περισσότερα από 30 χρόνια», δήλωσε ο αστυνομικός επιθεωρητής της μονάδας καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων Κέβιν Χάιλαντ.

«Ένα τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ με θέμα τους αναγκαστικούς γάμους και το έργο της Freedom Charity φαίνεται πως ήταν ο καταλύτης που ώθησε ένα από τα θύματα να τηλεφωνήσει ζητώντας βοήθεια και οδήγησε στη διάσωσή τους», πρόσθεσε.

Η Ανίτα Πρεμ, ιδρύτρια της οργάνωσης Freedom Charity δήλωσε στο Sky News ότι τα θεωρούμενα ως θύματα κατάφεραν να βγουν από το σπίτι με τη βοήθεια της οργάνωσης.

Η ίδια δήλωσε ότι οι γυναίκες ήταν τρομοκρατημένες και αισθάνονταν ότι βρίσκονταν «σε τεράστιο κίνδυνο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top