Δεκάδες συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ δήλωναν παράνομα υπερωρίες για να παίρνουν επιδόματα

«Ερευνώνται τα πάντα», είπαν οι υπεύθυνοι

​Δεκάδες συνδικαλιστές της ΕΛ. ΑΣ φέρεται να έπαιρναν επί σειρά ετών, παρανόμως, επιδόματα επικαλούμενοι ότι έκαναν υπερωρίες και εργάζονταν αδιαλείπτως όλα τα σαββατοκύριακα του χρόνου στα συνδικαλιστικά σωματεία τους»!

«Ερευνώνται τα πάντα», είπαν οι υπεύθυνοι της ΕΛ.ΑΣ για την υπόθεση.

Σύμφωνα με νεώτερα έγγραφα, αποδεικνύεται ότι το 2000, το 2001, το 2008 και άλλες φορές, το αρχηγείο της ΕΛ. ΑΣ είχε απαγορεύσει ρητά να δοθούν αυτά τα επιδόματα σε συνδικαλιστές.

Ωστόσο εκείνοι τα έπαιρναν με εγκρίσεις ανωτέρων και ανωτάτων αστυνομικών οι οποίοι τώρα θα ελεγχθούν.

Την ίδια στιγμή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, μέλη της οποίας φέρεται κυρίως να έπαιρναν παρατύπως τα επιδόματα, δεν έχει προχωρήσει σε καμία ανακοίνωση ή διευκρίνιση.

Σε έγγραφο της 5ης Σεπτεμβρίου 2013 που συνέταξε ο Κλάδος Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής αναφέρονταν ρητά ότι «οι συνδικαλιστές δεν δικαιούνται απασχόληση πέραν του πενθημέρου καθόσον η καταβολή της εν λόγω αποζημίωσης συνδέεται αναπόσπαστα με την πραγματική παροχή εργασίας εκ μέρους του προσωπικού για τη κάλυψη υφισταμένων υπηρεσιακών αναγκών στην έννοια της οποίας δεν δύνανται να υπαχθούν εξ αντικειμένου οποιεσδήποτε άλλες ενασχολήσεις και πολύ περισσότερο δραστηριότητες που εντάσσονται στο πλαίσιο εκπλήρωσης συνδικαλιστικών και μόνο υποχρεώσεων».

Έτσι, ήδη έχει προχωρήσει σε παρα��ράτηση χρημάτων σε έναν από τους συνδικαλιστές που εντοπίσθηκε αρχικά να λαμβάνει επιδόματα.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top