ΤΡΑΓΙΚΟ: Κάθε δύο λεπτά εξαφανίζεται ένα παιδί!

Πάνω από 250.000 παιδιά χάνονται τον χρόνο

«Κάθε δύο λεπτά εξαφανίζεται ένα παιδί»! Αυτή είναι η τρομακτική διαπίστωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η ανακάλυψη της μικρής Μ��ρίας στον καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα δημιούργησε προσδοκίες σε χιλιάδες γονείς ότι ίσως είναι δικό τους παιδί. Στο τέλος του περασμένου Σαββατοκύριακου, περισσότεροι από 8.000 συγγενείς εξαφανισμένων παιδιών είχαν έρθει σε επαφή με «Το χαμόγελο του παιδιού» ζητώντας πληροφορίες.

«Πρόκειται συχνά για γονείς που έχουν χάσει ένα παιδί και που ελπίζουν, που αναζητούν μια ομοιότητα ανάμεσα στο παιδί τους και το παιδί που βρέθηκε. Το βλέπουν σαν μια στιγμή ελπίδας», εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ντελφίν Μοραλίς, αναπληρώτρια γενική γραμματέας της μη κυβερνητικής οργάνωσης Missing Children Europe και προσθέτει πώς «πολλοί τηλεφωνούν και λένε, 'μήπως είναι η κόρη μου;' Άλλοι έχουν να καταθέσουν ιδέες, μαρτυρίες».

«Συνολικά 250.000 παιδιά εξαφανίζονται κάθε χρόνο στην Ευρώπη, δηλαδή ένα παιδί κάθε δύο λεπτά», εξηγεί ακόμα η κ. Μοραλίς, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «η συλλογή πληροφοριών σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι πολύ κακή».

Βέβαια, όπως εξηγεί η κ. Μοραλίς, από αυτά τα παιδιά, η μεγάλη πλειονότητα είναι φυγάδες ή παιδιά χωρισμένων γονιών, τα οποία απάγονται από τους ίδιους τους γονείς. «Οι πολύ ανησυχητικές εξαφανίσεις αφορούν το 2% με 5% των περιπτώσεων, δηλαδή από 5.000 ως 12.500 ανηλίκους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top