ΕΡΕΥΝΑ-ΣΟΚ: Σε 45 χρόνια στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο δεν θα μένει ΚΑΝΕΙΣ!

Διαβάστε το γιατί

ΕΡΕΥΝΑ-ΣΟΚ: Σε 45 χρόνια στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο δεν θα μένει ΚΑΝΕΙΣ!

​Αδιανόητα φαντάζουν τα αποτελέσματα μιας έρευνας του Πανεπιστημίου της Χαβάης που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Nature και υποστηρίζουν ότι στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο αλλά και άλλες μεγαλουπόλεις σε 45 χρόνια δεν θα μένει κανείς!

Και όλα αυτά λόγω των κλιματικών αλλαγών που προκαλούνται λόγω ανθρωπογενών δραστηριοτήτων!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μελέτη η υπερθέρμανση του πλανήτη θα προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση με εκατοντάδες εκατομμύρια κλιματικούς πρόσφυγες να περνούν μαζικά τα σύνορα, ενώ σε πολλές περιοχές του πλανήτη ενδέχεται να εξαφανιστεί κάθε ίχνος ζωής!!!

Επιπλέον, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η κατάσταση είναι πλέον μη αναστρέψιμη και πως «οι άνθρωποι πρέπει να προετοιμαστούν για έναν κόσμο όπου τα πιο ψυχρά χρόνια θα είναι θερμότερα από αυτά που έχουν καταγραφεί στη μνήμη μας ως τα πιο ζεστά».

Το κακό είναι ότι ακόμα και αν χρησιμοποιούσαμε όλους τους διαθέσιμους πόρους για τη μείωση των εκπομπών ρύπων δεν θα γλιτώναμε από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής αλλά απλά θα κερδίζαμε χρόνο, λένε οι ερευνητές!

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα προκύπτουν από την έρευνα, αν συνεχιστεί ο σημερινός ρυθμός εκπομπής ρύπων, η Νέα Υόρκη θα αρχίσει να βιώνει δραματικές θερμοκρασίες από το 2047, το Λος Άντζελες από το 2048 και το Λονδίνο από το 2056.

Όμως εάν οι εκπομπές ρύπων σταθεροποιηθούν, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής θα πλήξουν τη Νέα Υόρκη το 2072 και το Λονδίνο το 2088, δηλαδή περίπου τρείς δεκαετίες αργότερα.

0B261CAFB22BFD2251F5635E4431F69E.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top