Στη φυλακή ο Χρυσαυγίτης που τηλεφώνησε σε Ρουπακιά- Πατέλη τη νύχτα της δολοφονίας του Φύσσα

Προφυλακίστηκε και ο συνοδηγός του φονιά

Στη φυλακή ο Χρυσαυγίτης που τηλεφώνησε σε Ρουπακιά- Πατέλη τη νύχτα της δολοφονίας του Φύσσα

Ισχυρές ενδείξεις ενοχής και υποψίες τέλεσης νέων αδικημάτων καταλόγισαν ανακριτές και εισαγγελείς στον κατηγορούμενο που εμφανίζεται να είχε αλλεπάλληλες επικοινωνίες με Ρουπακιά και Πατέλη τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του.

Υποστήριξε ότι «Δεν ήταν παρόν στο επεισόδιο, ούτε τη στιγμή του φόνου. Δεν έχει καμία ανάμιξη με την ανθρωποκτονία, ούτε είδε το παραμικρό. Ακολουθούσε το αυτοκίνητο του Ρουπακιά, το οποίο κάποια στιγμή έχασε επειδή μπήκε ανάποδα στην Τσαλδάρη. Δεν μπήκε ποτέ στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά. Μετά το φόνο έσπασε και πέταξε το κινητό του τηλέφωνο επειδή τρόμαξε και δεν ήθελε να έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή»

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν καθώς, σύμφωνα με εκτιμήσεις, έπεσε σε αντιφάσεις εξιστορώντας όσα συνέβησαν εκείνη τη νύχτα. Υποστήριξε ότι έλαβε μήνυμα από τη Χρυσή Αυγή να σπεύσει να βοηθήσει, φαντάστηκε ότι επρόκειτο για μεταφορά τροφίμων και ακολούθησε τυφλά τον Ρουπακιά χωρίς να ξέρει που πάνε...

«Είδε από μακριά το αυτοκίνητο του Ρουπακιά με ενα ακόμα αυτοκίνητο και 4 μηχανές. Χωρίς να ξέρει που πάνε ακολούθησε. Μπήκαν στην Τσαλδάρη και τους ακολούθησε... Ήταν άδεια αλλά σε κάποιο σημείο είδε μαζεμένο κόσμο. Πάρκαρε και κατέβηκε να δει τι συμβαίνει. Άκουσε “Σπάστε, αστυνομία” και έφυγε»

Οι ανακριτές ζήτησαν εξηγήσεις για τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε τη μοιραία νύχτα με τον κατηγορούμενο για το φόνο του Παύλου Φύσσα αλλά και με τον Πυρηνάρχη της Νίκαιας. Είπε ότι τηλεφώνησε στον Ρουπακιά για να μάθει τι είχε συμβεί κι εκείνος του απάντησε...

ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ: Πώς κάνετε έτσι ρε μ...; Για εξακρίβωση είμαι. Πάρε τον Πατέλη και ενημέρωσέ τον.

Η επόμενη κλήση ήταν στον πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια.

Κατηγορούμενος: Με πήρε ο Ρουπακιάς και μου είπε να σου πω ότι τον έχουν για εξακρίβωση.
Πατέλης: Κλείσε και μην ξαναπάρεις.

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ Ο "ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ"

Όπως σας γράψαμε και νωρίτερα από το star.gr, και ο φερόμενος συνοδηγός του Γιώργου Ρουπακιά τη μοιραία νύχτα είχε την ίδια τύχη μετά την απολογία του στην ανακρίτρια που ερευνά το φόνο του Παύλου Φύσσα.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι «Του τηλεφώνησε ο Ρουπακιάς την ημέρα του φόνου για να συναντηθούν και να του δώσει υλικό για την ομιλία του αρχηγού στη Νίκαια. Πήρε το υλικό αλλά ξέχασε το κινητό του στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top