Συγκινητική ιστορία:η μικρή Μαρία έσωσε τον αδελφό της Πέτρο,που έπασχε από μια σπάνια ασθένεια

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

Συγκινητική ιστορία:η μικρή Μαρία έσωσε τον αδελφό της Πέτρο,που έπασχε από μια σπάνια ασθένεια

​Η 6χρονη Μαρία και ο 9χρονος Πέτρος είναι δυο αγαπημένα αδέλφια και εκτός από τους δεσμούς αίματος που τα ενώνει, μοιράζονται και ένα μεγάλο μυστικό!

Για την μητέρα τους, Δέσποινα, η μητρότητα ήταν πάντοτε ένα όνειρο ζωής.

Ο ερχομός του μικρού Πέτρου στην οικογένεια πριν από λίγα χρόνια, χάρισε χαμόγελα στους γονείς του. Κανείς από τους δυο όμως δεν μπορούσε να φανταστεί τότε, πως η ευτυχία δεν θα κρατούσε πολύ…

Ξαφνικά, όταν το παιδί ήταν 3 μηνών ανέβασε πυρετό. Λίγο αργότερα, ένα τσίμπημα κουνουπιού προκάλεσε πληγή, η οποία δεν έκλεινε!

Η Δέσποινα αμέσως πήγε το παιδί στον γιατρό και έκανε όλες τις εξετάσεις… Δυστυχώς τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά. Το παιδί είχε ανεβασμένα τα λευκά αιμοσφαίρια και αυτό προβλημάτισε τους γιατρούς.

Τότε ξύπνησαν οι μνήμες για την Δέσποινα από την παιδική της ηλικία! Όταν ήταν 12 ετών έχασε τον αδερφό της ξαφνικά, από μια άγνωστη μέχρι τότε ασθένεια. Οι γονείς της είχαν πλήρη άγνοια. Δεν γνώριζαν πως η Δέσποινα και η μικρότερη αδερφή της, ήταν φορείς μιας σπάνιας κληρονομικής νόσου.

«Μας εξηγήσανε ότι αυτό που έχει το παιδάκι, οφείλεται σε μια κληρονομική πάθηση», λέει η μητέρα του Πέτρου.

Μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε πως ο μικρός Πέτρος έπασχε από μια ασθένεια που λέγεται κοκκιωματώδης νόσος. Από ένα μικρόβιο το παιδάκι, μπορούσε και να πεθάνει!

Η αρρώστια του μικρού Πέτρου δοκίμασε τις αντοχές της μητέρας του και όλης της οικογένειας. Η Δέσποινα αισθανόταν ενοχές. Καθημερινά πάλευε με τις τύψεις και κατηγορούσε τον εαυτό της.

Η μόνη λύση για τον μικρό Πέτρο ήταν η μεταμόσχευση μυελού! Επί δυο χρόνια η Δέσποινα βρισκόταν πάνω από ένα τηλέφωνο και αγωνιούσε, ενώ ο γιος της έδινε τον αγώνα του να κρατηθεί στη ζωή!

Η Δέσποινα τότε πήγε σε ειδικούς γιατρούς, έκανε εξωσωματική με ειδικό προγεννητικό έλεγχο, ώστε το μωρό να γίνει συμβατός δότης!

Ο ερχομός της μικρής Μαρίας αναπτέρωσε το ηθικό όλης της οικογένειας. Λίγους μήνες μετά τη γέννησή της έγινε η μεταμόσχευση στον άρρωστο αδελφό της! Η επέμβαση πέτυχε και ο αδελφός της σήμερα απολαμβάνει χάρη στην αδελφή του, τις χαρές της ζωής!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top