Η Washington Post κάνει αφιέρωμα στην Βόρειο Ελλάδα

«Η Ελλάδα σου προσφέρ��ι κάτι βαθύτερο, την ανακάλυψη του εαυτού σου»

Η Washington Post κάνει αφιέρωμα στην Βόρειο Ελλάδα
Εκτενές ταξιδιωτικό αφιέρωμα έκανε για τη Βόρειο Ελλάδα ο Νικ Ντάνφορθ, υποψήφιος διδάκτορας στην ιστορία της Μ.Ανατολής στο Πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν για την «Washington Post».

Ο κ. Ντάνφορθ στο κείμενο του με τίτλο «Ταξιδεύοντας στην Βόρειο Ελλάδα από ένα παλιό λιμάνι καπνού μέχρι το Εθνικό Πάρκο των Πρεσπών», την περιγράφει (τη Βόρειο Ελλάδα) ως ιδανικό μέρος για τους αναποφάσιστους επισκέπτες.

«Είναι το τέλειο μέρος για να χαλαρώσεις στις ηλιόλουστες παραλίες του Αιγαίου τα πρωινά και να δροσιστείς τη νύχτα από το αεράκι στα βουνά των Βαλκανίων…»
DBCFWE1379005081.jpg
Στο εν λόγω αφιέρωμα, στο οποίο καταγράφεται η ρήση του Βρετανού συγγραφέα Λόρεντς Ντάρελ, «η Ελλάδα σου προσφέρει κάτι βαθύτερο, την ανακάλυψη του εαυτού σου», ο κ.Ντάνφορθ περιγράφει τις περιηγήσεις του στην Καβάλα και στο Εθνικό Πάρκο των Πρεσπών, σ' ένα σκηνικό που - κατά τον ίδιο - θυμίζει έντονα 'Αλπεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Νικ Ντάνφορθ περιγράφει γλαφυρά τα όμορφα τοπία που είδε ενώ κάνει εκτενείς αναφορές στην εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και τη ζεστασιά του κόσμου. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top