Νικητής του debate ο Στάινμπρουκ αλλά πιο συμπαθής η Μέρκελ!-Το είδαν 17 εκατομμύρια τηλεθεατές

Πήρε «φωτιά» το twitter-Το κολιέ της που συζητήθηκε

Νικητής του debate ο Στάινμπρουκ αλλά πιο συμπαθής η Μέρκελ!-Το είδαν 17 εκατομμύρια τηλεθεατές

Πρώτη ανάρτηση: 02/09/2013 07:24

Νικητής του ντιμπέιτ της Κυριακής στη Γερμανία αναδείχθηκε με μικ��ή διαφορά ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος για την Καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ!

Σύμφωνα με έρευνα η οποία διενεργήθηκε από την Infratest-dimap κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας μεταξύ των 1.000 προσώπων τα οποία βρίσκονταν στο στούντιο.

Στην ερώτηση «ποιον θα ψηφίζατε;», πριν από τη «μονομαχία» υπέρ της Καγκελαρίου τάχθηκε το 54% και του Στάινμπρουκ μόλις το 28%, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά μετά το τέλος του ντιμπέιτ ήταν 48% και 45%.

Κατά τα άλλα, η Μέρκελ κρίθηκε πιο συμπαθής (52%-32%), πιο αξιόπιστη (45%-41%), πιο ικανή (47%-40%) και πιο δίκαιη (45%-13%), ενώ ο αντίπαλός της θεωρήθηκε πιο επιθετικός (88%-5%), πιο κατανοητός (44%-40%), με καλύτερα επιχειρήματα (48%-38%) και συνολικά πιο πειστικός (49%-44%).

Στο ερώτημα εάν οι «μονομάχοι» ήταν καλύτεροι ή χειρότεροι του αναμενόμενου, ο Στάινμπρουκ από το 60% των ερωτηθέντων κρίθηκε ως καλύτερος του αναμενόμενου, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την Μέρκελ έφθασε στο 27%.

Αντίθετα, το 17% έκρινε τον Στάινμπρουκ χειρότερο από ό,τι περίμενε, ενώ την Μέρκελ θεώρησε χειρότερη του αναμενόμενου το 33%.

Ο Στάινμπρουκ «κέρδισε» και τους αναποφάσιστους με ποσοστό 52% έναντι 36% της κ. Μέρκελ.

Το twitter πήρε «φωτιά» με το κολιέ της Μέρκελ και όχι μόνο

Στο twitter δημοσιεύθηκαν 132.000 tweets, στα οποία την παράσταση έκλεψε το. . . κολιέ της καγκελαρίου στα χρώματα της γερμανικής σημαίας (μαύρο, κόκκινο, κίτρινο)!

Το πολυσυζητημένο κόσμημα απέκτησε και τον δικό του λογαριασμό στο Twitter με την κατάληξη @schlandkette! Έχει περισσότερους από 6.300 followers και αυτόνομες απόψεις όπως «θέλετε πραγματικά να την έχετε κρεμασμένη γύρω από τον λαιμό σας για ακόμη τέσσερα χρόνια; Πιστέψτε με, ως κολιέ, ξέρω για τι πράγμα μιλάω», ήταν ένα από τα tweets.

Μάλιστα, φαίνεται ότι είναι το αγαπημένο κολιέ της Άνγκελα μιας και το έχει ξαναφορέσει πριν από 5 χρόνια! Μάλλον είναι γουρλίδικο!

Ακόμα, αυτό που συζητήθηκε ακόμα ήταν η παρουσία του κωμικού Στέφαν Ράαμπ, ο οποίος εκπροσωπούσε το τηλεοπτικό δίκτυο ProSiebenSat1 και, κατά γενική ομολογία υπέβαλε τις πιο άμεσες ερωτήσεις, ενώ δεν δίστασε να διακόψει την Μέρκελ, προκειμένου να της ζητήσει να απαντά συγκεκριμένα στις ερωτήσεις.

52209BB3151EDA1ED1B0EDDB56A228E6.jpg
Τα ίδια θέματα αναδείχθηκαν στους ιστοτόπους μεγάλων γερμανικών μέσων ενημέρωσης.

Τι έγραψαν οι γερμανικές εφημερίδες

Η Bild είχε τίτλο «Η Μέρκελ πιο "κυβερνητική", ο Στάινμπρουκ πιο ισχυρός», ενώ η Sueddeutsche Zeitung αναφέρθηκε στα λάθη των δύο πολιτικών και η Die Welt έκανε λόγο για «νίκη με μικρή διαφορά» για τον Πέερ Στάινμπρουκ.

Το περιοδικό Der Spiegel κυκλοφόρησε με τον τίτλο: «Το αποτέλεσμα: 0-0».

To ''ελληνικό'' debate όπως ονομάστηκε, το παρακολούθησαν 17.056.000 τηλεθεατές!!!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top