Υγεία: Ξεκίνησε η διαδικασία μεταφοράς ασθενών από τα οκτώ νοσοκομεία που αλλάζουν χρήση

Γιατροί και εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις

​Ξεκίνησε η διαδικασία της μεταφοράς των ασθενών από τα οκτώ νοσοκομεία (Πολυκλινική, Αμαλία Φλέμινγκ, Πατησίων, Αγία Βαρβάρα, Σπηλιοπούλειο και Ειδικών Παθήσεων, Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων και «Παναγιά» στη Θεσσαλονίκη) που αλλάζουν χρήση σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα!

Από την Τετάρτη το πρωί, οκτώ συντονιστές του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) βρίσκονται στα νοσοκομεία, προκειμένου να καταγράψουν τους νοσηλευόμενους ασθενείς και να δρομολογήσουν τη μεταφορά τους σε άλλες κλινικές.

Η διαδικασία της κινητικότητας των υπαλλήλων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στα νοσοκομεία της Αθήνας μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου αλλά και η αλλαγή χρήσης τους!

Από την Πέμπτη, τα συγκεκριμένα νοσοκομεία δεν θα συμμετέχουν στις εφημερίες, ενώ αλλάζει και το σύστημα εφημεριών, καθώς έως τις 15 Σεπτεμβρίου θα εφημερεύουν όλα τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου σε 24ωρη βάση κάθε τρεις εργάσιμες ημέρες, ενώ στις εφημερίες θα συμμετάσχουν και τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Ωστόσο, γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεί�� δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στο μέτρο της κινητικότητας.

«Ακόμη και σε εμπόλεμες ζώνες προκαλεί ανατριχίλα το άκουσμα της εκκένωσης νοσοκομείων» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας, επισημαίνοντας ότι «η κοινωνία ζει σε κατάσταση σοκ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top