ΔΕΙΤΕ: επιχείρηση διάσωσης… αλόγου στον Πύργο!

Παραλίγο να το παρασύρουν τα ορμητικά νερά του ποταμού Αλφειού

​Στα νερά του Αλφειού στην περιοχή του Επιταλίου βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ένα άλογο με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου να στήνει επιχείρηση για τη διάσωσή του.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το περήφανο ζώο έπεσε στα ορμητικά νερά του ποταμού και παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε για να απεγκλωβιστεί δεν κατάφερε να βγει ξανά στην όχθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης αλλά και περίοικοι που αντελήφθησαν το περιστατικό προσπάθησαν να απομακρύνουν το άλογο από τον Αλφειό, ωστόσο με τα μέσα που διέθεταν αυτό δεν ήταν εφικτό.

1_7.jpg
Η πυροσβεστική υπηρεσία Πύργου ενημερώθηκε λίγο μετά τις επτά το απόγευμα και αμέσως στο σημείο έσπευσε όχημα με τρεις άνδρες και τα κατάλληλα ... εργαλεία.

Με προσεκτικές κινήσεις κατάφεραν να πλησιάσουν το ζώο και να το δέσουν ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να το τραβήξουν στην όχθη.

p6280677.jpg
Η επιχείρηση αποδείχθηκε ιδιαίτερα δύσκολη καθώς το σημείο που είχε πέσει το άλογο αλλά και το μέγεθός του απαιτούσαν ιδιαίτερα λεπτούς χειρισμούς.

Ωστόσο οι έμπειροι πυροσβέστες, με την αρωγή των περιοίκων αλλά και... λέμβου που κινούνταν στο σημείο, κατάφεραν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να βάλουν επίλογο στην επιχείρηση διάσωσης.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top