Έχει Πανσέληνο απόψε και είναι ωραία….

Ετοιμάστε κοκτέιλ,δείτε αγαπημένα πρόσωπα και απολαύστε τη θέα..

"Έχει πανσέληνο απόψε κι είναι ωραία
είναι αλλιώτικη η σιωπή χωρίς παρέα.....
Δεν νοιώθω θλίψη, μα μου΄χει λείψει
το κοριτσάκι αυτό που αγάπησες τυχαία...".
Αυτούς τους στίχους θα σιγοτραγουδήσουν το βράδυ της Κυριακής οι Έλληνες, αφού θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την πιο μαγευτική πανσέληνο του 2013 , καθώς το φεγγάρι θα φτάσει στην πλήρη φάση του και ταυτόχρονα στο κοντινότερό του σημείο στη Γη!!!
Συγκεκριμένα, σήμερα η Σελήνη θα απέχει μόλις 356.990 χιλιόμετρα από τη Γη, όταν η μέση απόσταση μεταξύ τους, που μεταβάλλεται μέσα στο έτος, είναι περίπου 382.900 χιλιόμετρα!!!!

Η πανσέληνος έρχεται μόλις δύο μέρες μετά το θερινό ηλιοστάσιο της 21ης Ιουνίου, με το οποίο εγκαινιάστηκε και επίσημα το καλοκαίρι.

Η τροχιά του φεγγαριού έχει ωοειδές σχήμα και αναλόγως την κίνηση της Σελήνης, κάποιες φορές βρίσκεται στο περίγειο, δηλαδή στη μικρότερη απόσταση από τη Γη, όπως την Κυριακή, και κάποιες άλλες στο απόγειο, δηλαδή στην πιο μακρινή απόσταση από τη Γη.

Εάν όμως τύχει το περίγειο να συμβεί ταυτόχρονα με την πανσέληνο, τότε στη Γη έχουμε την ευκαιρία να δούμε τη μεγαλύτερη πανσέληνο της χρονιάς.

Μην χάσετε το απίστευτο θέαμα, γιατί η επόμενη φορά που η πανσέληνος θα φτάσει σε παρόμοιο μέγεθος, θα είναι στις 10 Αυγούστου 2014, όταν η απόσταση Γης-Σελήνης θα είναι 353.800 χιλιόμετρα!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εμείς σας αφιερώνουμε το ομώνυμο τραγούδι που τόσο μοναδικά ερμήνευσε η Χάρις Αλεξίου….

Δείτε επίσης:Πανσέληνος Ιουνίου στον Αιγόκερω: Ποιά ζώδια επηρεάζονται;

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top