Σοκάρουν τα στοιχεία από τα "Παιδικά Χωριά SOS": Μεγάλη ανάγκη για βοήθεια

Πάνω από 844 οικογένειες χρειάζονται τρόφιμα και υλικά αγαθά

Σοκάρουν τα στοιχεία από τα "Παιδικά Χωριά SOS": Μεγάλη ανάγκη για βοήθεια

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που παρουσίασαν οι υπεύθυνοι των «παιδικών χωριών SOS» σχετικά με την ανάγκη για βοήθεια στην χώρα μας. Πλέον, τα «Παιδικά Χωριά SOS» δεν συντηρούν μόνο παιδιά, που είχαν ανάγκη από στέγη ή έπρεπε να φύγουν από το σπίτι τους για λόγους ενδοοικογενειακής βίας κλπ, αλλά στηρίζουν και ολόκληρες οικογένειες, που εξαιτίας της κρίσης έχουν ανάγκη από οικονομική βοήθεια και όχι μόνο.

koub.jpg



Όπως αποκάλυψαν κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, ενώ το 2009 στο πρόγραμμα στήριξης εντάσσονταν 47 οικογένειες, τα τελευταία χρόνια δέχονται βοήθεια 844 οικογένειες και η λίστα αναμονής είναι ακόμα μεγάλη…

Την ίδια ώρα έχουν μειωθεί υπερβολικά οι δωρεές από τον εγχώριο πληθυσμό (τουλάχιστον 20%), καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS κ. Γ. Πρωτόπαπας: «Αρκετοί από αυτούς που μέχρι σήμερα προσέφεραν βοήθεια, είναι πλέον άνεργοι». Ωστόσο, τόνισε ότι «είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε», ενώ πρόσθεσε πώς το μήνυμα αλληλεγγύης που στέλνει ο κόσμος είναι το πιο χαρμόσυνο μήνυμα που θα μπορούσε να υπάρξει και πώς η ομογένεια έχει επανέλθει και προσφέρει βοήθεια.

Μεγάλη ανάγκη για τρόφιμα

Όπως τόνισε ο διευθυντής Κοινωνικής Εργασίας, κ. Στέργιος Σιφνιός η ανάγκη για τρόφιμα είναι μεγάλη και μπορούν να συμβάλλουν σε αυτό τόσο ιδιώτες, όσο και εταιρίες.

Ήδη μέχρι στιγμής το νέο πρόγραμμα, που είναι τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και υπάρχουν σε έξι πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Καλαμάτα, Κομοτηνή) παρέχουν, όπως είπε ο κ. Σιφνιός, «συνολική πλαισίωση της οικογένειας, όχι μόνο υλική» και θα χρειαστεί να συνεχίσουν να προσφέρουν μέχρι το 2016 εξαιτίας της μεγάλης ύφεσης και της ανεργίας.

«Συσκευασμένα τρόφιμα στέλνονται σε οικογένειες κάθε 10 με 15 μέρες ανάλογα με τις ανάγκες. Η έλλειψη σε τρόφιμα είναι μεγάλη. Εδώ θέλουμε την βοήθεια σας», πρόσθεσε.

Οι γονείς και τα παιδιά λαμβάνουν δωρεάν ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες, αλλά και δωρεάν υπηρεσίες θεραπευτικού χαρακτήρα. Για αυτό, τον λόγο σημαντική είναι και η ανάγκη από εθελοντές, οι οποίοι όπως εξήγησαν οι υπεύθυνοι εξετάζονται πολύ καλά πριν έρθουν σε επαφή με τα παιδιά.

Ε. Παπαρίζου: «Όλα τα παιδιά είναι δικά μας παιδιά και πρέπει να νιώθουν ασφαλή»

papar.jpg

«Το Πάσχα επισκέφτηκα τα «Παιδικά Χωριά SOS» και μια υπέροχη μητέρα με κάλεσε για καφέ στο σπίτι της. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τα παιδιά, να δω που κοιμούνται, τι τους αρέσει να κάνουν… Θεώρησα ότι το έργο αυτό είναι σημαντικό… Όλα τα παιδιά είναι δικά μας παιδιά και πρέπει να τους εξασφαλίζουμε την ασφάλεια, για να έχουν αυτοπεποίθηση», είπε η κ. Ε. Παπαρίζου, η οποία, όπως είπε σαν άνθρωπος πάνω από όλα θέλει να είναι δίπλα στα παιδιά και στις οικογένειες που έχουν ανάγκη από στήριξη.

Κατερίνα Κόντου

Δείτε ένα απόσπασμα από την συνέντευξη Τύπου στο βίντεο…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top