Η Γιάννα ξαναχτυπά: «Το 2004 απαγόρευσα στις γυναίκες του γραφείου να φορούν μίνι φούστα!»

Την ώρα που το ένα σκάνδαλο διαδέχεται το άλλο η Αγγελοπούλου ζει σε άλλο πλανήτη

Την ώρα που το ένα σκάνδαλο διαδέχεται το άλλο για τα υπέρογκα ποσά που σπαταλήθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004, η κυρία «Drama queen» Γιάννα Αγγελοπούλου συνεχίζει να προκαλεί με τα σπαρταριστά αποσπάσματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, από το «περίφημο» βιβλίο της My Greek Drama!

Μάλιστα, μας έκανε γνωστές τις προϋποθέσεις που προσελάμβανε υπαλλήλους και αυτές δεν ήταν άλλες από τα φεμινιστικά της κριτήρια! Το λέει και ξεκάθαρα ότι είχε προσλάβει «αυθαίρετο ποσοστό γυναικών»:

«Ως πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής για το "Αθήνα 2004" προσέλαβα, για θέσεις-κλειδιά, έναν τεράστιο αριθμό γυναικών, το μεγαλύτερο που υπήρξε ποτέ σε επιτροπή διοργάνωσης Ολυμπιακών Αγώνων. Ποτέ δεν είχα συμμεριστεί την πεποίθηση ότι ήμουν υποχρεωμένη να προσλάβω ένα συγκεκριμένο, «αυθαίρετο ποσοστό γυναικών»!

Μετά δε, συνέχισε κοινοποιώντας μας τον λόγο που προσελάμβανε τους υπαλλήλους της με τα λεφτά φυσικά και τον ιδρώτα όλων των Ελλήνων!

«Προσελάμβανα ανθρώπους γ��α ένα και μόνο λόγο: διότι ήταν άξιοι για τη δουλειά που τους ήθελα. Ενίοτε, μάλιστα, συνειδητοποιούσα ότι ήμουν αντίθετη στα φεμινιστικά δόγματα διότι έχω την τάση να μην είμαι πολιτικώς ορθή. Πιστεύω ότι μια γυναίκα μπορεί να είναι όσο πιο αποτελεσματική μπορεί χρησιμοποιώντας όλα της τα χαρίσματα -τη δύναμη, την ευφυΐα, την ομορφιά, τη γοητεία και τη γυναικεία της διαίσθηση. Πιστέψτε με, έχω χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα που είχα στη διάθεσή μου -εκτός από ένα!- συμπεριλαμβανομένου του κλάματος και της κολακείας προκειμένου να χειραγωγήσω τους άντρες και να κάνουν αυτό που έπρεπε», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Συνεχίζει να γράφει με ύφος «χιλίων καρδιναλίων» για το πώς «σαγήνευε» ισχυρούς άνδρες στην Ελλάδα για να πετύχει τους στόχους ��ης:

«Σε κρίσιμα σημεία της Ολυμπιακής μας εκστρατείας, σαγήνευσα και κατέκτησα, μετατρέποντάς τους σε συμμάχους μου, άντρες με τους οποίους σε κάθε άλλη περίπτωση θα απαξιούσα να πιώ έστω και έναν καφέ. Τους επισκεπτόμουν στα γραφεία τους και τους έλεγα: "Είσαι ο μοναδικός άνθρωπος στην Ελλάδα που μπορεί να καταφέρει αυτό που σου ζητάω. Η πατρίδα θα σου οφείλει ιδιαίτερη υποχρέωση". Φρόντιζα να υπάρχει φωτογράφηση σε αυτές τις επισκέψεις, έτσι ώστε να δημοσιεύονται και να κυκλοφορούν εικόνες και βίντεο. Χειραγωγείς εύκολα τους άντρες, επειδή είναι ευάλωτοι στην κολακεία και στο να τους χαϊδεύεις τον εγωισμό τους».

Μπορεί να ήθελε γυναίκες στο γραφείο της αλλά τις μίνι φούστες ΠΟΤΕ και έτσι τις απαγόρευσε!

«Κυνήγησα τις νεαρές κοπέλες στο γραφείο μου που φορούσαν μίνι φούστες, ντύνονταν casual και, ορισμένες φορές, προκλητικά. Δεν είχα ξεχάσει ότι και εγώ η ίδια κάποτε φορούσα μόνο μίνι. Και δεν ήμουν υπερβολική προσπαθώντας να αποτρέψω οποιεσδήποτε περισπάσεις θα μπορούσαν να προκαλέσουν αυτές οι κυρίες στο γραφείο. Υποτίθεται ότι και αυτές ήταν μέρος της ομάδας μας, η οποία εξέπεμπε επαγγελματισμό και υψηλές προδιαγραφές. Αργότερα, καθώς απέμενε λιγότερο από ένας χρόνος έως τους Ολυμπιακούς, τόλμησα να συστήσω στις γυναίκες υπαλλήλους ότι η συγκεκριμένη στιγμή ήταν ακατάλληλη για να μείνουν έγκυες. Αυτό δεν ήταν ζήτημα δικαιωμάτων της γυναίκας. Ήταν η διατύπωση ενός γεγονότος ή, τουλάχιστον, μιας αποστολής».

Σε άλλα αποσπάσματα από το βιβλίο της, ξεπερνώντας κάθε όριο αναφέρει: «Εάν κάποιος ή κάποια υπάλληλος που κατείχε σημαντική θέση δεν μπορούσε να εκπληρώσει τα καθήκοντά του/της, θα ήταν αδύνατον για την Οργανωτική Επιτροπή να λειτουργήσει σωστά. Έτσι, ενώ στέλναμε λουλούδια και ευχές σε γυναίκες που τεκνοποίησαν κατά την περίοδο των Αγώνων, τις είχαμε αντικαταστήσει έγκαιρα, υπολογίζοντας το διάστημα που δεν θα μπορούσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε μας».

Φυσικά πέρα από όλα αυτά, περιμένουμε πότε η Γιάννα Αγγελοπούλου θα γράψει ένα βιβλίο όπου θα μας λέει γιατί οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2004 κόστισαν 10 φορές παραπάνω από τον αρχικό προϋπολογισμό και από όσο κόστισαν στις άλλες χώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top