9 οι τραυματίες τελικά μετά από επεισόδια στις Σκουριές

Στο Αυτόφωρο οι τρεις διαδηλώτριες

9 οι τραυματίες τελικά μετά από επεισόδια στις Σκουριές

Εννιά άτομα -οκτώ αστυνομικοί και μία διαδηλώτρια-τραυματίστηκαν τελικά χθες σε επεισόδια που σημειώθηκαν στις Σκουριές.

Οι 4 αστυνομικοί που τραυματίστηκαν από σκάγια κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη θέση Καρατζά μεταφέρθηκαν χθες το απόγευμα στο νοσοκομείο Πολυγύρου.

Οι τρεις εξ' αυτών πήραν εξιτήριο αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ ο ένας που έφερε βαρύτερα τραύματα, χωρίς όμως να κινδυνεύει η ζωή του, διακομίστηκε στο νοσοκομείο 424 στη Θεσσαλονίκη.

Στο μεταξύ πραγματοποιηθήκαν 3 συλλήψεις γυναικών που θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πολυγύρου. Η πρώτη κατηγορείται ότι εξύβρισε τον επικεφαλής αστυνομικό, ενώ στη συνέχεια, όταν δόθηκε εντολή να συλληφθεί, οι άλλες δύο επιχείρησαν να την απελευθερώσουν.

Η μία, μάλιστ��, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίζεται, φέρεται να δάγκωσε αστυνομικούς.
Αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, τις κατηγορίες της εξύβρισης, της αντίστασης, των απλών σωματικών βλαβών και ενδεχομένως της απείθειας, όπως μας είπε ο δικηγόρος τους, Αλέξανδρος Αδαμίδης.

Κάτοικοι της Χαλκιδικής έχουν προγραμματίσει να μεταβούν στα δικαστήρια του Πολυγύρου για να συμπαρασταθούν στις τρεις κατηγορούμενες.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος των κατοίκων της βορειανατολικής Χαλκιδικής Τόλης Παπαγεωργίου, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε ενόψει της σημερινής συνάντησής τους με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καταγγείλουν ως παράνομες τις εργασίες της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός".

Σύμφωνα με τον ίδιο η συμπλοκή ξεκίνησε όταν οι μονάδες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην περιοχή άρχισαν να κινούνται μέσα στο βουνό για να πλαγιοκοπήσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι επιχείρησαν να σταματήσουν τις εργασίες. Στη συνέχεια, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top