Μηνύσεις στην Τρίπολη για τα... σκουπίδια!

Υγε��ονομική βόμβα, λέει ο ΙΣΑ

Μπαλάκι έχουν γίνουν οι ευθύνες για τα σκουπίδια, που έχουν «πνίξει» την Τρίπολη τον τελευταίο μήνα.

Ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης ρίχνει την ευθύνη στον δήμαρχο Γ. Σμυρνιώτη και εκείνος στον περιφερειάρχη, ενώ μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε στην Εισαγγελία Τρίπολης ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας ζητώντας να διερευνηθεί τυχόν τέλεσης ποινικών αδικημάτων και την απόδοση ποινικών ευθυνών, δεδομένου ότι επί περίπου έναν μήνα τα σκουπίδια σχηματίζουν λόφους στους δρόμους της Τρίπολης, με τη δυσοσμία να είναι έντονη παντού αφού δεν γίνεται αποκομιδή, διότι δεν υπάρχει χώρος να διατεθούν.

Στη μηνυτήρια αναφορά ο Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι, «η συσσώρευση των αποβλήτων εντός του αστικού ιστού εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τη δημόσια υγεία, με την εκδήλωση επιδημικών νόσων να κατέχει την πρώτη θέση, ενόψει και της επερχόμενης άνοιξης και της αύξησης της θερμοκρασίας που ευνοεί την ανάπτυξη εντόμων επιβλαβών για τη δημόσια υγεία και την προσέλκυση τρωκτικών».

Προσθέτει πως, «όλα τα παραπάνω καθίσταται ακόμη πιο προβληματικά, εάν συνυπολογιστεί και το γεγονός ότι τα απορρίμματα διασκορπίζονται από αδέσποτα ζώα και από τυχόν αλλαγή καιρικών φαινομένων (άνεμος- βροχή) που τα παρασύρουν κατά μήκος των οδών και προκαλούν τη φραγή των φρεατίων, με αποτέλεσμα την πρόκληση πλημμυρικών φαινομένων».

Επιπρόσθετα υπογραμμίζει ότι, «η επί μακρόν παραμονή αυτού του τεράστιου όγκου των απορριμμάτων εντός του αστικού ιστού, δίπλα σε σχολεία και σε πολυσύχναστα μέρη, ρυπαίνει σοβαρότατα και υποβαθμίζει το περιβάλλον, ταυτόχρονα, δε, δημιουργεί σοβαρότατους κινδύνους για τη δημόσια υγεία, την υγεία των κατοίκων της πόλης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top