Νέο συλλαλητήριο σήμερα στα Προπύλαια

Κατά του σχεδίου Αθην��

Στις 12 το μεσημέρι προγραμματίζεται νέο συλλαλητήριο στα Προπύλαια, ενώ έχουν ανασταλεί επ' αόριστον τα μαθήματα στο Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (ΦΠΨ) της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απορρόφησή του από το τμήμα του Προγράμματος Ψυχολογίας.

Σε ανακοίνωσή της η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο, τονίζοντας ότι το σχέδιο «Αθηνά» «αποτελεί ακόμα ένα κομμάτι του παζλ στα σχέδιά της κυβέρνησης για το νέο Πανεπιστήμιο: ένα Πανεπιστήμιο για λίγους, ένα Πανεπιστήμιο των επιχειρηματικών συμφερόντων αποκομμένο από τις ανάγκες της κοινωνίας, ένα Πανεπιστήμιο παραγωγό ευέλικτης και φθηνής εργασίας χωρίς δικαιώματα. Ένα Πανεπιστήμιο που δε χωράει, την ανάγκη και τα όνειρά μας για μια ζωή με αξιοπρέπεια».

Εν τω μεταξύ, την αντίθεσή τους στο σχέδιο «Αθηνά» και συγκεκριμένα στο νέο Πανεπιστήμιο «Αδαμάντιος Κοραής» εξέφρασαν, με ανακοίνωσή τους, οι πρυτάνεις των πέντε Πανεπιστημίων που περιλαμβάνονται στο νέο «ομοσπονδιακό» Πανεπιστήμιο, και συγκεκριμένα Χαροκόπειο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top