Μητέρα Αλέξη Γρηγορόπουλου: Καταδικάζω τη βία που διαπράττεται στο όνομα του γιου μου

«Μετά τη δολοφονία του Αλέξη, ο Ρωμανός έγινε άλλος άνθρωπος»

Μετά τη σύλληψη των τεσσάρων συλληφθέντων της Κοζάνης, ο θάνατος του Αλέξη Γρηγορόπουλου έχει έρθει ξανά στο προσκήνιο, καθώς ο ένας εξ αυτών, ο Νίκος Ρωμανός ήταν ο κολλητός του.

Μάλιστα, όπως σας είχαμε γράψει από το star.gr, η μητέρα του 20χρονου Νίκου Ρωμανού, Παυλίνα Νάσιουτζικ, είχε δηλώσει πως ο γιος της άλλαξε από τότε που δολοφονήθηκε ο φίλος του, Αλέξης Γρηγορόπουλος.

Με αφορμή την παραπάνω δήλωση η μητέρα του Αλέξη, κυρία Τζίνα Τσαλικιάν μίλησε μέσω του εκπροσ��που της κ. Ανδρέα Κωνσταντίνου και καταδίκασε τη βία που διαπράττεται στο όνομα του γιου της. «Δεν επικροτούμε τη βία. Συμπάσχουμε στην οικογένεια του Νίκου Ρωμανού αλλά η οικογένεια του Αλέξη είναι εναντίον της βίας», είπε ο κ. Κωνσταντίνου.

«Ο Νίκος Ρωμανός ακολούθησε αυτό το δρόμο λόγω της δολοφονίας του Αλέξανδρου. Το είχα αναφέρει τότε στο δικαστήριο ότι δηλαδή ο θάνατος του Αλέξη θα επηρεάσει αρνητικά τις ψυχές αυτών των παιδιών. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω όμως ότι αυτό δεν σημαίνει ότι επικροτούμε αυτές τις πράξεις. Ο Αλέξανδρος δεν είχε καμία σχέση με τη βία. Και για αυτό το λόγο η οικογένεια του Αλέξανδρου δεν επικροτεί τη βία. Είναι λάθος να απαντάμε με βία στη βία. Ο Νίκος Ρωμανός προ και μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου είναι άλλος άνθρωπος. Όταν τον είδα στο δικαστήριο, τρόμαξα να τον αναγνωρίσω. Μετά το θάνατο του Αλέξη, έφυγε από το σπίτι, παράτησε το σχολείο και κανένας δεν ήξερε τίποτα για αυτόν» ανέφερε.

Ο κ. Ανδρέας Κωνσταντίνου κάνει λόγο για δυο ανέμελα παιδιά με εφηβικές ανησυχίες όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας τους και με διάθεση για παιχνίδι.

«Θυμάμαι δυο ανέμελα παιδιά που τα ενδιαφέροντά τους δεν διέφεραν από αυτά που έχουν όλα τα 15χρονα. Έπαιζαν ποδόσφαιρο και γελούσαν πολύ. Αμέσως μετά το θάνατο του φίλου του, είχε υπερβολικά μεγάλο εκνευρισμό, οργή, θυμό, και οπωσδήποτε η πορεία που ακολούθησε ήταν μια πορεία που χαράχτηκε από τον τρόπο που έχασε το φίλο του, Αλέξανδρο.

Όπως είχα πει τότε και στο δικαστήριο, ο Ρωμανός είναι το δεύτερο θύμα του Κορκονέα γιατί αφενός αφαίρεσε τη ζωή του Αλέξανδρου αφετέρου σκότωσε και την ψυχή του Νίκου Ρωμανού. Είχα πει τότε εύχομαι και ελπίζω αυτό το παιδί να βρει το δρόμο του και να ταχθεί στην κοινωνία αλλά δυστυχώς οι ελπίδες μου έχουν διαψευστεί. Μετά το θάνατο δεν τον είδα να χαμογελάει ποτέ».

Πάντως η κυρία Τζίνα Τσαλικιάν επέλεξε να συμπαρασταθεί στη μητέρα του Νίκου Ρωμανού, με τον δικό της τρόπο, απέχοντας ουσιαστικά από το πλευρό της καθώς δεν θα ήθελε να επιβαρύνει το κλίμα. «Δεν επικοινώνησε μαζί της γιατί καταλαβαίνει πόσο δύσκολες είναι αυτές οι στιγμές. Έχει την αντίληψη ότι αν μιλήσουμε στους γονείς του Νίκου θα επιβαρύνουμε το κλίμα. Συμπάσχουμε όμως, στενοχωριόμαστε και εμείς. Πάντως, είναι λυπηρό για το δρόμο που ακολούθησε αυτό το παιδί, καθώς παρόλο που δεν προέρχεται από προβληματική οικογένεια, άλλαξε τόσο πολύ η συμπεριφορά του».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top