Αποφασίζουν σήμερα οι ναυτεργάτες

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Αποφασίζουν σήμερα οι ναυτεργάτες
Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια, έως τις 6 το πρωί της Δευτέρας καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία.

Παράλληλα εντός της ημέρας αναμένεται να αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αν θα συνεχίσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις, που συνεχίζονται για 4η ημέρα και λήγουν στις 6 το πρωί της Δευτέρας.

Επίσης, νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν τα ναυτεργατικά σωματεία στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής στο λιμάνι του Πειραιά.

Πάντως, σε συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, προσανατολίζονται οι ναυτεργάτες, οι οποίοι το μεσημέρι του Σαββάτου, παρουσία και της γενικής γραμματέως της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Πειραιά στον Αγ. Διονύσιο.

Εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων, στις χθεσινές ομιλίες τους δήλωσαν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα αίτημά τους, ενώ κάλεσαν για άλλη μία φορά την κυβέρνη��η, να αποσύρει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας.

Το χαρακτήρισαν «ταφόπλακα» σε ό,τι έχει απομείνει για τους έλληνες ναυτεργάτες, ιδιαίτερα για εκείνους που απασχολούνται στην επιβατηγό ναυτιλία, ενώ είπαν ότι ουσιαστικά καταργείται εκ βάθρων το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, που αφορά, μεταξύ άλλων, στις οργανικές συνθέσεις των πλοίων και την δεκάμηνη απασχόληση. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top