Θεσσαλονίκη: Σε επίσχεση εργασίας αύριο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ!

Ταλαιπωρία γι�� τους επιβάτες

Από αύριο Πέμπτη περιμένει μεγάλη ταλαιπωρία το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης αφού οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, όπως είχαν προαναγγείλει!

Ζητούν από το υπουργείο Οικονομικών την εξόφληση των δεδουλευμένων τους.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ με δελτίο τύπου αναφέρει ότι αύριο ο οργανισμός δε θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στο επιβατικό κοινό και ζητά «κατανόηση» για την «ταλαιπωρία», εξαιτίας της αυριανής διακοπής της συγκοινωνίας, υποστηρίζοντας ότι οφείλεται στη μη καταβολή οφειλών του δημοσίου προς τον οργανισμό και σημειώνοντας ότι ο ΟΑΣΘ «ουδεμία ευθύνη έχει».

«Ζητήσαμε δέκα εκατομμύρια ευρώ, έξι για δεδουλευμένα ενάμιση μήνα, μέχρι σήμερα, τρία εκατομμύρια για καύσιμα και ένα εκατομμύριο για τρέχουσες υποχρεώσεις και έξοδα, ως ελάχιστο όριο για να ανταποκριθούμε στις άμεσες ανάγκες και να λειτουργήσουμε, αλλά δεν έχουμε πάρει απάντηση» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης.

Μέχρι στιγμής ο αριθμός των συμμετεχόντων στην επίσχεση εργασίας φτάνει στις 2.500 από τους 2.650 εργαζομένους και όπως δηλώνει στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ Δημήτρης Τσερμενίδης, εάν δε βρεθεί λύση, «δε θα κινηθεί ούτε ένα λεωφορείο αύριο, εκτός από τα τρία ειδικά διαμορφωμένα οχήματα για ΑΜΕΑ».

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εκφράζει τη στήριξή της προς τους εργαζόμενους, θεωρεί «αδιανόητη» τη μη επίλυση του προβλήματος των οφειλών προς τον οργανισμό και ζητά να βρεθεί «άμεσα λύση προκειμένου να μην παραλύσει η αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top