Ημερολόγιο Γ. Παπανδρέου:«Μου προσέφερε τα στήθη και με ξετρέλανε ολότελα»

Το βιβλίο του Ν. Παπανδρέου για τον παππού του

Ημερολόγιο Γ. Παπανδρέου:«Μου προσέφερε τα στήθη και με ξετρέλανε ολότελα»

Ένα βιβλίο για τον παππού του, Γ. Παπανδρέου ετοιμάζει ο Νίκος Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βιβλίο θα έχει τίτλο «Το ημερολόγιο ενός πρωθυπουργού» και θα αναφέρεται κυρίως στις μεγάλες του αγάπες: την πολιτική, τα ελληνικά χωριά και τις γυναίκες.

pap1_4.jpg

Το βιβλίο έχει το ύφος ημερολογίου, όμως προφανώς είναι επινόηση του εγγονού του. Δεν είναι δηλαδή το πραγματικό ημερολόγια του Γ. Παπανδρέου, όμως περιλαμβάνει αληθινά πρόσωπα.

Διαβάστε μερικά αποσπάσματα που προδημοσιεύτηκαν στα Νέα και στο περιοδικό τα «(δε)κατα»:

«Στο καμαρίνι μού εδόθηκε ολοσχερώς, μου προσέφερε τα στήθη της και τα οπίσθιά της και έτσι με εξετρέλανε ολότελα». Η περιγραφή αναφέρεται στην σχεδόν πρώτη συνάντηση του Γεωργίου Παπανδρέου με την Κυβέλη.

«Δεν είπε κιχ όταν μπήκαμε στο κρεβάτι το πρώτο βράδυ του γάμου και όσο προχωρούσα μαζί της δάγκωνε το χέρι της για να μη βγάλει μιλιά. Δεν ήμουν σίγουρος αν μου άρεσε τούτη η σεμνότητά της». Με τις γραμμές αυτές περιγράφει την σχέση του με την σύζυγό του Σοφία Μινέικο με την οποία απουσίαζε ο έρωτας, αφού σύμφωνα με το βιβλίο όταν παντρεύτηκαν δεν την αγαπούσε.

Στο βιβλίο φαίνεται καθαρά η αδυναμία του Γ. Παπανδρέου στο γυναικείο φύλο. Μάλιστα η Κυβέλη φέρεται να τον εγκατέλειψε όταν όλη η Αθήνα συζητούσε για τη σχέση του με την καλλιτέχνιδα από τη Χιλή Ροζίτα Σεράνο η οποία έγινε γνωστή τραγουδώντας στη ναζιστική Γερμανία του μεσοπολέμου.

Ο Νίκος Παπανδρέου εξήγησε ότι ανέτρεξε σε αρχεία και ομιλίες του παππού του πριν δημιουργήσει τους διαλόγους, που όπως τονίζει είναι φανταστικοί.

Το βιβλίο είναι βιβλίο μυθοπλασίας, ξεκαθαρίζει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top