Έως και 150% επιπλέον χρεώνουν το νερό στους ιδιώτες οι δήμοι!

Και παρόλα αυτά χρωστάνε στην ΕΥΔΑΠ 350 εκατ. ευρώ

Σε ρυθμίσεις οφειλών, αλλά και σε συμφωνίες για την παραχώρηση των δικτύων ύδρευσης από τους δήμους προχωράει η ΕΥΔΑΠ μετά τα «φέσια» των περίπου 350 εκατομμυρίων ευρώ, που έχουν διαπιστωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οφειλές των δήμων αγγίζουν τα 224,5 εκατ. ευρώ. Ποσό που με τις ��ροσαυξήσεις ανέρχεται στα 343 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα οι οφειλές των υπουργείων αγγίζουν τα 53 εκατ. ευρώ και με τις προσαυξήσεις φτάνουν τα 70 εκατ. ευρώ.

Συνολικά περισσότεροι από 70 δήμοι και υπουργεία έχουν οφειλές προς τον Οργανισμό, οι οποίες δεν είναι μόνο λόγω κρίσης, αφού ξεκινούν από το 2001.

Το παράλογο της όλης υπόθεσης είναι ότι οι δήμοι εισπράττουν και με το παραπάνω τα χρήματα που προβλέπονται από τους πολίτες, αφού πωλούν το νερό έως και 150% παραπάνω από ότι το αγοράζουν από την ΕΥΔΑΠ.

Και το ερώτημα είναι βέβαια που πηγαίνουν αυτά τα χρήματα. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους πάντως, δεν αποκλείεται τα χρήματα να μην εισπράττονται από αρκετούς δημότες λόγω… πελατειακών σχέσεων με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα «φέσια».

Η ΕΥΔΑΠ έχει προχωρήσει στην έκδοση 300 αιτήσεων κατάσχεσης, ενώ αναμένεται να αναλάβει απευθείας την διαχείριση των δικτύων ύδρευσης.

«Πρωταθλητές» στα χρέη πάντως είναι οι δήμοι Μεγαρέων, Μαραθώνα- Φυλής, Σπάτων, Δελφών, Μαρκοπούλου, Σαρωνικού, Σαλαμίνας, Παιανίας, Λαυρεωτικής και Αθηναίων.

Δείτε λεπτομέρειες για το θέμα στο βίντεο από το δελτίο του Mega...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top