Παρουσιάστηκε στην Ελλάδα το νέο «διαστημικό» PEUGEOT 3008

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο εντυπωσιακό μοντέλο 

Παρουσιάστηκε στην Ελλάδα το νέο «διαστημικό» PEUGEOT 3008

Παρουσιάστηκε στην Ελλάδα το ολοκαίνουργιο PEUGEOΤ 3008 . Οι Γάλλοι έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν με την σχεδίαση των μοντέλων τους τα οποία ξεχωρίζουν για την εντυπωσιακή σχεδίαση τους . Με το νέο PEUGEOT 3008 έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους. Το σημερινό PEUGEOT 3008 είναι ένα best -seller που ενθουσίασε τα τελευταία 7 χρόνια,  πάνω από 1.320.000 πελάτες σε 130 χώρες. Η PEUGEOT έχει δεσμευθεί να προσφέρει μία αμιγώς ηλεκτρική γκάμα μέχρι το 2025  και το σύνολο των πωλήσεων στην Ευρωπαϊκή αγορά μέχρι το 2030 , να είναι ηλεκτρικά μοντέλα.

Παρουσιάστηκε στην Ελλάδα το νέο PEUGEOT 3008
Η PEUGEOT , με την αποκάλυψη του νέου 3008 , εισέρχεται σε μία νέα εποχή. Το PEUGEOT 3008 είναι το πρώτο μοντέλο που χρησιμοποιεί τη νέα πλατφόρμα με την κωδική ονομασία STLA Medium της Stellantis η οποία ανεβάζει τη μάρκα σε άλλο επίπεδο  Aυτή καινοτόμος πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει την καλύτερη απόδοση στην κατηγορία, με τα πιο σημαντικά κριτήρια για τους πελάτες: αυτονομία (έως 680km), χρόνος επαναφόρτισης (30 λεπτά), οδηγική απόλαυση, επιδόσεις, αποδοτικότητα, συνδεδεμένες υπηρεσίες και λειτουργίες (Trip Planner , Έξυπνη φόρτιση,τεχνολογία V2L και ενημερώσεις Over The Air)

Παρουσιάστηκε στην Ελλάδα το νέο PEUGEOT 3008
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ALLURE & GT με 3 πακέτα προαιρετικού εξοπλισμού για να είναι απλές οι επιλογές . Θα διατίθενται με υβριδικό κινητήριο σύνολο, plug -in υβριδικό καθώς και τρία αμιγώς ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα (210 ίππων, 230 ίππων μεγάλης αυτονομίας, και 320 ίππων με διπλό κινητήρα (κίνηση και στους 4 τροχούς)Το νέο 3008 γίνεται άμεσα αναγνωρίσιμο χάρη στο fastback SUV στυλ του. Με το δυναμικό και αεροδυναμικό σχήμα του (Cx 0,28), το νέο 3008 συνδυάζει κομψότητα, αποδοτικότητα και ευρυχωρία. Οι έντονες γραμμές του αιλουροειδούς αμαξώματος του νέου 3008, τονίζουν επίσης και τις καλά ισορροπημένες διαστάσεις του οχήματος (μήκος (μήκος 4 ,54 μ. πλάτος 1,89 μ. , ύψος 1,64 μ .), οι οποίες παραμένουν από τις πλέον ‘συμπαγείς΄ της κατηγορίας C SUV, ενώ εξακολουθεί να παρέχειάφθονο χώρο επιβατών και αποσκευών

Παρουσιάστηκε στην Ελλάδα το νέο PEUGEOT 3008.
Στο νέο 3008,η PEUGEOT παρουσιάζει μία νέα αισθητική για το μπροστινό μέρος.. Η εμβληματική φωτεινή υπογραφή με τις τρείς ‘νυχιές’ παραμένει σταθερά στη θέση της, το σχήμα των φωτιστικών σωμάτων και της μάσκας είναι εντελώς διαφοροποιημένα.Η γρίλια του νέου 3008 απεικονίζει τα ηλεκτρικά γονίδιααυτού του μοντέλου.Αυτό το μπροστινό μέρος έχει σχεδιαστεί γύρω από το νέο έμβλημα της PEUGEOT, ενσωματώνοντας τη νέα φωτεινή υπογραφή και τη μάσκα χωρίς οριοθέτηση, χάρη στην προσεγμένη απόχρωση στο χρώμα του αμαξώματος.

Παρουσιάστηκε στην Ελλάδα το νέο PEUGEOT 3008
Οι εξαιρετικά λεπτοί προβολείς φιλοξενούνται σε μια λεπτή, κομψή λωρίδα που βρίσκεται πάνω από την εμπρός γρίλια και αγκαλιάζουν ολόκληρη το άκρο του εμπρός μέρους . Είναι ένα ξεχωριστό σχεδιαστικό χαρακτηριστικό που δίνει στο νέο 3008 μια ιδιαίτερα  διαπεραστική εμφάνιση, επιβεβαιώνοντας το μοντέρνο χαρακτήρα και τηνπροσωπικότητά του.Οι προβολείς είναι τεχνολογίας LED σε όλες τις εκδόσεις. Το3008 GT διατίθεται στάνταρ με τη νέα τεχνολογία Pixel LED,οποία προσαρμόζει αυτόματα τη δέσμη των προβολέων στιςσυνθήκες κυκλοφορίας, διατηρώντας τον βέλτιστο φωτισμόχωρίς να ενοχλεί τους άλλους χρήστες του δρόμου.

Παρουσιάστηκε στην Ελλάδα το νέο PEUGEOT 3008
Η PEUGEOT εκσυγχρονίζει την παραδοσιακή κλίση της γραμμής fastback στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, με μια «αιωρούμενη» αεροτομή. Αυτό το καινοτόμο χαρακτηριστικό ενισχύει την καμπύλη του αμαξώματος του νέου 3008 βελτιστοποιώντας παράλληλα την  αεροδυναμική του. Το εντυπωσιακό πίσω τμήμα του νέου 3008 με το δυναμικό στυλ, υπογραμμίζεται και από την εμβληματική φωτεινή υπογραφή με τους τρείς όνυχες, διατηρώντας παράλληλα αρκετό χώρο στη δεύτερη σειρά των καθισμάτων, και όγκο χώρου αποσκευών (520 λίτρα,ανεξάρτητα τον κινητήρα).

Παρουσιάστηκε στην Ελλάδα το νέο PEUGEOT 3008-Εσωτερικό
Εκτός από την εντυπωσιακή αιωρούμενη πανοραμική οθόνη 21 ιντσών του νέου PEUGEOT Panoramic i-Cockpit, η έντονη γοητεία και ο τεχνολογικός χαρακτήρας της καμπίνας ενισχύονται από τον ατμοσφαιρικό φωτισμό LED, ο οποίος μπορεί να εξατομικευθεί σε 8 διαφορετικές αποχρώσεις.Το «αιωρούμενο» εφέ τονίζεται από τον ατμοσφαιρικό φωτισμό LED, η πηγή του οποίου βρίσκεται κάτω από την οθόνη.

Για βέλτιστη εργονομία, αυτή η πανοραμική οθόνη των 21 ιντσών είναι ελαφρώς κεκλιμένη προς τον οδηγό, ενώ παραμένει απόλυτα προσβάσιμη από το συνοδηγό. Αυτή η μεγάλη και υψηλής ποιότητας ψηφιακή οθόνη συνδυάζει δύο βασικές λειτουργίες του PEUGEOT i-Cockpit: • Στην αριστερή πλευρά της πανοραμικής οθόνης και πάνω ακριβώς από τη στεφάνη του μικρού τιμονιού, εμφανίζονται όλες οι πληροφορίες οδήγησης του πίνακα οργάνων (ταχύτητα, ισχύς,συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, ροή ενέργειας).

Παρουσιάστηκε στην Ελλάδα το νέο PEUGEOT 3008-Εσωτερικό
Στην δεξιά πλευρά της πανοραμικής οθόνης, στο κέντρο του ταμπλό, το τμήμα της οθόνης αφής είναι προσβάσιμο τόσο από τον οδηγό όσο και από το συνοδηγό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το χειρισμό των συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού, πλοήγησης, πολυμέσων, συνδεσιμότητας κ.λπ.Το νέο PEUGEOT Panoramic i-Cockpit θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων που θα διατεθούν στην ελληνική αγορά.

Παρουσιάστηκε στην Ελλάδα το νέο PEUGEOT 3008-Εσωτερικό

Στο κεντρικό τμήμα του ταμπλό φιλοξενούνται τα χειριστήρια iToggles, Πλήρως  προσαρμόσιμα πλήκτρα αφής που μπορούν να προγραμματιστούν για να παρέχουν γρήγορη πρόσβαση σε 10 από τις αγαπημένες λειτουργίες του χρήστη: κλήση μιας αποθηκευμένης επαφής, έναρξη πλοήγησης σε έναν συχνά χρησιμοποιούμενο προορισμό, συντονισμός του ραδιοφώνου σε έναν αγαπημένο σταθμό, ρύθμιση της ιδανικής θερμοκρασίας κλιματισμού, και τα λοιπά. Η λειτουργία φωνητικών εντολών με αναγνώριση φυσικής ομιλίας "OK PEUGEOT" παρέχει πρόσβαση στις λειτουργίες του infotainment, του συστήματοςθέρμανσης Η εφαρμογή για smartphone “My PEUGEOT” επιτρέπει στους χρήστες του 3008 να παραμένουν μόνιμα συνδεδεμένοι με το όχημά τους και να έχουν πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες από απόσταση:Μι από τςι λειτουργίες είναι και ο γεωεντοπισμός του αυτοκινήτου.

Παρουσιάστηκε στην Ελλάδα το νέο PEUGEOT 3008-Εσωτερικό

Τα εμπρός καθίσματα του νέου 3008 διαθέτουν πιστοποίηση AGR (Aktion Gesunder Rücken), η οποία απονέμεται από μια γερμανική ένωση ορθοπεδικών που προωθεί την έρευνα για την πρόληψη του πόνου στην πλάτη. Στην έκδοση GT τα καθίσματα διαθέτουν λειτουργία κλιματισμού και μασάζ, και λειτουργία θέρμανσης στα πίσω. Για πρώτη φορά, τα εμπρός καθίσματα μπορούν να εξοπλιστούν με προσαρμοζόμενα πλαϊνά στηρίγματα, που φουσκώνουν ή ξεφουσκώνουν ηλεκτρικά για να προσαρμόζονται τέλεια στο σωματότυπο του κάθε επιβάτη.


Για την εξασφάλιση ενός υγιούς εσωτερικού περιβάλλοντος , το νέο PEUGEOT 3008 διαθέτει σύστημα AQS (Air Quality System ) που παρακολουθεί συνεχώς την ποιότητα του αέρα πουεισέρχεται στην καμπίνα.Το κορυφαίο ηχοσύστημα της Focal περιλαμβάνει 10 ηχεία και διαθέτει αποκλειστικά πατενταρισμένες τεχνολογίες.

Παρουσιάστηκε στην Ελλάδα το νέο PEUGEOT 3008-Εσωτερικό

Η καμπίνα επιβατών του νέου 3008 προσφέρει 17 διαφορετικούς αποθηκευτικούς χώρους, με συνολικό όγκο περίπου 34 λίτρα: εύκολα προσβάσιμη θέση ασύρματης φόρτισης τηλεφώνου στην κεντρική κονσόλα, ψυχόμενος αποθηκευτικός χώρος κάτω από το κεντρικό υποβραχιόνιο, θήκη για γυαλιά στην κονσόλα οροφής, ποτηροθήκες και ντουλαπάκι συνοδηγού. Με ωφέλιμο όγκο 520 λίτρων κάτω από την πίσω εταζέρα, ο χώρος αποσκευών του νέου 3008 είναι εξίσου ευρύχωρος,ανεξάρτητα από τον κινητήρα.

Παρουσιάστηκε στην Ελλάδα το νέο PEUGEOT 3008

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερα προγράμματα οδήγησης μέσω ενός χειριστηρίου που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα. 
• Normal mode. Εργοστασιακή επιλογή. Η ισχύς και η ροπή εμφανίζονται ελαφρώς μειωμένες κατά το πάτημα του γκαζιού από 0 έως 70% της διαδρομής του. Πάνω από το 70% ο κινητήρας αποδίδει την πλήρη ισχύ και ροπή του.
• Eco mode. Παρέχει πιο ομαλή οδήγηση και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας χρησιμοποιώντας μια συγκεκριμένη ρύθμιση για το πεντάλ του γκαζιού, περιορίζοντας την ισχύ και τη ροπή και μειώνοντας την απόδοση των συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού.
• Sport mode. Δίνει προτεραιότητα στην δυναμική οδήγηση χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες ρυθμίσεις για την υποβοήθηση του συστήματος διεύθυνσης και την απόκριση του γκαζιού
• 4WD mode (όπου διατίθεται). Λειτουργεί σε ταχύτητες έως και 135 χλμ./ώρα, αυτή η λειτουργία κατανέμει την ισχύ και στους 4 τροχούς όταν το οδόστρωμα γίνεται ολισθηρό (χιόνι, λάσπη κ.λπ.).
Η PEUGEOT κάνει ένα ακόμη βήμα προς την ημιαυτόνομη οδήγηση, με το σύστημα Drive Assist Plus που διατίθεται στο νέο 3008 .Αυτό το σύστημα βοηθά τον οδηγό χρησιμοποιώντας όλους τους αισθητήρες του αυτοκινήτου με κάμερες, ραντάρ και άλλα ναδέχεται πληροφορίες από το δικτυωμένο σύστημα πλοήγησης.

Παρουσιάστηκε στην Ελλάδα το νέο PEUGEOT 3008-Εσωτερικό
Η “BEV -by-design” πλατφόρμα STLA Medium επιτυγχάνει ρεκόρ ενέργειας μεταξύ των τροχών, με έως και 98 kWh σε ένα μεταξόνιο 2,73 μέτρων.Αυτή η σχεδίαση υψηλών επιδόσεων επιτρέπει στο E-3008 να προσφέρει την καλύτερη αυτονομία στην κατηγορία των SUV (έως 680 χλμ.) Σχεδιασμένο εξαρχής ως ηλεκτρικό μοντέλο, το νέο 3008 εφοδιάζεται με μια σειρά 3 αμιγώς ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης μηδενικών εκπομπών (κύκλος WLTP υπό έγκριση) για να καλύψει όλες τις ανάγκες των πελατών..
• Αυτονομία 525km, κίνηση στους 2 τροχούς, 210bhp/157kW,
• Διπλός κινητήρας, αυτονομία έως 525km,κίνηση και στους 4 τροχούς, 320bhp/240kW,
• Μεγάλης αυτονομίας έως και 680km,κίνηση στους 2 τροχούς, 230bhp/170kW.
Το νέο 3008 είναι επίσης διαθέσιμο με εξηλεκτρισμένες μονάδες ισχύος
(Hybrid 136 και Plug-In Hybrid 195)καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες της αγοράς.

Παρουσιάστηκε στην Ελλάδα το νέο PEUGEOT 3008

Οι εκδόσεις με κίνηση στους δύο τροχούς αποδίδουν 157kW (343 Nm) ή 170 kW (343 Nm). Η έκδοση 4X4 με τους δύο ηλεκτροκινητήρες αποδίδει συνολικά 240kW (157kW-343Nm μπροστά και 83KW-166Nm πίσω).Ο ηλεκτροκινητήρας κατασκευάζεται από τηνκοινοπραξία STELLANTIS-NIDEC στο Trémery (Γαλλία).Το κιβώτιο ταχυτήτων κατασκευάζεται από τηStellantis στη Valenciennes (Γαλλία). 
Η μπαταρία ιόντων λιθίου, υψηλής τάσεως των 400V, με χημική σύνθεση NMC (νικέλιο, μαγγάνιο και κοβάλτιο),βρίσκεται κάτω από το πάτωμα και τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα για την κίνηση του οχήματος.

Η υποδοχή Mode 4 στο νέο E-3008 δέχεται ονομαστική ισχύ έως και 160 kW, επιτρέποντας την επαναφόρτιση της μπαταρίας από 20% έως 80% σε 30 λεπτά, που σημαίνει για κάθε 10 λεπτά φόρτισης έχουμε 100 Km ηλεκτρικής αυτονομίας.Η λειτουργία V2L (όχημα σε συσκευή)  δίνει στους πελάτες τη δυνατότητα να τροφοδοτούν μια ηλεκτρική συσκευή μέσω της μπαταρίας υψηλής τάσης του νέου PEUGEOT E-3008. Για παράδειγμα, για να φορτίσετε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο ή να χρησιμοποιήσετε μιαηλεκτρική συσκευή, το σύστημα μπορεί να παρέχει έως 3kW και 16Α.Επιπλόν για την φόρτιση της μοαταρίας υπάρχει αναγεννητική πέδηση 3 σταδίων.

Παρουσιάστηκε στην Ελλάδα το νέο PEUGEOT 3008-Εσωτερικό
Ο υβριδικός κινητήρας HYBRID 136 e-DCS6 εφοδιάζεται με μία μπαταρία 48V ιόντων λιθίου σε συνδυασμό μεένα ηλεκτρικό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων(e-DCS6– Dual Clutch Transmission) προσφέροντας ισχύ 136hp (100 kW).Το νέο 3008 Hybrid, προσφέρει περισσότερο από 50 %αμιγώς ηλεκτρική κίνηση(zero -emission electricmode) στις καθημερινές διαδρομές, μειώνοντας σημαντικά τα επίπεδα κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων έως 20%, προσφέροντας συνολικήαυτονομία έως 640km χάρη στο ρεζερβουάρ χωρητικότητας 55 λίτρων.

Το νέο 3008 Plug-In Hybrid δεν κάνει συμβιβασμούς καθώς ενσωματώνει όλα τα πλεονεκτήματα της 100% ηλεκτρικής οδήγησης για τις καθημερινές διαδρομές και την αυτονομία που παρέχει ο κινητήρας εσωτερικής καύσης για μεγαλύτερες διαδρομές και ταξίδια.Ο κινητήρας 1 6 PLUG-IN HYBRID 195 e-DCS7 συνδυάζεται με ένα νέο ηλεκτρικό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων (e-DCS 7– Dual Clutch Transmission) προσφέροντας ισχύ 195hp(143 kW).

To νέας γένιας Plug-In υβριδικό σύστημα (Gen2 PHEV)εφοδιάζεται με μία μπαταρία χωρητικότητας 21kW (διπλάσια τιμή σε σχέση με το Gen1), προσφέρονταςέως και 87 km αμιγούς ηλεκτρικής οδήγησης και περισσότερα από 100km αυτονομίας σε συνθήκες αστικής οδήγησης. Χάρη στο μεγάλο ρεζερβουάρ χωρητικότητας 55lt, το νέο 3008 Plug-In Hybrid, προσφέρει αυτονομία έως 635km.

Παρουσιάστηκε στην Ελλάδα το νέο PEUGEOT 3008

Tο νέο 3008 Plug-In Hybrid διαθέτει στον βασικό του εξοπλισμό ενσωματωμένο φορτιστή 7, 4 kW καικαλώδιο Mode 3, προσφέροντας πλήρη φόρτιση σε λιγότερο από 3 ώρες.Το νέο Peugeot 3008 βρίσκεται στην Ελλάδα και είναι άμεσα διαθέσιμο τόσο για τους δημοσιογράφους ειδκού τύπου όσο και για παραγγελία από το κοινό, με τον τιμοκατάλογο να αποτελεί όπως μαθάινουμε μια ιδάιτερα ευχάριστη έκπληξη.. Αρχικά θα διατίθεται στην ήπια υβριδική του έκδοση με τους 136 ίππους και στη ηλεκτρική με τους 213 ίππους, ενώ θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες εκδόσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top