Ο Ισπανός Βασιλιάς Φίλιππος και η SΕΑΤ

Μεγάλη επένδυση του ομίλου στην ηλεκτροκίνηση

Ο Ισπανός Βασιλιάς Φίλιππος και η SΕΑΤ

Το Volkswagen Group & η SEAT S.A. φιλοδοξούν να μετατρέψουν την Ισπανία σε κόμβο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη.  Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα με την παρουσία του Βασιλιά Φιλίππου VI, του Προέδρου της Κυβέρνησης της Καταλονίας, Pere Aragonès, του Υπουργού Βιομηχανίας & Τουρισμού, Jordi Hereu, και άλλων αξιωματούχων, η εταιρεία παρουσίασε την πρόοδο κατασκευής του νέου εργοστασίου συναρμολόγησης στοιχείων μπαταρίας.   

Ο Ισπανός Βασιλιάς Φίλιππος και η SΕΑΤ

Μία επένδυση 300 εκ. ευρώ και περισσότερες από 500 θέσεις εργασίας 

Το νέο εργοστάσιο συναρμολόγησης μπαταρίας στο Martorell αποτελεί το κλειδί για αυτό το ταξίδι ηλεκτροκίνησης. Αυτή η μονάδα θα καλύψει μια έκταση 64.000 τ.μ. και μόλις λειτουργήσει θα προσφέρει περισσότερες από 500 θέσεις εργασίας.  Η SEAT S.A. επενδύει 300 εκ. ευρώ σε αυτό το εργοστάσιο, όπου θα χρησιμοποιηθεί για να συναρμολογεί κυψέλες μπαταρίας που η PowerCo θα κατασκευάσει στο giga factory στo  Σαγούντο. To νέο εργοστάσιο του Martorell θα έχει αρχικά μια χωρητικότητα παραγωγής 1.400 συστημάτων μπαταρίας την ημέρα και θα διαθέτει 11.000 ηλιακά πάνελ που θα παράγουν 70% της απαιτούμενης ενέργειας για όλη τη διαδικασία.  

Ο Ισπανός Βασιλιάς Φίλιππος και η SΕΑΤ

Μία ώθηση για το  Martorell 

Με την επένδυση των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, η SEAT S.A. σημειώνει τη μεγαλύτερη μεταμόρφωση στην ιστορία της. Αυτό το καλοκαίρι η εταιρεία θα μεταφέρει ολόκληρη την παραγωγή των SEAT Ibiza και SEAT Arona σε μια άλλη γραμμή συναρμολόγησης στο Martorell για να προετοιμάσει τη νέα σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο εργοστάσιο. Η παραγωγή στο εργοστάσιο του Martorell θα ξεκινήσει πριν το τέλος του 2025.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top