Το #C3Rally2Family με νίκη στο Rallye Monte-Carlo

Τα δευτερόλεπτα που έκαναν την διαφορά

Το #C3Rally2Family με νίκη στο Rallye Monte-Carlo

Η Citroën Racing, σε συνεργασία με την Team DG Sport Compétition, ξεκίνησε την σεζόν του 2024 με τον πρώτο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) στο Rallye Monte-Carlo, που επέστρεψε φέτος στην πόλη Gap.  

Τα επίσημα πληρώματα της Citroën Racing, Yohan Rossel - Arnaud Dunand και Nikolay Gryazin - Konstantin Aleksandrov, στο τιμόνι των Νο 20 και 21 C3 Rally2, ξεκίνησαν το 92ο Rallye Monte-Carlo στο Μονακό στις 24 Ιανουαρίου και αγωνίσθηκαν για τη νίκη σε κάθε μία Ειδική Διαδρομή, μέχρι την τελευταία, PowerStage στο εμβληματικό Col de Turini. 

Το #C3Rally2Family με νίκη στο Rallye Monte-Carlo

Πλήθη σε αριθμό ρεκόρ επευφημούσαν τα θεαματικά περάσματα των αγωνιζομένων από τις άκρες των δρόμων των Alpes de Haute-Provence και Hautes-Alpes, καθώς και τα πληρώματα της Citroen Racing που εντυπωσίαζαν με τις επιδόσεις και την αξιοπιστία του C3 Rally2. Τερματίζοντας πρώτος και δεύτερος στον ίδιο αγώνα το 2023, οι Rossel και Gryazin δεσμεύτηκαν να επαναλάβουν τις επιτυχίες τους και να πρωταγωνιστήσουν στην άκρως  ανταγωνιστική κατηγορία του WRC2, η οποία καλωσόρισε φέτος έναν νέο κατασκευαστή.  

Οι επίσημοι οδηγοί της Citroën Racing διατήρησαν το σασπένς σε κορυφαίο βαθμό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, κάνοντας χρόνους στην πρώτη τριάδα της κατηγορίας WRC2, διεκδικώντας παράλληλα με τη σειρά τους και θέσεις στη γενική κατάταξη. 

Το #C3Rally2Family με νίκη στο Rallye Monte-Carlo

Η τεχνογνωσία των ομάδων Citroën Racing και DG Sport Compétition τους επέτρεψε να αξιοποιήσουν όλα τα πλεονεκτήματα του C3 Rally2 τους στις θρυλικές αλλά δύσκολες Ειδικές Διαδρομές του Rallye Monte Carlo, όπως το Bayons / Bréziers, με το διάσημο πέρασμα από το  Tourniquets και τα πυροτεχνήματα του, και Esparron / Oze σε ηπιότερες όμως από τις συνηθισμένες καιρικές συνθήκες. Τα σχεδόν τέλεια περάσματά τους μέσα από τα χώματα στο κέντρο των στροφών, τα μερικώς λασπωμένα τμήματα και το περιστασιακό κομμάτι παγετού στους δρόμους τους επέτρεψε να σημειώσουν επτά ταχύτερους χρόνους στην κατηγορία τους, έξι για τον Rossel και έναν για τον Gryazin. 

Και φτάνουμε στην τελευταία μέρα του Rallye Monte-Carlo όταν οι Rossel και Dunand έκαναν μια λαμπρή επίδοση και σημείωσαν τους τρεις κορυφαίους χρόνους της ημέρας, έχοντας ξεκινήσει το πρωί 15 δευτερόλεπτα πίσω από τους Gryazin και Aleksandrov. Μόλις ένα ένατο του δευτερολέπτου πίσω από τον επικεφαλής της WRC2, μέχρι την στιγμή που μπήκαν στην τελευταία Ειδική Διαδρομή Power Stage, ο Rossel και ο Dunand έκαναν μία τέλεια  οδήγηση.

 Το #C3Rally2Family με νίκη στο Rallye Monte-Carlo

Και ολοκληρώνοντας την Power Stage κέρδισαν την κατηγορία τους στο Rallye Monte-Carlo με διαφορά 4 δευτερολέπτων από το δεύτερο αυτοκίνητο.  Οι Gryazin και Aleksandrov, που έδειξαν τις ικανότητές τους σε όλο τον αγώνα, τερμάτισαν τρίτοι.Έτσι, το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια συναρπαστική σεζόν από την DG Sport Compétition. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top