Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ανανεωμένο Peugeot 208

Με τρείς εκδόσεις και πέντε επιλογές κινητήρων

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ανανεωμένο Peugeot 208

Ως γνήσιος συνεχιστής μίας σειράς εννέα γενεών αυτοκινήτων πόλης της PEUGEOT, το 208 γνώρισε, από την κυκλοφορία του στα τέλη του 2019, συνεχείς και επαναλαμβανόμενες επιτυχίες. Σε μόλις τρία χρόνια, έχουν παραχθεί παγκοσμίως, σχεδόν 1.000.000 αυτοκίνητα 208. Το 2021 και το 2022, το PEUGEOT 208 ήταν best-seller στην Ευρώπη (και στη Γαλλία), ανεξαρτήτως κατηγορίας.  Αυτή η επιτυχία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχία του E-208 καθώς αποτέλεσε το best-seller ηλεκτρικό αυτοκίνητο του segment Β στην Ευρώπη.  

Η γκάμα του νέου Peugeot 208 περιλαμβάνει τρείς εκδόσεις εξοπλισμού - ACTIVE, ALLURE, GT – και πέντε επιλογές κινητήρων, συμπεριλαμβανομένης και της νέας αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης των 115kW/156bhp, με αυτονομία 400χλμ. (WLTP σε μικτές συνθήκες, σε διαδικασία έγκρισης), αλλά και των νέων εκδόσεων HYBRID 100 και HYBRID 136. 

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ανανεωμένο Peugeot 208

Ένα εντυπωσιακό highlight είναι η νέα υπογραφή της PEUGEOT μπροστά  με τους  τρείς μεγάλους κάθετους ‘όνυχες’. είναι ένα χαρακτηριστικό στοιχείο αυτής της υπογραφής και είναι ενσωματωμένοι στα γυαλιστερά μαύρα ένθετα στον προφυλακτήρα. Στις εκδόσεις GT, αυτό το χαρακτηριστικό προχωρά ακόμη περισσότερο: το εντυπωσιακό αποτέλεσμα των τριών ‘ονύχων’ εκτείνεται μέχρι τα full LED φωτιστικά σώματα, χρησιμοποιώντας τρεις ανεξάρτητες οπτικές μονάδες.  

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ανανεωμένο Peugeot 208

Το νέο 208 ανακαλύπτει εκ νέου την εμβληματική πίσω φωτιστική υπογραφή της μάρκας, που αποτελείται από τρείς επάλληλους κόκκινους ‘όνυχες’. Μακριά από κάθε τι συμβατικό, το νέο 208 δείχνει καλύτερο από ποτέ, χάρη στο νέο Κίτρινο Agueda, που είναι και το χρώμα του λανσαρίσματος. Ένα άλλο νέο χρώμα για το 208 είναι το Γκρί Selenium, κομψό και διακριτικό για να τονίζει το μοντέρνο στυλ του αυτοκινήτου. 

Το νέο 208 είναι διαθέσιμο σε επτά χρώματα αμαξώματος: Κίτρινο Agueda, Γκρί Selenium, Γκρι Artense, Μαύρο Perla, Λευκό Banquise, Κόκκινο Elixir και Μπλε Vertigo. Όλα τα νέα μοντέλα 208 διαθέτουν γυαλιστερά μαύρα καλύμματα στους εξωτερικούς καθρέπτες ανεξάρτητα από το χρώμα επιλογής για το αμάξωμα, και η έκδοση GT διατίθεται με στάνταρ μαύρα γυαλιστερά προστατευτικά ‘φρύδια’ στους θόλους των τροχών (και προαιρετικά, μαύρη οροφή). 

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ανανεωμένο Peugeot 208

Το εσωτερικό του νέου 208 ενισχύεται από τις νέες υφασμάτινες ταπετσαρίες των καθισμάτων, ενώ διατίθεται  (προαιρετικά στην έκδοση GT) και  με νέα μαύρη ταπετσαρία από Alcantara με εμφανείς ραφές σε φωσφοριζέ απόχρωση Adamite Green.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ανανεωμένο Peugeot 208

Ο πίνακας οργάνων βρίσκεται ιδανικά τοποθετημένος στο ύψος των ματιών του οδηγού, και διαθέτει ψηφιακή οθόνη στις εκδόσεις ALLURE και GT. Μεγάλη ψηφιακή, νέας σχεδίασης οθόνη των 10 ιντσών, ενώ η έκδοση GT διαθέτει οθόνη 3D στο βασικό εξοπλισμό. Ο οδηγός μπορεί να προσαρμόσει το χρώμα της οθόνης, καθώς και τη διάταξη και την παρουσίαση των πληροφοριών, σύμφωνα με τις προτιμήσεις του. Στην έκδοση ACTIVE, το νέο 208 διατηρεί τον αναλογικό πίνακα οργάνων με την έγχρωμη οθόνη των 3,5". 

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ανανεωμένο Peugeot 208

Η μεγάλη κεντρική οθόνη αφής των 10 ιντσών είναι στάνταρ από το πρώτο επίπεδο εξοπλισμού, με το ιδανικό αυτό interface να διευκολύνει τον έλεγχο των τελευταίας γενιάς συστημάτων infotainment, PEUGEOT i-Connect και PEUGEOT i-Connect Advanced. Στα νέα 208 ALLURE και GT, η κεντρική οθόνη διαθέτει τεχνολογία HD. Σε όλες τις εκδόσεις, τα «πλήκτρα πιάνου» βρίσκονται και πάλι κάτω από την κεντρική οθόνη εξασφαλίζοντας τη γρήγορη πρόσβαση στις βασικές λειτουργίες του συστήματος. Το νέο 208 διατίθεται πλέον με το σύστημα PEUGEOT i-Connect στο βασικό του εξοπλισμό, προαιρετικά στην έκδοση Allure διατίθεται με το σύστημα PEUGEOT i-Connect Advanced και στάνταρ στην GT.

Η εφαρμογή MyPeugeot για smartphone, διαθέτει επιπλέον λειτουργίες για το νέο E-208: προσφέρει τη δυνατότητα του «εικονικού βιβλίου συντήρησης», που διατηρεί αποθηκευμένα σε ηλεκτρονικό αρχείο, όλα τα τιμολόγια και την καρτέλα εργασιών που πραγματοποιήθηκαν από το εξουσιοδοτημένο δίκτυο, στο αυτοκίνητο. Εκτός από το ότι είναι φιλικό προς το περιβάλλον, αυτό βοηθά στη μεγιστοποίηση της δυνατότητας για τη μεταπώλησή του εξασφαλίζοντας γρήγορη πώληση, καθώς και εμπιστοσύνη στον μελλοντικό αγοραστή.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ανανεωμένο Peugeot 208

Το νέο E-208 προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη αυτονομία που φτάνει τώρα τα 400 km! .Προσφέρει έναν αμιγώς ηλεκτρικό κινητήρα 115kW/156bhp, όπου σε συνδυασμό με την μπαταρία των 51kWh, εξασφαλίζουν στο μοντέλο αυτονομία 400km (συνδυασμένος κύκλος WLTP). Με το μοντέλο διατίθεται στάνταρ ένας τριφασικός φορτιστής 11 kW, για ταχύτερη φόρτιση. Οι εκτιμώμενοι χρόνοι φόρτισης από 20 έως 80% είναι μικρότεροι από 25 λεπτά από έναν ταχυφορτιστή (100 kW), 4 ώρες 30 λεπτά από ένα Wallbox (7,4 kW), και 10 ώρες και 30 λεπτά από μια ενισχυμένη παροχή (3,2 kW). 

Για τους πελάτες που αναζητούν την πρώτη τους εμπειρία με την ηλεκτροκίνηση, το νέο 208 προσφέρει δύο νέα κινητήρια σύνολα 48V HYBRID της PEUGEOT, που συνδυάζονται με τον πολυβραβευμένο κινητήρα βενζίνης PureTech, αποδίδοντας 100 και 136 ίππους, σε συνδυασμό με το ηλεκτρικό 6τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη e-DCS6. 

Χάρη σε μια μπαταρία που φορτίζεται κατά την οδήγηση, αυτή η τεχνολογία προσφέρει επιπλέον ροπή στις χαμηλές στροφές έως και 15% χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, καθώς και μειωμένες εκπομπές ρύπων. Στην οδήγηση σε αστικό περιβάλλον, τα νέα 208 HYBRID 100 e-DCS6 και HYBRID 136 e-DCS6 μπορούν να κινηθούν περισσότερο από το 50% του χρόνου ως αμιγώς ηλεκτροκίνητα με μηδενικές εκπομπές ρύπων. 

Η γκάμα των κινητήρων .Για τους πελάτες που αναζητούν τις πιο προσιτές βενζινοκίνητες εκδόσεις, το νέο 208 προσφέρεται και με δύο ιδιαίτερα οικονομικούς και αποδοτικούς κινητήρες: 

- PureTech 75: 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.2λ. ισχύος 75bhp, με σύστημα Stop & Start, και μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων. 

₋ PureTech 100: 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.2λ. ισχύος 100bhp, με σύστημα Stop & Start, και μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. 

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ανανεωμένο Peugeot 208

Ευρεία γκάμα συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης  

Εκτός από τις νέες HD κάμερες υποβοήθησης στάθμευσης, το νέο 208 προσφέρει και πλήθος συστημάτων που κάνουν την οδήγηση ασφαλέστερη και ευκολότερη: 

- Προσαρμοζόμενο cruise control με λειτουργία Stop and Go και ρυθμιζόμενη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. 

- Αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με προειδοποίηση επικείμενης σύγκρουσης: αναγνωρίζει την παρουσία πεζών και ποδηλατών, μέρα και νύχτα και λειτουργεί σε ταχύτητες από 7 έως και 140 km/h. 

- Διευρυμένη λειτουργία αναγνώρισης οδικής σήμανσης και εμφάνιση στον ψηφιακό πίνακα οργάνων: σήματα stop, μονόδρομος, απαγόρευση προσπεράσματος τέλος απαγόρευσης προσπεράσματος, επιπλέον των ήδη γνωστών πινακίδων ορίου ταχύτητας. 

- Ενεργό σύστημα προειδοποίησης εκτροπής από τη λωρίδα με επαναφορά του αυτοκινήτου στην επιλεγμένη λωρίδα. 

- Προειδοποίηση απόσπασης προσοχής του οδηγού, που ανιχνεύει τη μείωση της προσοχής του οδηγού κατά την πολύωρη οδήγηση και σε ταχύτητες άνω των 65 km/h, αναλύοντας τις μικροκινήσεις του τιμονιού. 

- Παρακολούθηση τυφλών σημείων. 

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ανανεωμένο Peugeot 208

Το νέο PEUGEOT 208 εξακολουθεί να έχει τις ίδιες συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις: 4,055m μήκος, 1,745m πλάτος (χωρίς τους καθρέφτες), 1,43m ύψος. Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ παραμένει αμετάβλητη στα 309 λίτρα (κάτω από την εταζέρα). 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top