Δοκιμάζουμε τη νέα μεγαλειώδη BMW XM 

Ήρθε από το μέλλον και αγγίζει την τελειότητα 

Δοκιμάζουμε τη νέα μεγαλειώδη BMW XM 

Όταν ο διευθυντής δημοσιών σχέσεων της ελληνικής αντιπροωπείας της BMW Κωσταντίνος Διαμαντής μας ενημέρωσε ότι μπορούμε να πάρουμε για δοκιμή την ολοκαίνουργια BMW XM, δεν ξέραμε αν πρέπει να χαρούμε ή να ...αγχωθούμε.  Μιλάμε για ένα εξωπραγματικό μοντέλο της Βαυαρικής εταιρείας που έστω και ακίνητο σου προκαλεί δέος και θαυμασμό με την επιβλητική εμφάνιση του.

Δοκιμάζουμε τη νέα BMW XM 

Τα συναισθήματα γίνονται εντονότερα όταν καθίσεις πίσω από το τιμόνι και χαρείς τις οδηγικές αρετές της θηριώδους plug in ιπποδύναμης των 653 ίππων.Σας προιδεάζουμε λοιπόν για το τι θα δείτε λίγο πιο κάτω, με τα πιο βασικά στοιχεία να εντοπίζονται στο υβριδικό σύστημα που την κινεί αλλά και την  μεγαλειώδη εμφάνιση με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. 

Δοκιμάζουμε τη νέα BMW XM 
Η BMW XM αποτελεί το highlight της προϊοντικής επέλασης της μάρκας στην επετειακή χρονιά της.καθώς  το θρυλικό «M»,έσβησε στην τούρτα τα 50 κεράκια.Η νέα BMW XM είναι το πρώτο εξηλεκτρισμένο, το ισχυρότερο μοντέλο, που φέρει  τη σφραγίδα Μ.

Δοκιμάζουμε τη νέα BMW XM 

Περίτεχνες πινελιές κατασκευασμένες με ακρίβεια στην εξωτερική σχεδίαση του υψηλών επιδόσεων SAV, παραπέμπουν στο θρυλικό σπορ αυτοκίνητο που είχε τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο.Το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης M HYBRID, η πολυτελής επιβλητική σχεδίαση και το πρωτοποριακό εσωτερικό της BMW XM που σε αφήνει άφωνο, συνδυάζονται για να δημιουργήσουν τη νέα  φιλοσοφία Sports Activity Vehicle (SAV) στην κατηγορία υψηλών επιδόσεων. 

Δοκιμάζουμε τη νέα BMW XM 
Η εξωτερική σχεδίαση της BMW XM απλά...αναγκάζει  όλους τους οδηγούς αλλά και τους πεζούς να γυρίζουν τα κεφάλια τους στο πέρασμα της. Δεν ήταν μάλιστα λίγες οι φορές που χωρίς να αναπτύξουμε ταχύτητα στην Αττική οδό, είδαμε τα προπορευόμενα αυτοκίνητα να κάνουν στην άκρη για να περάσουμε. Στην συνέχεια οι οδηγοί κοιτούσαν με θαυμασμό και απορία την μεγαλειώδη BMW XM λες και έβλεπαν...διασστημόπλοιο. 

Δοκιμάζουμε τη νέα BMW XM 

Οι μεγάλες αναλογίες ενός σύγχρονου SAV, οι έντονες καμπύλες, η  δυναμική σιλουέτα, τα τυπικά σχεδιαστικά στοιχεία M, η νέα ερμηνεία της αισθητικής του εμπρός τμήματος που δημιουργήθηκε για τα πολυτελή μοντέλα της BMW και πολυάριθμες ακόμα ξεχωριστές πινελιές, χαρίζουν στην XM μία μοναδική παρουσία ανάμεσα στα υπόλοιπα αυτοκίνητα που μοίαζουν να...«γκριζάρουν» δίπλα της. 

Δοκιμάζουμε τη νέα BMW XM 

Μπροστά ξεχωρίζει η τεράστια μάσκα «νεφρών» BMW με τα χρυσαφί φωτιζόμενα περιγράμματα με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα και τους χωρισμένους, σε δύο ξεχωριστές μονάδες, προβολείς. Στο πλάι ξεχωρίζουν οι φουσκωμένοι θόλοι των τροχών των 23 ιντσών με τις χρυσαφί λκεπτομέρειες, μαζί με την χρυσαφί λωρίδα η οποία παραπέμεπει στη μαύρη λωρίδα που διατρέχει το αμάξωμα της BMW M1.

Δοκιμάζουμε τη νέα BMW XM 

Μάλιστα να τονίσουμε ότι κατά την διάρκεια της φωτογράφισης δεν ήταν λίγες οι φορές που το περίεργο παιχνίδισμα του φωτός μας άλλαζε το χρώμα από πράσινο σε γαλάζιο και πάλι πράσινο. Παραπομπές  στο παρελθόν αποτελούν πρώτα η μορφή των λογοτύπων BMW που είναι χαραγμένα στο επίπεδο πίσω παρμπρίζ και η εντυπωσιακή δομή με περσίδες των σμιλεμένων πίσω φώτων.

Δοκιμάζουμε τη νέα BMW XM 

Μιλάμε φυσικά για την «ψαρωτική ουρά« της ΧΜ με τα ανάγλυφα μακρόστενα φωτιστικά σώματα,  τον ογκώδη προφυλακτήρα και τις  διπλές όρθιες εξαγωνικές εξατμίσεις. Οι τελευταίες σε προιδεάζουν για την ιπποδύναμη της εξωπραγματικής BMW XM. Οι διαστάσεις εντυπωσιάζουν με το  μήκος  5,11 μέτρων, μεταξόνιο 3,11 μέτρων και ύψος 1,76 μέτρων . Το πλάτος, των 2,01 μέτρων της δίνει τον τίτλο της φαρδύτερης BMW που υπάρχει με τα  τεράστια μετατρόχια 1,73 μέτρα μπροστά  και 1,69  μέτρα πίσω.

Το εσωτερικό της νέας BMW XM 
Περνάμε στο πολυτελέστατο εσωτερικό. Στα hi tech τεχνολογικά στοιχεία ανήκει το BMW Live Cockpit Professional . Αποτελείται από μία οθόνη 12,3 ιντσών και μία δεύτερη 14,9 ιντσών.Μιλάμε για την συστοιχία οθονών που η BMW ονομάζει Curved Display. Φέρει χαρακτηριστικά από  την ειδική έκδοση Μ του 8ης γενιάς λογισμικού BMW iDrive.

Η οθόνη αφής της νέας BMW XM 

Στην  οθόνη προβάλλονται όλα τα ηλεκτρονικά  συστήματα και οι ρυθμίσεις της σουίτας ηλεκτρονικής υποβοήθησης της πρόσφυσης και της οδήγησης. Οι δυναατότητες που προσφέρει η οθόνη για τον έλεγχο των πλούσιων συστημάτων είναι τόσες πολλές που νομίζουμε ότι παρά την μελέτη μας κα΄ποιες δεν τις έχουμε βρεί ακόμη.

Τα ηλεκτρονικά συστήματα της νέας  BMW XM 
Το νέο BMW iDrive είναι σκόπιμα προσανατολισμένο σε λειτουργίες αφής και ελέγχου μέσω χειρονομιών, καθώς και στο διάλογο με τη χρήση φυσικής ομιλίας. Το βασισμένο σε cloud σύστημα πλοήγησης BMW Maps είναι ένα ακόμα στοιχείο του BMW Live Cockpit Professional. Το προαιρετικό BMW Digital Key Plus επιτρέπει στους πελάτες να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν τη νέα τους BMW XM με ένα Apple iPhone μέσω ευρυζωνικής τεχνολογίας (UWB) αυξημένης ασφάλειας. Τέλος, η ενσωμάτωση smartphone για Apple CarPlay και Android Auto η εξατομικευμένη λειτουργικότητα BMW ID και μία eSIM σχεδιασμένη για τεχνολογία 5G, διατίθενται επίσης για χρήση στην BMW XM. 

Οι χω΄ροι επιβατών της BMW XM
Η  BMW περιγράφει την κατάσταση στην καμπίνα της BMW ΧΜ με μόνο τρεις λέξεις: «Active Driving Experience»για όλους τους επιβάτες. Καθόμαστε στο αναπαυτικότατο κλιματιζόμενο δερμάτινο κάθισμα με τις άπειρες ηλεκτρικές ρυθμίσεις και  τις μνήμες.

Τπο εσωτερικό της νέας BMW XM

Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει πολυλειτουργικά καθίσματα M, προστατευτικές επενδύσεις γονάτων και ένα αποκλειστικό για το μοντέλο δερμάτινο τιμόνι M, μαζί με ειδικά γραφικά M, συμπεριλαμβανομένων προειδοποιητικών λυχνιών για την αλλαγή των σχέσεων στα BMW Curved Display και BMW Head-Up Display. 

ΟΙ ρυθμίσεις καθισμάτων της νέας BMW XM 

Η ποιότητα κατασσκευής αγγίζει την τελeιότητα. Δέρμα υψηλής ποιότητας παντού σε ταμπλό πόρτες με ραφές υψηλής ραπτικής και αλκαντάρα σε κολωνάκια και οροφή. Η συναρμολόγηση είναι αψεγάδιαστη , ένα νέο Vintage δέρμα όπως είπαμε ντύνει τα  άνω τμήματα του ταμπλό και στα  πάνελ των θυρών.ενώ υπάρχει γενναιόδωρη αίσθηση ευρυχωρίας,

Τα καθίσματα της νέας BMW XM 

Οι θερμαινόμενες πλάτες καθισμάτων που εκτείνονται στα πλαϊνά του πίσω μέρους της καμπίνας και τα ειδικά σχεδιασμένα μαξιλάρια προσφέρουν στους επιβάτες πολυτελή, κορυφαία επίπεδα άνεσης. Από τις πίσω θέσεις μπορούν να ελέγχουν και την θερμοκρασία του κλιματισμού ξεχωριστά ενώ υπάρχουν και θύρες USB. 

Η φωτιζόμενη οροφή της νέας BMW XM
Η σμιλεμένη επένδυση της οροφής είναι μοναδική με την τρισδιάστατη πρισματική δομή της, το περίγραμμα τύπου πασπαρτού και τις 100 μονάδες LED για φωτισμό. Ο εξοπλισμός είναι «βασιλικός» με υψηλά στάνταρ. Αυτόματο σύστημα κλιματισμού τεσσάρων ζωνών, ηχοσύστημα  Harman Kardon Surround Sound System με ήχο μέγαρου μουσικής μαζί με το Travel & Comfort System .

Τα καθίμστα της νέας BMW XM 

Οι χώροι είναι ανετότατοι για  5 τυχερούς επιβάτες, οι οποίοι έχουν βασιλικές ανέσεις μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και οι ψυχόμενες-θερμαινόμενες ποτηροθήκες .

Ο ΄χωρος αποσκευών της νέας BMW XM

Για τις αποσκευές υπάρχει έναW απόλυτα εκμεταλλεύσιμο χώρος στο πορτμπαγκάζ με ανοιγόμενη ηλεκτρική πόρτα που διαθέτει χωρητικότητα 527 λίτρων.

Ο κινητήρας της νέας BMW XM
Πάμε όμως στην «καρδιά» της νέας BMW XM .Στο διαμάντι!. Εκεί βρίσκεται το σύστημα μετάδοσης κίνησης M HYBRID το οποίο αποδίδει συνολική ισχύ 480 kW/653 ίππους τιμή η οποία προκύπτει από τυην συνεργασία  του βενζινοκινητήρα και του ηλεκτροκινητήρα. Ο υπερτροφοδοτούμενος V8 βενζινοκινητήρας 4,4 λίτρων αποδίδει 489 ίππους και διαθέτει προηγμένη τεχνολογία M TwinPower Turbo με πολλαπλή εξαγωγή σε διάταξη cross-bank και βελτιστοποιημένη διαδικασία διαχωρισμού λαδιού. 

Δοκιμάζουμε τη νέα BMW XM 
Ο οκτακύλινδρος θερμικός κινητήρας δέχεται την αμέριστη βοήθεια του ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 145 kW/197 ίππους, ο οποίος  ενσωματώνεται στο 8τάχυτο κιβώτιο M Steptronic. Εδώ συναντήσαμε το χαρακτηριστικό «Μ» εκτός από τα σπορ καθίσματα και τα δυο  δύο κόκκινα μπουτόν με ενδείξεις Μ1 και Μ2. Οι  κόκκινες και αρκετά μεγάλες σε μέγεθος «πεταλούδες» πίσω από το τιμόνι με τη χοντρή στεφάνη, αλλά και τα κουμπιά M Hybrid και M Mode δίπλα στο κόκκινο κουμπί της εκκίνησης καθορίζουν την υβριδική υπόσταση του αυτοκινήτου .

Τα συστήματα της νέας BMW XM 
Το μπουτόν M Hybrid, που χρησιμοποιείται για την επιλογή του επιθυμητού προγράμματος λειτουργίας για το σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Τα προγράμματα οδήγησης της νέας BMW XM 

Έτσι μπορείς να επιλέξεις  μεταξύ HYBRID, ELECTRIC και eCONTROL modes. Υπάρχει επίσης το μπουτόν Setup που παρέχει άμεση πρόσβαση στις ρυθμίσεις διαμόρφωσης για το σύστημα μετάδοσης κίνησης, το πλαίσιο, τα συστήματα διεύθυνσης και πέδησης, το M xDrive και το επίπεδο ανάκτησης ενέργειας μέσω πέδησης. 

Τα συστήματα ασφαλείας της νέας BMW XM
Όμως η τεχνολογία δεν σταματά εδώ. Όταν αλλάζεις  από την προεπιλεγμένη (default) ρύθμιση Road σε Sport, οι παρεμβάσεις από τα συστήματα υποστήριξης οδηγού περιορίζονται μόνο στις βασικές λειτουργίες που απαιτούνται για σπορ οδήγηση ενώ  το περιεχόμενο  προβάλλεται στην οθόνη πληροφοριών.

Τα συστήματα ασφαλείας της νέας BMW XM

Δύο εξατομικευμένες διαμορφώσεις του οχήματος μπορούν να αποθηκεύονται μαζί με τις επιθυμητές ρυθμίσεις για τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος M HYBRID, τον ήχο του κινητήρα, το Dynamic Stability Control (DSC) και τα χαρακτηριστικά αλλαγών του κιβωτίου, τα οποία ενεργοποιούνται στη συνέχεια μέσω των μπουτόν M στο τιμόνι. 

Ο χρόνος φόρτισης της νέας BMW XM
Στην ρύθμιση ELECTRIC εππιλέγεις αμιγώς ηλκετρική κίνηση με μηδενικές εκπομπές ρύπων σε ταχύτητες έως 140 χλμ./πώρα και για μέγιστη απόσταση 82 – 88 χιλιόμτερα σύμφωνα με τον κύκλο WLTP. Η ενέργεια δίνεται από την μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης.

Ο χρόνος φόρτισης της νέας BMW XM

H τελευταία  είναι τοποθετημένη στο κάτω μέρος του αμαξώματος και στην ωφέλιμη ενέργεια των 25,7 kWh που παρέχει. Η μονάδα συνδυασμένης φόρτισης (Combined Charging Unit) της BMW XM επιτρέπει φόρτιση AC με ισχύ 7,4 kW. 

Δοκιμάζουμε τη νέα BMW XM 
Πατάμε το δεξί πεντάλ και η BMW XN «απογειώνεται. Η ισχύς του κινητήρα είναι άμεσα διαθέσιμη και αποκρίνεται χωρίς δισταγμό  Το σύστημα μετάδοσης κίνησης M HYBRID αποδίδει μέγιστη συνολική ροπή 800 Nm (κινητήρας εσωτερικής καύσης με ισχύ έως 650 Nm σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει έως 280 Nm). Χάρη σε ένα σύστημα γραναζιών στο σύστημα μετάδοσης, η πραγματική μέγιστη ροπή του ηλεκτροκινητήρα στην είσοδο του κιβωτίου, αυξάνεται στα 450 Nm.

Δοκιμάζουμε τη νέα BMW XM 
Μιλάμε δηλαδή για τιμές αγωνιστικού αυτοκινήτου καθώς η τεράστια συσώρευση παραγόμενης ισχύος αποδίδεται άμεσα αλλά και διατηρείται σε όλο το εύρος στροφών.Οι επιδόσεις εντυπωσιάζουν όσο και και η μεφάνιση του αυτοκινήτου.

Δοκιμάζουμε τη νέα BMW XM 

Στο βαθύ πατημα του γκαζιού «κολλάμε» στο κάθσιμα μας. Η ΒΜW ΧΜ επιταχύνει από τα  0 στα 100 χλμ./ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα, με τη συνοδεία ενός «γεμάτου» ήχου του  οκτακύλινδρου κινητήρα. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα  250 χλμ./ώρα και 270 χλμ./ώρα με M Driver’s Package.

Δοκιμάζουμε τη νέα BMW XM 
Ο  ήχος που εξιτάρει τις αισθήσεις προέρχεται από το σπορ σύστημα εξαγωγής που φέρει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα, συνεχώς ρυθμιζόμενα flaps και εξαγωνικής διατομής διπλές απολήξεις, τη μία πάνω στην άλλη. Επιλογή που συναντάμε για πρώτη φορά σε μοντέλο BMW M. Η μέση κατανάλωση αν η μπαταρία είναι άδεια μπορεί να φτάσει και τα 11 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα τιμή που είναι λογική αν σκεφτείς πως πηγαίναμε στον δρόμο!Με φορτισμένη την μπαταρία η μέση κατανάλωση μπορεί να κατέβει στα  1,5λίτρα /100 χλμ με τις εκπομπές CO2 στα 36 γρμ./χλμ.


Με το BMW IconicSounds Electric, προϊόν συνεργασίας του BMW Group και του συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής Hans Zimmer, δημιουργεί επίσης το κατάλληλο ηχητικό υπόβαθρο για την απόδοση ισχύος του ηλεκτροκινητήρα.

Το head up display της νέας BMW XM 

Ο ήχος της ηλεκτρικής κίνησης που είναι ειδικά σχεδιασμένος για μοντέλα Μ, προσφέρει αυθεντική άμεση αντίδραση σε κάθε κίνηση του πεντάλ του γκαζιού, κατά την οδήγηση στο πρόγραμμα μηδενικών εκπομπών ρύπων. Και εάν επιλεγεί η ρύθμιση Sport ή Sport Plus ενώ το σύστημα μετάδοσης βρίσκεται στη λειτουργία HYBRID, ένας ενισχυμένος ήχος θα υπογραμμίσει την ηλεκτρική υποβοήθηση που παρέχεται στον κινητήρα εσωτερικής καύσης. 

Το μπροστινό μέρος της νέας BMW XM 
Όμως δεν είναι μόνο η τεράστια ιπποδύναμη είναι και ο τρόπος που μεταφέρεται η ισχύς  από τις δύο κινητήριες μονάδες, στο δρόμο. Η αρμονική συνεργασία όλων των συστημάτων μετάδοσης κίνησης και πλαισίου σε διαφορετικά οδοστρώματα. Η διάταξη της ανάρτησης αποτελείται από διπλά ψαλίδια μπροστά  και έναν πίσω άξονα πέντε συνδέσμων με ειδικά ρυθμισμένα χαρακτηριστικά κινηματικής και ελαστοκινηματικής.

Τα συστήματα ασφαλείας της νέας BMW XM 

Η τεχνολογική υπεροχή της BMW XM είναι εμ,φανέστατη με την επιλογή προσαρμοζόμενης ανάρτησης M Professional. Η προηγμένη ανάρτηση περιλαμβάνει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και ενεργές αντιστρεπτικές δοκούς με ηλεκτροκινητήρες 48V και Active Roll Control. Επίσης, η BMW XM είναι το πρώτο μοντέλο της BMW M που φέρει το σύστημα Integral Active Steering, το οποίο ανήκει επίσης στο στάνταρ εξοπλισμό. Στην πράξη έχεις ένα σύστημα διεύθυνσης που δίνει συνεχή και ακριβέστατη πληροφόρηση. Επιπλέον οι διαστάσεις των ελαστικών με 275/35 εμπρός και 315/30 πίσω προσφέρουν εξαιρετική πρόσφυση.

Δοκιμάζουμε τη νέα BMW XM 
Η πρόσφυση, η ευελιξία και η κατευθυντική ευστάθεια, ωφελούνται αφενός από το σύστημα ελέγχου της ολίσθησης των τροχών που είναι εγκατεστημένο κοντά στη μονάδα ελέγχου του κινητήρα, αφετέρου από τη δικτύωση όλων των συστημάτων ελέγχου στο σύστημα διαχείρισης των δυναμικών χαρακτηριστικών κατά το διαμήκη άξονα.

Δοκιμάζουμε τη νέα BMW XM 

Τα φρένα M Sport λειτουργούν παράλληλα με ένα ενσωματωμένο σύστημα πέδησης που προσφέρει στον οδηγό δύο ρυθμίσεις αίσθησης πεντάλ. Μιλάμε για έναν υπολογιστή που απλά δίνεις εντολές και τις εκτελεί με ακρίβεια.

Δοκιμάζουμε τη νέα BMW XM 
Η BMW XM διαθέτει τη μεγαλύτερη ποικιλία συστημάτων υποστήριξης οδηγού που προσφέρονται για οποιοδήποτε όχημα υψηλών επιδόσεων της BMW M GmbH. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει το σύστημα Driving Assistant, που περιέχει τα Front Collision Warning, Lane Departure Warning, συμπεριλαμβανομένης της επαναφοράς στη λωρίδα με υποβοήθηση διεύθυνσης, Evasion Assistant, Alertness Assistant και σύστημα Speed Limit Info.

Η κάμερα οπισθοπορείας της νέας BMW XM 
Το Driving Assistant Professional συνδυάζει Active Cruise Control με λειτουργία Stop&Go με πλείστα ακόμα χαρακτηριστικά όπως Steering & Lane Control Assistant, traffic light recognition, αυτόματο Speed Limit Assist και Active Navigation. Το Parking Assistant Plus περιλαμβάνει πλέον του Reversing Assistant, τις λειτουργίες Parking View, εμπρός και πίσω Panorama View και 3D View. Τα φρένα M Sport είναι άμεσα και αποτελεσματικότατα και λειτουργούν παράλληλα με ένα ενσωματωμένο σύστημα πέδησης που προσφέρει στον οδηγό δύο ρυθμίσεις αίσθησης πεντάλ.

Δοκιμάζουμε τη νέα BMW XM 
Όμως κινηθήκαμε και σε εκτός δρόμου διαδρομές. Εκεί όπου το «θηρίο» μας πέρασε μέσα από πολύ απότομα και δύσκολα μονοπάτια χάρη στο σύστημα τετρακίνησης M xDrive, του οποίου η «οπισθοβαρτής» ρύθμιση είναι ιδιαίτερα αισθητή στη λειτουργία 4WD Sport. Μπορείς ακόμη να επιλέξεις τη λειτουργία 4WD Sand, η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά για οδήγηση σε αμμόλοφους και παρόμοιες επιφάνειες όπως είναι η παραλία.

Δοκιμάζουμε τη νέα BMW XM 

Η λειτουργία του διαφορικού M Sport στον πίσω άξονα είναι επίσης πλήρως μεταβλητή. και όταν υπερτιμήσεις τις δυνατότητες σου έρχει ο εξοπλισμός ασφαλείας ο οποίος τα έχει όλα. Για να πούμε την αλήθεια δεν την ...ταλαιπωρήσαμε σε δύσβατες διαδρομές καθώς δεν θέλαμε να «πληγώσουμε» με κανέναν τρόπο την πανέμορφη XM.

Δοκιμάζουμε τη νέα BMW XM 
Η νέα BMW XM είναι ένα αυτοκίνητο που ήρθε από το μέλλον καθώς άνετα θα μπορούσε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ταινία επιστημονικής φαντασίας. Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις. Από την εξωπραγματική εμφάνιση; Από τις αγωνιστικές; ςπειδόσεις; Από τον πλήρη εξοπλισμό; Από την βασιλική πολυτέλεια; Από τον πλήρη εξοπλισμό;

Δοκιμάζουμε τη νέα BMW XM 

Ότι και να πεις για ένα αυτοκίνητο που αγγίζει την τελειότητα είναι λίγο. Όμως δεν είναι λίγα τα χρήματα που πρέπει να δώσεις για να  αποκτήσεις ένα όχημα που κάνει επίδειξη τεχνογνωσίας. Για να την αποκτήσετε χρειάζεται να δώσετε από 191.729 ευρώ. Λίγοι τα διαθέτουν αλλά εεδώ ισχύει όπως λέμε χαρακτηριστικά:«ότι πληρώνεις...παίρνεις»! 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΚΟΥΜΑΣ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top