Οι παραδόσεις αυτοκινήτων BMW θα παρουσιάσουν αύξηση

Τα οικονομκά στοιχεία της BMW και οι θετικές προβλέψεις

Οι παραδόσεις αυτοκινήτων BMW θα παρουσιάσουν αύξηση

Το BMW Group επικαιροποίησε σήμερα την πρόβλεψή του για όλο το 2023. Δεδομένων των σταθερών λειτουργικών επιδόσεων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, η εταιρεία αναμένει θετική δυναμική στην επιχείρηση τους επόμενους μήνες. Αυτό οφείλεται στη συνεχιζόμενη ισχυρή παραγγελιοληψία και στην αναμενόμενη βελτίωση της διαθεσιμότητας των πολυτελών οχημάτων της.

Οι παραδόσεις αυτοκινήτων σε πελάτες αναμένεται να παρουσιάσουν σταθερή αύξηση σε σχέση με το επίπεδο του προηγούμενου έτους (προηγουμένως: μικρή αύξηση).Στον τομέα αυτοκινήτου, το περιθώριο EBIT για το σύνολο του 2023 αναμένεται να είναι μεταξύ  9% και 10,5% (προηγουμένως: 8% έως 10%).Στον τομέα αυτοκινήτου, η απόδοση του απασχολούμενου κεφαλαίου (RoCE) αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 18% και 22% (προηγουμένως: 15% έως 20%).Η απόδοση ιδίων κεφαλαίων (RoE) του τομέα Financial Services αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 16% και 19% (προηγουμένως: 14% έως 17%).

Τα οικονομκά στοιχεία της BMW και οι θετικές προβλέψεις

Επιπλέον, οι ελεύθερες ταμειακές ροές στον τομέα αυτοκινήτου αναμένεται τώρα να ξεπεράσουν τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ για το σύνολο του 2023, λαμβάνοντας υπόψη τις υψηλότερες επενδύσεις για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, καθώς και τα αυξημένα αποθέματα για την εξασφάλιση του απαραίτητου εφοδιασμού των αγορών με οχήματα.

Επιπλέον, το BMW Group αναμένει υψηλότερες δαπάνες για τους προμηθευτές εξαιτίας του πληθωρισμού, με την εφοδιαστική αλυσίδα να συνεχίζει να δημιουργεί αντιξοότητες στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.Η νέα πρόβλεψη βασίζεται στα ακόλουθα προκαταρκτικά οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2023 και το δεύτερο τρίμηνο του 2023 αντίστοιχα

Η σταθερή κερδοφορία αποτέλεσε τη βάση για ελεύθερες ταμειακές ροές στον τομέα αυτοκινήτου  ύψους 3,1 δισεκατομμυρίων ευρώ το πρώτο εξάμηνο του έτους. Το δεύτερο τρίμηνο συνεισέφερε 1,2 δισ. ευρώ σε ελεύθερες ταμειακές ροές. Οι αντίξοες συνθήκες προέκυψαν από την αύξηση των αποθεμάτων για τη δημιουργία μιας σταθερή ροής προμήθειας οχημάτων καθώς και από το υψηλότερο κόστος των υλικών και των πρώτων υλών.

Τα πλήρη τριμηνιαία αποτελέσματα και οι προοπτικές θα δημοσιευθούν στην έκθεση του πρώτου εξαμήνου του 2023 στις 3 Αυγούστου 2023.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top