BMW 3.0 CSL: Μόνο 50 θα την χαρούν

Στο... χέρι και με 560 άλογα

BMW 3.0 CSL παρουσίαση έκδοση περιορισμένη

Η BMW 3.0 CSL κατασκευάζεται σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό. Με την ευκαιρία της επετείου, θα κυκλοφορήσουν ακριβώς 50 σειριακά αριθμημένες μονάδες του ειδικού μοντέλου. Εξ αρχής, αυτό καθιστά την BMW 3.0 CSL εξαιρετικά σπάνια, η οποία θα βρει τη θέση της στις συλλογές οχημάτων των πιστών και παθιασμένων φίλων της μάρκας BMW M.

Η έκδοση του συστήματος κίνησης με τεχνολογία M TwinPower Turbo, που εξελίχθηκε περαιτέρω αποκλειστικά για την BMW 3.0 CSL, προσφέρει μέγιστη ισχύ 560 hp. Αυτό το νέο ρεκόρ απόδοσης για μοντέλα της BMW M Gmbh με εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα με έγκριση για χρήση στο δρόμο υποστηρίζει το ειδικό καθεστώς του οχήματος. Ο κινητήρας του παράγει μέγιστη ροπή 550 Nm και εντυπωσιάζει με μία γραμμική απόδοση ισχύος μέχρι το μέγιστο αριθμό στροφών των 7.200 min..

Ο εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων του οποίου η κλιμάκωση και οι σχέσεις μετάδοσης εναρμονίζονται άριστα με τα χαρακτηριστικά απόδοσης του αυτοκινήτουΗ παραγωγή όλων των οχημάτων θα κρατήσει περίπου τρεις μήνες. Το καθένα από αυτά δημιουργείται με απόλυτη αφοσίωση στην τεχνική αριστεία και στις συντονισμένες με ακρίβεια τεχνολογίες σε μία περίτεχνη διαδικασία κατασκευής εκτός των γραμμών παραγωγής του εργοστασίου του BMW Group στο Dingolfing στο Moosthenning, Κάτω Βαυαρία.

Όλες οι πτυχές του χαρακτήρα της – δυναμική εξωτερική κομψότητα, cockpit κλασικού σπορ αυτοκινήτου, ευφυής, ελαφριά δομή, εν σειρά εξακύλινδρος κινητήρας, χειροκίνητο κιβώτιο και πίσω κίνηση – βασίζονται στις παραδοσιακές αρχές μιας BMW M. Τα αποκλειστικά εσωτερικά εξαρτήματα από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP) παράγονται στο χέρι τόσο στο Μόναχο όσο και στο εργοστάσιο εξαρτημάτων του BMW Group στο Landshut από ειδικούς στον τομέα των αμαξωμάτων.

Μία ειδική διαδικασία υιοθετήθηκε επίσης για τη βαφή της BMW 3.0 CSL, στην οποία η δεξιοτεχνία και η προηγμένη τεχνολογία συμπληρώνουν η μία την άλλη, ώστε κάθε μεμονωμένο εξάρτημα να έχει τη χαρακτηριστική χρωματική του σχεδίαση. Επιπλέον, μία ομάδα 30 ειδικά καταρτισμένων και έμπειρων τεχνικών είναι υπεύθυνη για τη διαμόρφωση και τη συναρμολόγηση των οχημάτων. Λόγω της περιπλοκότητας των διαδικασιών στο εργοστάσιο, κάθε BMW 3.0 CSL περνά από οκτώ κύκλους συναρμολόγησης σε ισάριθμους σταθμούς παραγωγής, μία διαδικασία που διαρκεί συνολικά έως και 10 ημέρες.

Συνολικά, το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό μεμονωμένων χειροποίητων εργασιών σημαίνει ότι ο χρόνος που απαιτείται για τη συναρμολόγηση μιας BMW 3.0 CSL είναι πολύ υψηλότερος από εκείνον μιας συμβατικής BMW M. Μετά την ολοκλήρωση στο εργοστάσιο, κάθε όχημα υποβάλλεται επίσης σε διαδικασία ποιοτικού ελέγχου και έγκρισης πολλαπλών σταδίων στο κύριο εργοστάσιο του Dingolfing προτού παραδοθεί στον πελάτη. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top