Αυτό είναι το νέο Lexus RX

Με τρείς κορυφαίες ηλεκτροκινητήριες εκδόσεις

Lexus RX νέα γενιά

  Η Lexus έχει αναπτύξει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα Next Chapter για το νέο RX, η οποία περιλαμβάνει ένα αμάξωμα σχήματος ατράκτου - ‘spindle body’ – που υλοποιήθηκε με την ενσωμάτωση της φιλοσοφίας spindle σε ολόκληρο το εμπρός τμήμα του οχήματος. Στο εσωτερικό, το οδηγοκεντρικό πιλοτήριο ‘Tazuna’ σχεδιάστηκε για να προσφέρει στον οδηγό άμεσο, διαισθητικό έλεγχο του οχήματος, σύμφωνα με την αρχή ‘χέρια στο τιμόνι, μάτια στον δρόμο’. Βελτιώνει επίσης την οδηγική εμπειρία με τη διαισθητική και απέριττη διάταξή του, που ενισχύεται από το νέο σύστημα πολυμέσων Lexus Link Mutlimedia με τον ενσωματωμένο βοηθό “Hey Lexus“, μία οριζόντια οθόνη αφής 14 ιντσών και απομακρυσμένες λειτουργίες με δυνατότητα πρόσβασης μέσω της εφαρμογής Lexus Link για smartphone.


Το νέο RX διατίθεται με μία γκάμα τριών διαφορετικών ηλεκτροκίνητων συνόλων στην Ευρώπη. Στην καρδιά της προσφοράς της μάρκας στη Δυτική Ευρώπη, το RX 450h+ 2.5L είναι το πρώτο RX που υιοθετεί την plug-in υβριδική τεχνολογία της Lexus. Το υβριδικό ηλεκτρικό RX 350h 2.5L τοποθετείται ως μία αποτελεσματική εναλλακτική λύση έναντι των κινητήρων βενζίνης και diesel μικρότερου κυβισμού, όπως και των ήπιων υβριδικών. Και για πελάτες που αναζητούν πιο συναρπαστικές επιδόσεις, η Lexus εισάγει το πρώτο της υπετροφοδοτούμενο υβριδικό μοντέλο που εστιάζει στις επιδόσεις, το RX 500h 2.4T, που διατίθεται με το καινοτόμο σύστημα ελέγχου κίνησης DIRECT4.Για τις ανατολικές αγοράς, μαζί με το υβριδικό RX 500h υψηλών επιδόσεων, η Lexus προσφέρει επίσης το RX 350 με ένα νέο, turbo βενζινοκινητήρα 2.4 λίτρων, που προσφέρει υψηλότερες επιδόσεις από το τρέχον μοντέλο των 3.5 λίτρων.

Το δυναμικό σύστημα ανάρτησης Adaptive Variable Suspension (AVS), που προσφέρεται στάνταρ στις εκδόσεις Rapture και F SPORT/F SPORT Performance, προσφέρει ανεξάρτητο έλεγχο απόσβεσης σε κάθε τροχό, για πιο άνετη οδήγηση σε ανώμαλα οδοστρώματα, υψηλότερη δύναμη απόσβεσης στις στροφές και σταθερότητα στην ευθεία. Τα νέα υβριδικά ηλεκτρικά μοντέλα RX υιοθετούν ένα νέο, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα φρένων AHB-G, ένα σύστημα πίεσης on-demand που χρησιμοποιεί μοτέρ αντλίας υψηλής απόδοσης, προσφέροντας μία φυσική αίσθηση πέδησης, ικανότητας ελέγχου και απόκρισης,


Το Vehicle Braking Posture Control είναι μία παγκόσμια πρωτιά της Lexus, που παρέχει αξιόπιστη απόδοση η οποία μεταφέρει μία γραμμική αίσθηση πέδησης στον οδηγό και μία αίσθηση ότι και οι τέσσερις τροχοί πατάνε με ασφάλεια στο δρόμο. Διαθέσιμο με το RX 450h+ και το RX 350h, αυτό μεταβάλει την κατανομή της δύναμης πέδησης μπροστά/πίσω ανάλογα με την πίεση του οδηγού στο πεντάλ φρένου και τις κάθετες κινήσεις της ανάρτησης. Αυτό μειώνει τις κλίσεις κατά το διαμήκη άξονα ώστε να διατηρείται μία σταθερή στάση του οχήματος.Στο RX 500h, το σύστημα ελέγχου μετάδοσης κίνησης DIRECT4 χρησιμοποιείται επίσης για τον έλεγχο της στάσης του οχήματος.Το RX 500h F SPORT Performance χρησιμοποιεί ένα σύστημα Dynamic Rear Steering (DRS) που υπολογίζει αυτόματα τη βέλτιστη γωνία διεύθυνσης για τους πίσω τροχούς. 


Η πιο πρόσφατη γενιά του Lexus Safety System +, με ακόμα πιο βελτιωμένη ειτουργικότητα για την ανίχνευση κινδύνων και ατυχημάτων και την υποστήριξη του οδηγού για την αποφυγή τους. Προαιρετικό Extended Safety Package με Lane Change Assistance, Front Cross-Traffic Alert και Emergency Steering Assist με Active Support. Σύστημα e-latch της Lexus με Safe Exit Assist.Όπως το RX 500h, το RX 350h χρησιμοποιεί μία νέα, χαμηλής αντίστασης μπαταρία Ni-MH (Νικελίου-Υδριδίου Μετάλλου), σχεδιασμένη για να προσφέρει καλή οδηγησιμότητα και ένα υψηλό επίπεδο απόδοσης και οικονομίας καυσίμου. Συγκριτικά με τη μπαταρία της προηγούμενης γενιάς RX 450h, παράγει ισοδύναμη ισχύ αλλά από μικρότερο αριθμό κυψελών (216 αντί 240). Αυτές είναι διατεταγμένες σε μία πιο συμπαγή, ενσωματωμένη μονάδα, που αντικαθιστά την προηγούμενη μονάδα τριών τμημάτων, και είναι εγκατεστημένη κάτω από το πίσω κάθισμα του οχήματος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top