Ford: Το ρομπότ Digit με...χέρια και πόδια

Το μέλλον είναι εδώ

Ford ρομπότ Digit

Η Ford παρουσιάζει επίσης στο Goodwood πώς η προηγμένη ρομποτική και οι αυτόνομες τεχνολογίες μπορούν να βοηθήσουν στην ενσωμάτωση τους με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Ford Pro προκειμένου η αποθήκευση αλλά και η παράδοση αγαθών και εμπορευμάτων να καταστούν πιο αποτελεσματικές και προσιτές για τους πελάτες επαγγελματικών οχημάτων. Η εταιρεία παρουσιάζει το ρομπότ Digit – που εξελίχθηκε από την Agility Robotics – στο Future Lab της εκδήλωσης.

Το 2020 η Ford έγινε ο πρώτος πελάτης που αγόρασε ένα ρομπότ Digit, το οποίο έχει χέρια και πόδια προκειμένου να εργάζεται δίπλα σε ανθρώπους σε πραγματικούς χώρους εργασίας. Στόχος της όλης προσπάθειας είναι η διερεύνηση χρήσης του σε εφαρμογές, όπως ο εφοδιασμός σε κλειστούς εσωτερικούς χώρους και οι παραδόσεις αγαθών τύπου last-mile ή λίγα μέτρα από την πόρτα του παραλήπτη. Η Ford εξετάζει επίσης τον τρόπο με τον οποίο τα συγκεκριμένα ρομπότ μπορούν να επικοινωνούν με τα συνδεδεμένα οχήματα της Ford Pro εξασφαλίζοντας βελτιστοποιημένη απόδοση.

Η Ford επενδύει στο μέλλον της αυτόνομης παράδοσης αγαθών και έχει εκπονήσει το 2021 το Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα Αυτοοδηγούμενων Οχημάτων. Στο πλαίσιο αυτού, η εταιρεία συνεργάστηκε με την Evri, τον κορυφαίο ειδικό στον τομέα των διανομών σε πελάτες και στα πλαίσια των συνεργειών της με αυτή προσάρμοσε ένα Ford Transit για να επιτρέψει σε έναν «κρυμμένο» οδηγό να χειριστεί το βαν προκειμένου να αξιολογηθεί ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδρούν οι πεζοί και οι επιχειρήσεις με οχήματα χωρίς οδηγό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top