Αυτό είναι το νέο Suzuki S-CROSS 

Με υβριδικό σύστημα και εξελγμένη τετρακίνηση

Suzuki S-CROSS παρουσίαση

Η Suzuki παρουσίασε το νέο S-CROSS ένα αυθεντικό SUV με υβριδική τεχνολογία το οποίο είναι σχεδιασμένο για να καλύπτει τις σύγχρονες καθημερινές ανάγκες δυναμικής οδήγησης Η εντυπωσιακή εμπρός μάσκα σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα χαρίζει μια νότα δυναμισμού και δύναμης που συμπληρώνει τους κομψούς προβολείς και τα πίσω φώτα LED. Τα τετραγωνισμένα φρύδια στους θόλους των μπροστινών και των πίσω τροχών, σε συνδυασμό με τις εντυπωσιακές λεπτομέρειες ασημί χρώματος στο μπροστινό και το πίσω μέρος χαρίζουν τον δυναμικό χαρακτήρα ενός SUV στο νέο S-CROSS. 


Η ευρύχωρη καμπίνα έχει σχεδιαστεί για την άνεση έως και 5 ενηλίκων, ενώ ο μεγάλος αποθηκευτικός χώρος χωρητικότητας 430 λίτρων είναι εξαιρετικά ευέλικτος για να υποστηρίξει τον οδηγό σε πληθώρα υπαίθριων δραστηριοτήτων και ψυχαγωγίας. Η πανοραμική ηλιοροφή και το κομψά εξοπλισμένο εσωτερικό ενισχύουν ακόμα περισσότερο την οδηγική εμπειρία. 

Η οθόνη του ηχοσυστήματος διαθέτει τις πιο σύγχρονες ψηφιακές δυνατότητες, όπως το Apple CarPlay, το Android Auto, την αναγνώριση φωνής και την πραγματοποίηση κλήσεων μέσω της λειτουργίας Bluetooth. Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται επίσης ραδιόφωνο, συσκευή αναπαραγωγής μουσικής και ταινιών μέσω USB, αλλά και η δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικής μέσω iPod και Bluetooth. Για να μην χάνετε την επαφή με το όχημά σας, στην οθόνη αυτή εμφανίζονται και κάποιες πληροφορίες, όπως οι λεπτομέρειες εξοικονόμησης καυσίμου, η αυτονομία οδήγησης, η ροή ενέργειας του υβριδικού συστήματος, αλλά και προειδοποιήσεις και εικόνες από την κάμερα οπισθοπορείας, την πανοραμική κάμερα 360 μοιρών και τους πίσω αισθητήρες στάθμευσης. Στο βασικό εξοπλισμό των εκδόσεων GL και GL+ περιλαμβάνεται μια οθόνη WVGA 7'', ενώ η έκδοση GLX διαθέτει οθόνη HD 9'' καιενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης που υποστηρίζει ακόμα και τη λειτουργία αναγνώρισης φωνής.

Ξεκινώντας με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα BOOSTERJET 1,4 λίτρων άμεσου ψεκασμού που προσφέρει άφθονη ροπή και το ήπιο υβριδικό σύστημα 48 V SHVS, το νέο S-CROSS εξασφαλίζει οικονομία καυσίμου  αλλά και εξαιρετικές επιδόσεις0Το σύστημα αυτό αποτελείται από μια ηλεκτρογεννήτρια (ISG – Integrated Starter Generator) 48V με λειτουργία ηλεκτρικού κινητήρα, μια μπαταρία ιόντων λιθίου 48V και έναν μετατροπέα τάσης 48-12V DC/DC. Η απόδοση είναι 129 ίππους / 5.500 σ.α.λ. με ροπή 235  / 2000-4.000 σ.α.λ. Για την έκδοση 1.4L BOOSTERJET η απόδοση είναι 10 ίππους στις 4500 σ.α.λ. με ροπή 220 Nm / 1.500-4.000 σ.α.λ.

Σε αυτά προστίθεται και το σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP SELECT,και μια σειρά από προηγμένα συστήματα ασφάλειας, για την πιο ολοκληρωμένη εμπειρία SUV.H αποκλειστική τεχνολογία τετρακίνησης της Suzuki σάς επιτρέπει να κινείστε με ασφάλεια και εξαιρετική πρόσφυση σε κάθε έδαφος. Τέσσερις λειτουργίες με εύκολη επιλογή (Auto, Sport, Snow και Lock) διευκολύνουν τον οδηγό να επιλέξει τη ρύθμιση τετρακίνησης που ταιριάζει καλύτερα στις εκάστοτε συνθήκες οδήγησης. Το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης προσαρμόζει τη ροπή που μεταφέρεται στους πίσω τροχούς και αξιοποιεί το ESP, την ενέργεια του κινητήρα, το σύστημα διεύθυνσης και άλλα ενσωματωμένα συστήματα, για τη χρήση των τεσσάρων λειτουργιών οδήγησης. 

 
Το σύστημα Adaptive Cruise Control στο αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων διαθέτει λειτουργία Stop & Go. Βοηθά την επιτάχυνση και την πέδηση διατηρώντας ασφαλή απόσταση από το προπορευόμεν ο όχημα. Όταν είναι απαραίτητο, όπως σε περιπτώσεις κυκλοφοριακής συμφόρησης, η λειτουργία Stop & Go μπορεί να ακινητοποιήσει εντελώς το αυτοκίνητο και, στη συνέχεια, όταν το προπορευόμενο όχημα μετακινηθεί, μπορεί να κινήσει ξανά το αυτοκίνητο εντός 2 δευτερολέπτων. 

Το νέο S-CROSS διαθέτει  τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας  Suzuki Safety Support, αξιοποιώντας τις κάμερες και τους αισθητήρες, για να υποστηρίξει τον οδηγό στην οδήγηση αλλά και στον τομέα της ασφάλειας. Το νέο μοντέλο αναμένεται στην Ελλάδα στο τέλος του χρόνου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top