Αύξηση κερδοφορίας και εσόδων για το BMW Group

Παρά την έλλειψη ημιαγωγών

BMW Group έσοδα ημιαγωγοί πρόβλημα

Το BMW Group συνέχισε τη δυναμική πορεία του και το δεύτερο τρίμηνο, πετυχαίνοντας νέα ρεκόρ πωλήσεων, εσόδων και καθαρών κερδών. Η ζήτηση για τα πολυτελή οχήματα του Group παρέμεινε ισχυρή με συνεχιζόμενη καλή τιμολόγηση.Τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου είναι αισθητά βελτιωμένα συγκριτικά με αντίστοιχα περσινά, όπου το BMW Group είχε καταγράψει ζημίες λόγω της πανδημίας. Ωστόσο οι πωλήσεις και τα έσοδα έχουν αυξηθεί σταθερά ακόμα και σε σχέση με το οικονομικό έτος 2019.

Το BMW Group συνέχισε την επιτυχημένη πορεία του το πρώτο εξάμηνο του 2021. Παρά τις προκλήσεις που προέκυψαν από τους παγκόσμιους περιορισμούς εξ αιτίας της πανδημίας και της περιορισμένης διαθεσιμότητας εξαρτημάτων ημιαγωγών, που κατέστησε αναγκαίες κάποιες αναπροσαρμογές στο πρόγραμμα παραγωγής, οι πωλήσεις αυξήθηκαν σημαντικά. Συνολικά 1.339.047 οχήματα BMW , MINI και Rolls - Royce παραδόθηκαν σε πελάτες το πρώτο εξάμηνο του 2021, αύξηση σχεδόν 40% έναντι της προηγούμενης χρονιάς (2020: 962.575 μονάδες/ +39,1%) και πέτυχαν νέο ρεκόρ 1ου εξαμήνου για το Group.

Όλες οι κύριες αγορές πωλήσεων συνέβαλαν στη συνολική αύξηση του όγκου πωλήσεων σε όλο τον κόσμο. Η εικόνα ήταν παρόμοια στο δεύτερο τρίμηνο, με τις παραδόσεις να αυξάνονται κατά 44,7% μέσα σε ένα χρόνο, αγγίζοντας τις 702.441 μονάδες (2020: 485.464 μονάδες).Πάντως η έλλειψη ημιαγωγών και οι υψηλότερες τιμές των πρώτων υλών πιθανόν θα επηρεάσουν τα αποτελέσματα του δεύτερου εξαμήνου.

Στο άμεσο μέλλον θα παρουσιαστούν και άλλες εκδόσεις. Την επόμενη διετία, ο εξηλεκτρισμός θα καλύψει την προϊοντική γκάμα του BMW Group σε όλο της το εύρος. Το διάστημα μέχρι το 2025, το Group στοχεύει να αυξήσει τις πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων του κατά μέσο όρο πάνω από 50% το χρόνο, παραδίδοντας περίπου δύο εκατομμύρια αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα μέχρι τη μέση της δεκαετίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top