Τι είναι το Creativity Drive της Kia

Έκθεση NASA :Τα παιδάκια είναι πιο δημιουργικά από τους ενήλικες

Kia’s Creativity Drive τι είναι μελέτη

Η Kia εγκαινίασε το Creativity Drive, που αποτελεί μια εξερεύνηση για το τι κάνει τον καθένα μας να είναι ξεχωριστός αλλά περισσότερο από αυτό, το Creativity Drive αντιπροσωπεύει τη φιλοδοξία της Kia να προωθεί και να προστατεύει τη δημιουργικότητα για τις μελλοντικές γενιές. Για να το επιτύχει αυτό, η Kia συνεργάστηκε με κορυφαία καινοτόμα άτομα, δημιουργούς και εκπαιδευτικούς για να διερευνήσει τρόπους που θα βοηθήσουν στην προώθηση της δημιουργικότητας στην ανάπτυξη των παιδιών. 

Η έμπνευση για την καμπάνια Kia’s Creativity Drive ακολουθεί αρκετές πρόσφατες μελέτες που έχουν δείξει πώς η ατομική δημιουργικότητα μειώνεται από την παιδική ηλικία. Μια έκθεση από τους Dr George Land και Beth Jarman εξ ονόματος της NASA  ​​πρόσφατα τόνισε ότι οι περισσότεροι ενήλικες είναι 96% λιγότερο δημιουργικοί από τα παιδάκια πέντε ετών. Φαίνεται ότι ο τρόπος που διδάσκουμε καταστέλλει τη δημιουργικότητά μας καθώς μεγαλώνουμε. 

Απαντώντας σε αυτό, η Kia φιλοξένησε πρόσφατα το “Kia Hackathon", μια διήμερη εικονική εκδήλωση με στόχο την επίλυση μιας πρόκλησης που είναι σημαντική για όλη την κοινωνία. Πώς μπορούμε να υποκινήσουμε την αλλαγή, έτσι ώστε η δημιουργικότητα να αναγνωρίζεται ότι είναι εξίσου σημαντική με τον ανάγνωση και τη γραφή στην εκπαίδευση των νέων; Με τη διευκόλυνση των Σουηδών ειδικών μετασχηματιστικής μάθησης πραγματοποιήθηκε το Hyper Island, μια εκδήλωση στην οποία συγκεντρώθηκαν δημιουργικά της Kia, ειδικοί στην εκπαίδευση και δημιουργοί για να αντιμετωπίσουν αυτήν την πρόκληση. 

Οι συμμετέχοντες του Kia Hackathon χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Κάθε ομάδα περιελάμβανε έναν από τους τρεις καινοτόμους δημιουργούς που ωθούν τα όρια και αξιοποιούν τη δημιουργικότητα στην καθημερινότητά τους: η Dr Merritt Moore, μια αμερικάνα επαγγελματίας μπαλαρίνα και κβαντικός φυσικός, η  Lucy McCrae, καλλιτέχνης επιστημονικής φαντασίας, σκηνοθέτης και  εφευρέτης  και ο Dr Nelly Ben Hayoun, βραβευμένος σχεδιαστής εμπειριών, σκηνοθέτης, καλλιτέχνης, δημόσιος ομιλητής και ερευνητής. Σε διάστημα 2 ημερών, οι ομάδες συζήτησαν και ανέπτυξαν τις ιδέες τους πριν παρουσιάσουν τις λύσεις τους σε μια κριτική επιτροπή υπό την προεδρία του Gregory Guillaume, Αντιπροέδρου του Kia Design Center Europe. 

Από τις τρεις προτεινόμενες λύσεις που παρουσίασαν οι ομάδες κατά τη διάρκεια του Kia Hackathon, η ισχυρότερη ήταν τόσο έξυπνη όσο και διαισθητική. Βασίζεται στην απλή υπόθεση ότι τα εκπαιδευτικά μας συστήματα επικεντρώνονται κυρίως στη διδασκαλία των παιδιών να γνωρίζουν τις σωστές απαντήσεις σε σταθερές ερωτήσεις. Αντίθετα, η ομάδα πρότεινε, ενθαρρύνοντας τα παιδιά να κάνουν ελεύθερα ερωτήσεις: είναι ένας πολύ πιο αποτελεσματικός τρόπος για την προώθηση της δημιουργικότητας και της επίλυσης προβλημάτων. Αυτή η υπόθεση οδήγησε την ομάδα σε μια ιδέα που χρησιμοποιούν κάρτες για να ενθαρρύνουν τα παιδιά να κάνουν περισσότερες ερωτήσεις. Η Kia θα συνεργαστεί τώρα μαζί με δημιουργικούς συνεργάτες και άλλους εμπειρογνώμονες για να αναπτύξει και να εφαρμόσει αυτήν την ιδέα σε επιτόπιες δοκιμές σε ολόκληρη την Ευρώπη για να διασφαλίσει ότι είναι ένα εμπνευσμένο και αποτελεσματικό εργαλείο για να βοηθήσει τις μελλοντικές γενιές με πιο δημιουργικό τρόπο.. 

Το Kia’s Creativity Drive έρχεται λίγο μετά το επαναλανσάρισμα της νέας εταιρικής λογοτύπησης, της αλλαγής του σλόγκαν της Kia  και  της ολοκαίνουργιας φιλοσοφίας σχεδιασμού - Opposites United. Η τεχνολογική δημιουργικότητα ήταν καθοριστική για την ανάπτυξη του Kia EV6, του πρώτου αυτοκινήτου που κυκλοφόρησε στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής της Kia. Το κομψό και στιλάτο crossover διαθέτει προηγμένες δυνατότητες γρήγορης φόρτισης 800V που θα επιτρέψουν φόρτιση 10 έως 80% σε μόλις 18 λεπτά, μαζί με μια  πραγματική αυτονομία άνω των 510 χιλιομέτρων. Το Kia EV6 είναι το πρώτο αποκλειστικό BEV που παράγεται από την Kia χρησιμοποιώντας την ολοκαίνουργια πλατφόρμα Electric-Global Modular (E-GMP) και η εταιρεία σχεδιάζει να ενισχύσει τη σειρά EV με 11 νέα μοντέλα BEV έως το 2026 - επτά βασισμένα στην E - GMP και τέσσερα EV με βάση τα  υπάρχοντα μοντέλα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top