Νέοι κινητήρες γιά τα μοντέλα της Kia

Επένδυση 70 εκατομμυρίων ευρώ για την παραγωγή τους 

Kia νέοι κινητήρες

Η Kia Motors Ευρώπης ολοκλήρωσε μια σειρά αναβαθμίσεων στο εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων και κινητήρων εσωτερικής καύσης “Smartstream” και των υβριδικών στη Žilina της Σλοβακίας.  επενδύοντας 70 εκατομμύρια ευρώ.H Kia θα κατασκευάζει σε 3 γραμμές παραγωγής μικρού κυβισμού κινητήρες βενζίνης, υψηλής απόδοσης, συμβατούς με υβριδικά συστήματα, ενώ η τέταρτη αφορά στον πρόσφατης «Smartstream» γενιάς κινητήρα ντίζελ 1,6 λίτρων. Πρόκειται για μια κίνηση της Kia προς τον εξηλεκτρισμό, σύμφωνα με την ευρύτερη τάση της ευρωπαϊκής αγοράς.


Επίσης, αυτή η επένδυση επιτρέπει την παραγωγή της πρόσφατης γενιάς κινητήρων «Smartstream» της Kia, που βασίζονται στους νέους 1,5 λίτρων «Kappa» και 1,6 λίτρων «Gamma» T-GDi (τούρμπο άμεσου ψεκασμού βενζίνης). Αυτοί οι νέοι τετρακύλινδροι βενζινοκινητήρες θα αποτελέσουν την βάση για τον εξηλεκτρισμό και την μείωση των εκπομπών ρύπων της εταιρείας στην Ευρώπη. Και οι δύο νέοι κινητήρες έχουν σχεδιαστεί για να υποδέχονται το υβριδικό 48V σύστημα ECODynamics + της Kia. Επιπλέον, ο «Gamma» κινητήρας 1.6 T-GDi έχει σχεδιαστεί για να υποδέχεται υβριδικές τεχνολογίες καθώς η μάρκα μελετά μια ευρύτερη γκάμα με νέες μελλοντικές εκδόσεις.


Ο νέος 1.5 T-GDi κινητήρας αντικαθιστά τον 1.4 T-GDi της Kia και θα τοποθετηθεί στο μέλλον σε διάφορα μοντέλα παραγωγής. Με ισχύ 160 ίππων, ο νέος κινητήρας «Kappa» δεν είναι μόνο 14% πιο ισχυρός από τον προκάτοχό του που απέδιδε 140 ίππους. Επιπρόσθετα, έχει 4,5% περισσότερη ροπή (στα 253 Nm) και είναι έως και 7% πιο οικονομικός σε καύσιμα και εκπομπές καυσαερίων.Ο νέος κινητήρας «Gamma» είναι μια αναβάθμιση του υπάρχοντος 1.6 T-GDi της Kia υιοθετώντας τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες «Smartstream» της εταιρείας για μείωση της κατανάλωσης καυσίμου έως και 8%, σε σύγκριση με το προηγούμενο σύνολο. Εν τω μεταξύ, η ισχύς έχει αυξηθεί από τους 177 στους 180 ίππους. Η μέγιστη ροπή παραμένει στα 265 Nm.

Η Kia θα αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες για το λανσάρισμα των νέων εκδόσεων κινητήρων πριν το τέλος του έτους, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών κινητήρων 48V εσωτερικής καύσης, των υβριδικών και των plug-in υβριδικών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top