Παρθενική νίκη για το νέο Opel Corsa-e 

Κατέκτησε το 2020 FIA E-Rally Regularity Cup

Opel Corsa-e 2020 FIA E-Rally Regularity Cup

 Έχοντας ήδη στο ενεργητικό του πολυάριθμα βραβεία από έγκριτες κριτικές επιτροπές, με πιο πρόσφατο το “Golden Steering Wheel 2020”, το Opel Corsa-e έχει πλέον καθιερωθεί ως πρωταθλητής στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Λαμβάνοντας μέρος για πρώτη φορά σε διεθνείς αγώνες, το Corsa-e εξασφάλισε τον πρώτο του τίτλο – το 2020 FIA E-Rally Regularity Cup (ERRC).

Το αγωνιστικό ημερολόγιο του 2020 FIA ERRC, το οποίο αρχικά περιλάμβανε οκτώ αγώνες, προσαρμόστηκε τελικά στις επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19. Με την αυλαία να ανοίγει τελικά μέσα στο καλοκαίρι, η συντομευμένη φετινή σεζόν αποδείχθηκε η πιο δύσκολη στην ιστορία με την έλευση πέντε διεθνών πρωταθλητών, εθνικών πρωταθλητών από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, καθώς και 12 κατασκευαστών συμπεριλαμβανομένων των VW, Renault, BMW, Mercedes και Tesla.


Το Opel Corsa-e με οδηγό τον Artur Prusak και συνοδηγό τον Thierry Benchetrit πήρε το προβάδισμα στον πρώτο γύρο του θεσμού με μια επιβλητική νίκη στην Ισλανδία. Η Opel πήρε τον τίτλο με δύο ακόμα τερματισμούς στο βάθρο στους εναπομείναντες αγώνες σε Πορτογαλία και Ισπανία.Με την χρονομέτρηση να πραγματοποιείται στο δέκατο του δευτερολέπτου για εκατοντάδες χιλιόμετρα, το Opel Corsa-e έσπασε το ρεκόρ κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος επιτυγχάνοντας μέση κατανάλωση ενέργειας 12.7 kWh ανά 100 χιλιόμετρα. Καθ’ όλη τη διάρκεια  της σεζόν κανένα άλλο μοντέλο από τους δώδεκα κατασκευαστές που συμμετείχαν δεν απεδείχθη τόσο αποδοτικό όσο το Opel Corsa-e.


Κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, οι Prusak και Benchetrit υποστηρίχτηκαν σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής από την Opel Γαλλίας και τις χώρες που φιλοξένησαν τους αγώνες.Το Opel Corsa-e είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για όλους προσφέροντας υπερσύγχρονη ηλεκτρική κινητικότητα. Με κινητήρα που αποδίδει ισχύ 100kW (136hp), στιγμιαία ροπή 260 Nm και αυτονομία έως και 337 km σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP1, το πενταθέσιο Corsa-e είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση. Η μπαταρία των 50 kWh μπορεί να φορτιστεί γρήγορα έως το 80% της μέγιστης χωρητικότητάς της σε 30 λεπτά.


Η Opel είναι επίσης ο πρώτος κατασκευαστής στον κόσμο που προσφέρει ένα ηλεκτρικό όχημα με μπαταρία σε πελάτες για χρήση σε αγώνες. Το Corsa-e Rally βασίζεται στο μοντέλο παραγωγής και εξελίχθηκε ειδικά για τους αγώνες από τους μηχανικούς της Opel Motorsport. Το 2021, η Opel και το ADAC θα ξεκινήσουν το ADAC Opel e-Rally Cup, το πρώτο πρωτάθλημα ενιαίου τύπου για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον κόσμο.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top