Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος της SEAT

 Το πλούσιο βιογραφικό του

Seat πρόεδρος Wayne Griffiths

Το Διοικητικό Συμβούλιο της SEAT υπό την προεδρία του Group Chief Executive Officer Herbert Diess , διόρισε τον Wayne Griffiths ως νέο Πρόεδρο της SEAT, με ισχύ από την 1η Οκτωβρίου.O Griffiths θα συνεχίσει επίσης τα καθήκοντα του ως CEO και Πρόεδρος της CUPRA και προς το παρόν θα παραμείνει και ο Sales and Marketing executive Vice -president της SEAT.

Ο Griffiths εντάχθηκε στη SEAT το 2016 ως επικεφαλής πωλήσεων και οδήγησε την εταιρεία στοεπόμενο επίπεδο. Τα τελευταία τρία χρόνια και μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2020 (περίοδος pre-COVID), η SEAT ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα στην Ευρώπη. Με το Griffiths στο τιμόνι του τμήματος πωλήσεων, εφαρμόζοντας τη μεγαλύτερη επιθετική προϊοντική πολιτική, η SEAT πέτυχε ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών, με αύξηση άνω του 40% μεταξύ 2016 και 2019. Ο νέος Πρόεδρος είναι επίσης ένας από τους ιδρυτές της μάρκα CUPRA και της νέας εταιρείας SEAT MÓ.

Ένας λάτρης της οδήγησης με καριέρα στο Volkswagen Group .Γιός ιδιοκτήτη αντιπροσωπείας αυτοκινήτων, ο Griffiths ξεκίνησε τη καριέρα του ως εργαζόμενος στην οικογενειακή επιχείρηση πριν σπουδάσει international management και Γερμανικά στο Leeds του Ηνωμένου Βασιλείου. Η επαγγελματική καριέρα του Griffiths συνδέθηκε με τον Όμιλο Volkswagen. Ξεκίνησε στην Audi AG στο Ingolstadt to 1989. Αφού εργάστηκε στη SEAT για δύο χρόνια (1991– 1993), επέστρεψε στη γερμανική μάρκα, όπου κατείχε διάφορες θέσεις ευθύνης στο νέο Εμπορικό Τμήμα σε διάφορες αγορές. 

Ο νέος Πρόεδρος της εταιρείας θα ηγηθεί ενός νέου κεφαλαίου στην 70ετή ιστορία της SEAT, μιας εταιρείας με δύο σαφώς καθορισμένες μάρκες, τη SEAT και τη CUPRA. Ο κύριος στόχος του θα είναι να οδηγήσει τον μετασχηματισμό της SEAT και των μαρκών στον εξηλεκτρισμό και τη βιώσιμη κινητικότητα και να αναπτύξει τη μάρκα CUPRA. Για το σκοπό αυτό η εταιρεία ανακοίνωσε επενδυτικό σχέδιο ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ μεταξύ 2020 και 2025. Στην πρώτη φάση του σχεδίου, SEAT και CUPRA θα λανσάρουν 5 νέα ηλεκτρικά και plug -in υβριδικά αυτοκίνητα μέχρι το 2021. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top