Ινώ Στεφανή: Από το Traction σε extreme αγώνες στο παγωμένο Ροβανιέμι!

Τον περασμένο Φεβρουάριο με τον κολυμβητή Σπύρο Χρυσικόπουλο

Η Ινώ Στεφανή και ο Σπύρος Χρυσικόπουλος κάνουν τα πάντα προκειμένου να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. Θέτουν υψηλούς στόχους και δεν φοβούνται να παίζουν με τα όριά τους και να τα ξεπερνούν.

• Η συμπαρουσιάστρια του Traction και ο κολυμβητής υπέρ-αποστάσεων Σπύρος Χρυσικόπουλος, επιχείρησαν να καλύψουν με τα πόδια 300χλμ στο παγωμένο Ροβανιέμι της Φινλανδίας σε πολικές θερμοκρασίες.

• Στην εκκίνηση για το Rovaniemi 300 στάθηκαν για πρώτη φορά Έλληνες και στις 2 κατηγορίες, ανδρών και γυναικών. 

• Το Rovaniemi 300 είναι ξεκάθαρα αγώνας επιβίωσης, καθώς οι αθλητές δεν έχουν καμία βοήθεια από τη διοργάνωση και είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για τη διαχείριση των προμηθειών και του χρόνου τους. Τις προμήθειες τις κουβαλούσαν σε ένα έλκηθρο που έσερναν πίσω τους και ζύγιζε πάνω από 20 κιλά, καθώς θα έπρεπε να παραμείνουν για 5 ημέρες στη φύση. 

• Αυτό που όφειλαν να κάνουν ήταν να ολοκληρώσουν 300χλμ με τα πόδια σε 120 ώρες. 

• Για να κερδίζουν χρόνο έτρωγαν εν κινήσει.

Ζενεβιέβ στο Traction: «Δεν έχω κάνει πολλά πράγματα όπως φαντάζονται»

• Οι καιρικές συνθήκες τόσο σκληρές που ύστερα από 2 μέρες κατάφεραν να καλύψουν 100χλμ!!

• Οι αθλητές ήρθαν αντιμέτωποι με την πιο επικίνδυνη συνθήκη: τη χιονοθύελλα. Σημαντικό ρόλο στην προστασία των αθλητών,  έπαιξε ο εξοπλισμός και τα ρούχα τους. 

• Πάνω από το 70% των συμμετεχόντων εγκατέλειψαν και συνέχισαν ΜΟΝΟ 3 που κατάφεραν να βρουν "καταφύγιο" και να προφυλαχτούν από τη χιονοθύελλα.

Η Ινώ Στεφανή και ο Σπύρος Χρυσικόπουλος τόλμησαν να σταθούν στη γραμμή εκκίνησης, σε έναν από τους δυσκολότερους αγώνες επιβίωσης, το Rovaniemi 300. Φέτος προσπάθησαν να διανύσουν με τα πόδια 300χλμ, στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας, όμως ήρθαν αντιμέτωποι με την πιο επικίνδυνη συνθήκη: τη χιονοθύελλα!

Ξεκίνησαν το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στις 9:00 π.μ. σε πολικές θερμοκρασίες  και με δυνατό άνεμο που επιβάρυνε την προσπάθεια. Το πρώτο βράδυ τους βρήκε στο 60ο χλμ. Όταν έφτασαν στο 80χλμ. έκαναν μια πολύ μικρή στάση. 15 λεπτά ήταν υπέρ- αρκετά προκειμένου να ξεκινήσει η καταστροφή! Χιονοθύελλα και ψύχος που κάλυψε εντελώς τα μονοπάτια και τα σημάδια, με αποτέλεσμα το χιόνι να φτάνει μέχρι τη μέση των αθλητών και να καθιστά αδύνατη τη συνέχεια. Ο εξοπλισμός και τα ρούχα ήταν αυτά που βοήθησαν και προστάτεψαν την Ινώ και τον Σπύρο,  καθώς είναι σχεδιασμένα για ακραίες συνθήκες και θερμοκρασίες. 

Η δύναμη όμως που κρύβεται μέσα μας είναι τόσο μεγάλη που η Ινώ και ο Σπύρος το απέδειξαν για ακόμη μια φορά!

Κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βρουν το δρόμο με τη βοήθεια GPS και να συνεχίσουν να βάζουν πλώρη για το στόχο τους.  

Μετά από 2 ημέρες συνεχόμενης προσπάθειας και έχοντας κόντρα σε όλη τη διαδρομή χιόνι - βροχή και άνεμο, κατάφεραν να διανύσουν 100χλμ!

Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος και η Ινώ Στεφανή επί το έργον!

Η συνέχεια αδύνατη, οι αθλητές είχαν φτάσει σε προχωρημένη αφυδάτωση, καθώς ο δυνατός αέρας τους εμπόδιζε να ανάψουν φωτιά και να λιώσουν πάγο για να πιουν νερό, καθώς η διοργάνωση δεν παρέχει ούτε νερό!

Κάπου εκεί ξεκινάει η πρώτη σκέψη να τερματίσουν την προσπάθεια... Έπειτα από λίγη ώρα πάρθηκε η ώριμη απόφαση να σταματήσουν προτού να ρισκάρουν  περαιτέρω για τη σωματική τους ακεραιότητα. Η παραδοχή της ανολοκλήρωτης  προσπάθειας σκληρή. Η θλίψη εμφανής... Όμως όταν φτάνεις σε ακραίο σημείο τον εαυτό σου, πρέπει να έχεις την ωριμότητα να καταλαβαίνεις πότε πρέπει να σταματήσεις. Πότε πρέπει να βάλεις στην άκρη τον υπερβάλλοντα ζήλο που σε έχει κατακλύσει  και να δεις πέρα από αυτό, τις συνέπειες που θα ακολουθούσαν αν συνέχιζες! Τελικά η Ινώ και ο Σπύρος πήραν  τη σωστή απόφαση. Ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους στα 100χλμ. και χωρίς να το μετάνιωσαν ούτε στιγμή!

«Ήταν μια ώριμη απόφαση που αποδεδείχθηκε ότι ήταν σωστή", είπε ο Σπύρος. «Είναι προτιμότερο να τολμάς και να μην έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, παρά να μην τολμάς καθόλου. Είχαμε εξαντλήσει κάθε όριο και περιθώριο αντοχής" συμπλήρωσε η Ινώ, "ήταν απλά αδύνατο. Όμως τα όνειρα δεν έρχονται να σε βρουν! Πρέπει να τα κυνηγάς συνέχεια» συμπλήρωσε.

Αυτό επιβεβαιώθηκε από τα αποτελέσματα. Πάνω από το 70% των συμμετεχόντων εγκατέλειψαν λόγω τις χιονοθύελλας και ΜΟΝΟ 3 αθλητές με τα πόδια κατάφεραν να τερματίσουν, καθώς τις ώρες που διήρκησε η χιονοθύελλα βρήκαν καταφύγιο και προστατεύτηκαν. Οι υπόλοιποι άτυχοι... αλλά αυτό ακριβώς είναι ένας αγώνας επιβίωσης. Παίζεις με τις πιθανότητες.. και αυτό είναι το παιχνίδι!! Πότε δεν ξέρεις αν θα τα καταφέρεις όσο καλά προετοιμασμένος κι αν είσαι. 

Όταν τερματίζεις την προσπάθειά σου πριν την ολοκλήρωσή της, δεν είναι αποτυχία! Είναι μια έντονη στιγμή που μετατρέπεται σε δύναμη και πείσμα, ώστε να θέσεις άμεσα τον επόμενο μεγάλο στόχο. Και όταν έρθει η επιτυχία, τότε έχει άλλη αξία, γιατί ξέρεις πόσο κόπιασες  προκειμένου να τα καταφέρεις! Κάπου εκεί ανακαλύπτεις τη δύναμή σου!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top