To ηλεκτρικό MINI δείχνει το δρόμο-Ποια είναι η αυτονομία του

Ένα φαντασμαγορικό σόου με σημασία 

MINI Cooper SE σόου Λισαβόνα αυτονομία

Η τοποθεσία που επρόκειτο να φιλοξενήσει το θεαματικό show του ηλεκτρικού MINI επιλέχθηκε με εξαιρετική προσοχή. Το MINI Cooper SE  διαθέτει ηλεκτροκινητήρα ο οποίος αποδίδει 135 kW/184 hp με άμεση παραγωγή ροπής. Επιταχύνει από 0 στα 60 km/h σε 3,9 δεύτερα και από 0 - 100 km/h σε μόλις 7,3 δεύτερα. Η επαναφόρτιση της μπαταρίας ολοκληρώνεται χωρίς καμία καθυστέρηση.Ο φορτιστής του νέου MINI Cooper SE επιτρέπει τη χρήση σταθμών ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) με μία συσκευή ανανέωσης των ενεργειακών αποθεμάτων, ισχύος 50 kW. Αυτό σημαίνει ότι η μπαταρία υψηλής τάσης μπορεί να φορτίζεται έως το 80% της συνολικής της χωρητικότητας σε 35 μόλις λεπτά.
 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέλεξε τη Λισαβόνα ως “Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2020”.

Συνολικά, πάνω από 500 δημόσια σημεία φόρτισης προσφέρουν στη Λισαβόνα ένα από τα πιο πυκνά δίκτυα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας για ηλεκτρικά οχήματα. Και η Δημοτική Αρχή δεσμεύεται όλο και περισσότερο στις μετακινήσεις μηδικών ρύπων. Ήδη, το 39% του στόλου οχημάτων του Δήμου αποτελείται ήδη από ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Τη δράση οργάνωσε η MINI ELECTRIC σε συνεργασία με το Δήμο της Λισαβόνας και εκτυλίσσεται στο κέντρο της πόλης και σε τρία αστικές περιοχές κατά μήκος της ακτής του Ατλαντικού. Αναδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την πυκνότητα του δικτύου των σημείων φόρτισης και επιβεβαιώνει τις άριστες προϋποθέσεις της ηλεκτροκίνησης. Οι φωτεινοί κώνοι που είναι στραμμένοι στον ουρανό επισημαίνουν με φαντασμαγορικό τρόπο ότι οι κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπορούν να φορτίζουν τη μπαταρία υψηλής τάσης σχεδόν σε κάθε στροφή του δρόμου. Το φωτεινό show σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τις Πορτογαλικές αρχές αεροπορικής ασφάλειας, ώστε να αποκλειστούν οι όποιες επιπτώσεις στην εναέρια κυκλοφορία. για ηλεκτρικά οχήματα.

Παράλληλα, η εξέλιξη της τεχνολογίας κυψελών μπαταριών πετυχαίνει σταθερή αύξηση της αυτονομίας. Κατά συνέπεια, το νέο MINI Cooper SE ωφελείται από τη συγκεκριμένη τεχνολογία με τη μορφή μιας μπαταρίας υψηλής τάσης τοποθετημένης χαμηλά στο πάτωμα και ρυθμισμένης ώστε να προσφέρει αυτονομία μεταξύ  235 και 270 km. Το αυτοκίνητο προσφέρει ακριβώς τον ίδιο χώρο για επιβάτες και αποσκευές με το συμβατικό 3θυρο ΜΙΝΙ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top