Μικρές συμβουλές όταν οδηγείτε το  καλοκαίρι

Για να μην έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις

Seat οδήγηση καλοκαίρι

Το καλοκαίρι όλοι είμαστε πιο χαλαροί στη οδήγηση αλλά και στον τρόπο που ντυνόμαστε όταν μπαίνουμε στο αυτοκίνητο . Το λάθος που κάνουν  οι περισσότεροι όταν τελειώσουν το μπάνιο στην θάλασσα είναι μνα οδηγούν με σαγιονάρες. Υπάρχει ο κίνδυνος οι σαγιονάρες να μπλεχτούν στα πεντάλ με αποτέλεσμα είτε να επιταχύνετε είτε να φρενάρετε χωρίς την θέληση σας , με απροσδόκητα αποτελέσματα.  Ακόμη και ξυπόλητοι  όταν οδηγείτε μειώνεται  ο χρόνος αντίδρασης σας στις δύσκολες στιγμές  Συνεπώς ποτέ οδήγηση χωρίς παπούτσια.


Φροντίστε να έχετε ενυδατώσει τον οργανισμό σας πριν  ξεκινήσετε για σχετικά μεγάλες διαδρομές  ενώ αποφύγετε να οδηγείτε με βαρύ στομάχι. Το τελευταίο μπορεί να σας φέρει υπνηλία ενώ σύμφωνα με μελέτη  του Πανεπιστημίου Loughborough ότι ένας αφυδατωμένος οδηγός  κάνει τα ίδια λάθη με έναν  οδηγό που έχει πιεί οκτώ ποτήρια  κρασιού.


Ακόμη πριν ξεκινήσετε  φροντίστε το αυτοκίνητο σας να είναι στη σωστή θερμοκρασία εσωτερικά ανοίγοντας  τα παράθυρα για να πέσουν οι βαθμοί Κελσίου . Στη συνέχεια  χρησιμοποιήστε τον κλιματισμό και όταν η θερμοκρασία στην καμπίνα των επιβατών είναι σωστή και δροσερή τότε ξεκινήστε.   Αποφεύγετε  με αυτόν τρόπο να οδηγάτε με ανοιχτά παράθυρα και μην κάνετε το λάθος να οδηγείτε με τον αγκώνα έξω  καθώς ουσιαστικά οδηγείτε με το ένα χέρι. 


Η Seat στα πλαίσια των συμβουλών που δίνει  τονίζει  ακόμη ότι στο αυτοκίνητο πρέπει να μπαίνουν όσοι επιβάτες αναφέρει η άδεια κυκλοφορίας. Άλλωστε πολλοί είναι οι οδηγοί οι οποίοι για να εξυπηρετήσουν τους φίλους έστω για ένα ή δυο  χιλιόμετρα βάζουν ακόμη και 5 ή 6 συνεπιβάτες οι οποίοι ουσιαστικά βρίσκονται στον… αέρα  . Επιπλέον καλό0 είναι να φοράμε οπωσδήποτε μπλουζάκι καθώς αν είμαστε γυμνοί ελαττώνεται η  ασφάλεια  που έχουμε όσον αφορά την ζώνη ασφαλείας . Τέλος  να κρατάμε χαμηλά την ένταση του ηχοσυστήματος  έτσι ώστε να αντιλαμβανόμαστε το τι συμβαίνει έξω από το όχημα μας .

Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top