Ποια θα είναι τα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα της SEAT 

Mέχρι το 2021 παρουσιάζει 6 μοντέλα 

Ηλεκτρικά  Plug-in Υβριδικά  SEAT 

Η SEAT παρουσίασε την ηλεκτρική της στρατηγική, η οποία μέχρι τις αρχές του 2021, περιλαμβάνει έξι ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα. Η ηλεκτρική έκδοση του Mii και το el-Born θα είναι τα δύο πρώτα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας, ενώ η νέα γενιά Leon και το Tarraco θα διαθέτουν plug-in υβριδική έκδοση. Επιπλέον, το CUPRA Leon και το CUPRA Formentor θα διαθέτουν επίσης στη γκάμα τους μια υβριδική παραλλαγή plug-in. Ο Πρόεδρος της SEAT Luca de Meo, ανακοίνωσε στην ετήσια συνάντηση παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας ότι το CUPRA Formentor, το νέο CUV που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο του Martorell.


Για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρίας, η SEAT θα αναπτύξει επίσης μια νέα πλατφόρμα οχημάτων σε συνεργασία με τη Volkswagen, μια μικρότερη έκδοση της Modular Electric Drivekit (MEB), πάνω στην οποία πολλά οχήματα μήκους περίπου τεσσάρων μέτρων από διαφορετικές μάρκες, μεταξύ των οποίων και η SEAT, θα κατασκευαστούν μελλοντικά. Ο στόχος της νέας πλατφόρμας είναι η δημιουργία προσιτών ηλεκτρικών οχημάτων με τιμή εισόδου κάτω των 20.000 ευρώ. Περισσότεροι από 300 εξειδικευμένοι μηχανικοί θα συμμετάσχουν σε αυτό το project στην Ισπανία.
Η ηλεκτρική στρατηγική που θα περιλαμβάνει έξι ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα SEAT και CUPRA μέχρι τις αρχές του 2021, αποτελεί επίσης μέρος της ανταπόκρισης της SEAT σε αυτές τις προκλήσεις. Επιπλέον, η ανάπτυξη της νέας ηλεκτρικής πλατφόρμας για αστικά οχήματα, σε συνεργασία με τη μάρκα Volkswagen, θα χρησιμεύσει ως βάση για τη δημιουργία ηλεκτρικών οχημάτων μέσα σε μια περίοδο τριών έως τεσσάρων ετών, που θα είναι προσιτά σε όλους.
Βαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top