Πότε έρχεται το ηλεκτρικό SEAT el-Born με αυτονομία 420 χιλιόμετρα 

Φορτίζει σε 47 λεπτά 

SEAT el-Born

Το el-Born σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε στη Βαρκελώνη και θα κατασκευάζεται όταν μπει σε παραγωγή στο εργοστάσιο Zwickau στη Γερμανία. Η SEAT θα είναι η δεύτερη μάρκα του Ομίλου που θα λανσάρει ένα πλήρες ηλεκτροκίνητο όχημα βασισμένο στην πλατφόρμα MEB. Με μπαταρία για εύρος κίνησης 420km κατά τον επίσημο κύκλο δοκιμών WLTP και με ικανότητα να φτάνει τα 100km/h σε μόλις 7,5 δευτερόλεπτα, το όχημα είναι τόσο δυναμικό και πρακτικό όπως αναμένεται από ένα SEAT.

Σε αυτά τα χαρακτηριστικά προσθέτουμε τη δυνατότητα επαναφόρτισης της μπαταρίας σε μόλις 47 λεπτά. Με ισχύ μέχρι 150kW (204PS), το όχημα μπορεί να φτάσει τα 100km/h σε μόλις 7,5 δευτερόλεπτα.

Όμως τα ηλεκτρικά οχήματα δεν αξιολογούνται μόνο από την απόδοση του κινητήρα, αλλά και από την ικανότητα τους να κινούνται περισσότερο με μία μόνο φόρτιση των μπαταριών τους και να ελαχιστοποιούν το χρόνο που απαιτείται για την επαναφόρτιση τους μόλις εξαντληθεί η αποθηκευμένη ενέργεια. Και σε αυτά τα χαρακτηριστικά το el-Born, ξεχωρίζει.

Το SEAT el-Born επωφελείται από το αυτόνομο επίπεδο 2.0, προσφέροντας μερική αυτοματοποίηση στο όχημα, ώστε να μπορεί να ελέγχει τα συστήματα διεύθυνσης, επιτάχυνσης και επιβράδυνσης. Προστιθέμενο  μεταξύ άλλων και το Intelligent Park Assist, το SEAT el-Born είναι το πρωτότυπο αυτοκίνητο που περικλείει το μέλλον της οδήγησης. Το αυτοκίνητο αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στο 2020.


Βαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top