Tα 18 highlights της SEAT μέσα στο 2018

Γεννήθηκε η μάρκα CUPRA

CUPRA

Κατά τη διάρκεια του έτους η SEAT έλαβε πάνω από 60 βραβεία για τα προϊόντα και τις εταιρικές της πρωτοβουλίες .Δείτε το έτος  2018 για την SEAT μέσα από 18 highlights:
01 - Ρεκόρ πωλήσεων. Η SEAT ξεκίνησε το έτος με τα καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία της, με κέρδη μετά από φόρους 281 εκατομμύρια ευρώ, 470.000 πωλήσεις και κύκλο εργασιών άνω των 9,5 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2017. 
02 - Ave, Tarraco! H SEAT λάνσαρε το πολυαναμενόμενο Tarraco, το μεγαλύτερο SUV της εταιρείας και τη νέα ναυαρχίδα της.  Στην Ελλάδα θα είναι διαθέσιμο από τον Μάρτιο του 2019.
03 - CUPRA, η γέννηση μιας μοναδικής μάρκας. Η έναρξη του ταξιδιού της νέας μάρκας ξεκίνησε τον Φεβρουάριο με την παρουσίαση του πρώτου μοντέλου, του CUPRA Ateca. Η ηλεκτρική αγωνιστική έκδοση της CUPRA, το e-Racer, θα συμμετάσχει στο νέο Πρωτάθλημα ETCR που ξεκινάει το 2020.
04 - Ισχυρό top management
05 - Ni hao, Κίνα.Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Volkswagen Group China, JAC και SEAT που σηματοδοτεί την προώθηση της ηλεκτρικής κινητικότητας στην Κίνα. 


06 - Με το βλέμμα στην Αφρική. Η SEAT ορίστηκε από την Volkswagen AG για να οδηγήσει την ανάπτυξη του Ομίλου στη Βόρεια Αφρική. Η SEAT ενίσχυσε την ανάπτυξή της στην Αλγερία με τη συναρμολόγηση του Arona, Leon (συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης CUPRA), Ateca και Ibiza στο εργοστάσιο του Volkswagen Group στο Relizane. Από το 2017 που εγκαινιάστηκε το εργοστάσιο περισσότερα από 60.000 Volkswagen Golf, Polo, Tiguan, Passat, Caddy, Skoda Octavia, Rapid, Fabia, Audi A3, Q2 και SEAT Ibiza, Arona, Leon και Ateca, έχουν συναρμολογηθεί εκεί.
07 - Η SEAT στη Νορβηγία. Συνεχίζοντας τη διεθνή επέκταση της εταιρείας, η SEAT από τον Απρίλιο εγκαινίασε την παρουσία της στη Νορβηγία μια χώρα αναφοράς στις νέες τάσεις και τη μελλοντική κινητικότητα, με μια νέα μορφή διανομής που βασίζεται στο ηλεκτρονικό εμπόριο..
08 - Αναβίωση του συνδεδεμένου αυτοκινήτου
Μετά την πρωτοπορία της SEAT στην ενσωμάτωση του συστήματος πλοήγησης WAZE, ήταν επίσης και η πρώτη μάρκα που ενσωμάτωσε την μουσική εφαρμογή αναγνώρισης τραγουδιών Shazam ,την έναρξη της φωνητικής εφαρμογής Amazon Alexa στην Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία, καθώς και το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία. 
09 - “Φύλακας άγγελος”, μηδενικά ατυχήματα. Το πρωτότυπο  Cristobal, που περιλαμβάνει προηγμένους βοηθούς ασφαλείας με στόχο τη μείωση των κινδύνων και των ατυχημάτων. Στο πλαίσιο της εξέλιξής του, το Cristobal διαθέτει πλέον τεχνολογία 5G που επιτρέπει τη σύνδεση του οχήματος με το περιβάλλον του (πεζοί και οδοί), χαρακτηριστικό που δοκιμάστηκε σε συνεργασία με την Telefónica.
10 - Scooting με την SEAT. Στο Smart City Expo World Congress, η εταιρεία παρουσίασε επίσης το νέο SEAT eXS powered by Segway, ένα e-KickScooter .
11 - Κινητικότητα εν κινήσει. Αρχικά projects είναι το Bus on Demand, που στοχεύει στη βελτίωση της αποδοτικότητας των δημόσιων συγκοινωνιών με μία υπηρεσία που προσαρμόζεται στις ανάγκες των χρηστών καθώς και το ride-sharing app με το οποίο οι άνθρωποι που μένουν στην ίδια περιοχή μπορούν να μοιραστούν το ίδιο όχημα και διαδρομή και να μετακινηθούν μαζί.
12 - Respiro, carsharing από τη SEAT. Στο Mobile World Congress (MWC), η SEAT ανακοίνωσε τη δημιουργία της XMOBA, μιας ανεξάρτητης εταιρείας για την ανάπτυξη και δοκιμή έξυπνων νέων υπηρεσιών κινητικότητας.


13 - Hola, Dr.Vollmer! Ο Dr. Christian Vollmer έγινε ο νέος SEAT Vice-president Production and Logistics τον Μάρτιο. 
14 - 25 χρόνια στο Martorell, 10 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Το εργοστάσιο στο Martorell, η καρδιά της SEAT, γιόρτασε φέτος την 25η επέτειο λειτουργίας του. Περίπου 12.500 άτομα εργάζονται στο Martorell, στο εργοστάσιο και τις κεντρικές υπηρεσίες της εταιρείας. Πάνω από 10 εκατομμύρια αυτοκίνητα, 39 μοντέλα και διαφορετικές εκδόσεις έχουν κατασκευαστεί εδώ και 25 χρόνια. 
15 – Το Audi A1 κατασκευάζεται στο Martorell και διανέμεται σε όλες τις αγορές όπου πωλείται, 
16 - SEAT Ibiza, υποψήφιος για το αυτοκίνητο της χρονιάς 2018. Το 2018 ήταν ένα έτος βραβείων για το πιο αντιπροσωπευτικό μοντέλο της ισπανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, το SEAT Ibiza. Μετά την ολοκλήρωση του 2017 με το βραβείο ABC Best Car of the Year 2018, το Ibiza συνέχισε να λαμβάνει βραβεία όλο το χρόνο
17 - Το πρώτο CNG urban SUV του κόσμου. Το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού ήταν το σκηνικό για την παγκόσμια παρουσίαση του νέου Arona TGI, του πρώτου urban SUV στον κόσμο εξοπλισμένο με ένα υβριδικό κινητήρα τροφοδοτούμενο με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG) και βενζίνη. 18 - CARS, περισσότερο από τα αυτοκίνητα
Το 2018, η SEAT γιόρτασε την πρώτη επέτειο του κέντρου υγειονομικής περίθαλψης CARS, που έκανε την εταιρεία πρωτοπόρο στις προληπτικές ιατρικές υπηρεσίες και παράδειγμα υγιούς εταιρείας. Περισσότεροι από 2.000 εργαζόμενοι του ομίλου Volkswagen στην Ισπανία επωφελούνται από τις υπηρεσίες υγείας που προσφέρει η SEAT σε όλους τους εργαζομένους της.


Βαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top