Κλασσικά μοντέλα που σε αφήνουν άφωνο 

Από το παρελθόν στο μέλλον

Alfa Romeo

Οι μάρκες του ομίλου FCA έλαβαν μέρος σε μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις κλασσικών αυτοκινήτων που πραγματοποιήθηκαν στη Γερμανία την περίοδο 3-5 Αυγούστου. Η σύνδεση μεταξύ της πλούσιας ιστορίας και των νέων μοντέλων της Alfa Romeo, εκφράζεται μέσω δύο αυτοκινήτων που ανήκουν στη συλλογή του Μουσείου Ιστορίας της Alfa Romeo στο Arese, αλλά και της εντυπωσιακής Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio.

Παράλληλα παρουσιάστηκαν μια σειρά κλασσικών αυτοκινήτων, αλλά και μοντέλα από τη σημερινή γκάμα του ομίλου, όπως το Abarth 695 Rivale limited edition και το Fiat 124 Spider S-Design. Η εντυπωσιακή συλλογή κλασσικών αυτοκινήτων των Alfa Romeo, Fiat και Abarth περιλαμβάνει και  δύο από τα κοσμήματα του μουσείου της Alfa Romeo στο Arese, η 33 ΤΤ 12 του 1975 και η 155 V6 Ti DTM του 1993. Τα αυτοκίνητα θα οδηγηθούν από δύο θρύλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τον Arturo Merzario, ο οποίος μάλιστα είχε κατακτήσει με την 33 ΤΤ12 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών το 1975 και τον Christian Menzel.

 Δίπλα στα ιστορικά μοντέλα και η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, το πρώτο SUV της μάρκας, το οποίο είναι και το ταχύτερο μοντέλο στην κατηγορία του. Στο χώρο εντυπωσίασαν και άλλα μοντέλα από την πλούσια ιστορία των εταιριών του ομίλου, όπως οι Alfa Romeo Giulia Sprint Speciale (1963) και Giulia GTA (1965) και το Fiat 124 Sport Spider (1969). Τέλος στο φεστιβάλ εντυπωσιάζουν και δύο νέα μοντέλα που συνεχίζουν την παράδοση των ιταλικών εταιριών στην κατασκευή αυτοκινήτων για τους λάτρεις του στυλ και της οδήγησης, το Abarth 695 Rivale και το Fiat 124 Spider S-Design.

Βαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top