Κρόιφ: «Έπαιξε αντι-ποδόσφαιρο η Ολλανδία»

Αιχμές του Ολλανδού κατά του τρόπου παιχνιδιού των «οράνιε»

Κρόιφ: «Έπαιξε αντι-ποδόσφαιρο η Ολλανδία»

Ο παλαίμαχος Ολλανδός θρύλος του ποδοσφαίρου, Γιόχαν Κρόιφ, απηύθυνε ανοικτή επίθεση στην εθνική ομάδα της χώρα του χαρακτηρίζοντας το ποδόσφαιρο που έπαιξε στα γήπεδα της Αφρικής ως «αντι-ποδόσφαιρο».


Μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα El Periodico, ο Κρόιφ ανέφερε πως «η Ολλανδία έπαιξε πολύ βρώμικα με την Ισπανία στον τελικό αφού χρεώθηκε με 9 κίτρινες και μια κόκκινη κάρτα σε έναν μόνο αγώνα».


Μάλιστα δε διστάζει να χρησιμοποιήσει και… σκληρότερους χαρακτηρισμούς: «Ήταν ένα άσχημο, βάναυσο και σκληρό στυλ παιχνιδιού αυτό που έπαιξαν. Αν ευχαριστήθηκαν παίζοντας τέτοιου είδους ποδόσφαιρο, δικαίωμα τους. Το γεγονός όμως είναι ότι έχασαν».


Στον τελικό της Κυριακής (τον τρίτο τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου στην ιστορία της Ολλανδίας) οι «οράνιε» έπαιξαν αρκετά σκληρό ποδόσφαιρο με πολλούς να απορούν με την αγριότητα των Ολλανδών σε μία φάση του 22ου λεπτού όταν ο Βαν Μπόμελ έκανε πολύ δυνατό τάκλιν από πίσω στον Ινιέστα και σε άλλη μια στο 28ο λεπτό όταν ο Ντε Γιόνκ κλώτσησε τον Τσάβι Αλόνσο στο στήθος.


«Ή εθνική Ολλανδίας έπρεπε να παίζει με εννέ από το πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού. Ήταν τόσο άσχημα τα κτυπήματα του Βαν Μπόμελ και του Ντε Γιόνκ που ακόμη και εγώ ένιωσα τον πόνο των Ισπανών ποδοσφαιριστών» είπε χαρακτηριστικά ο 63χρονος Γιόχαν Κρόιφ.


Ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, που μετέδωσε τη φιλοσοφία του με το γρήγορο παιχνίδι και την «πάσα με τη μία μπαλιά» στην Μπαρτσελόνα στο πέρασμα του ως μάνατζερ για μια οκταετία, υπογράμμισε πως είχε ερωτηθεί για το αν μπορεί η Ολλανδία να σταματήσει την Ισπανία με ανάλογο τρόπο με αυτόν που ο Μουρίνιο σταμάτησε την Μπαρτσελόνα με την Ιντερ: «Ήμουν απόλυτος και είπα όχι. Το είπα αυτό όχι επειδή αντιπαθώ το συγκεκριμένο στυλ αλλά η πατρίδα έχειδιαχρονικά άλλο στυλ ποδοσφαίρου».


Ο Γιόχαν Κρόιφ πάντως δεν άφησε… παραπονούμενο ούτε το διαιτητή της αναμέτρησης για τον οποίο είπε χ��ρακτηριστικά: «Ένας διαιτητής τελικού Παγκοσμίου Κυπέλλου οφείλει να έχει τα κότσια να κάνει ό,τι χρειάζεται για να γίνει ο αδέκαστος κυρίαρχος του παιχνιδιού».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top