Κολυμβητής υψώνει το μεσαίο του δάχτυλο πριν βουτήξει-Η ιστορία πίσω από την άσεμνη χειρονομία

Είχε μπει σε μπελάδες

Πολλές φορές έχουμε ακούσει για διάφορα γούρια αλλά και προκαταλήψεις που έχουν αθλητές πριν από κάποιο σημαντικό αγώνα.

Αυτό όμως που συμβαίνει με τον Σάντο Κοντορέλι το συναντάμε πρώτη φορά. Ο Καναδός κολυμβητής λίγο πριν πέσει στην πισί��α υψώνει το μεσαίο του δάχτυλο στον πατέρα του που είναι και προπονητής του.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ του Καναδά, πρόκειται για ένα περίεργο τελετουργικό ανάμεσα σε πατέρα και γιο, που ξεκίνησε όταν ο νεαρός Σάντο άρχισε να διαγωνίζεται στην κολύμβηση σε ηλικία 8 ετών.
condorelli.jpg



Συνήθως είχε μεγαλύτερους σε ηλικία αντιπάλους και αντιμετώπιζε αρκετές δυσκολίες και έτσι ο πατέρας του τον προέτρεψε να χρησιμοποιήσει αυτό τον περίεργο τρόπο για να ανεβάζει την ψυχολογία του!

«Μου είπε ότι έπρεπε να ανεβάσω την αυτοπεποίθησή μου και να μην υπολογίζω τους υπόλοιπους. Έτσι, μου ζήτησε να του υψώνω το μεσαίο δάχτυλο πριν από κάθε αγώνα και αυτός μου το ανταποδίδει»!

Αυτή η τακτική έφερε μπελάδες στον Κοντορέλι, καθώς πριν από κάποια χρόνια, ο πατέρας του καθόταν πίσω από τις τηλεοπτικές κάμερες και κατά την διάρκεια της μετάδοσης, φάνηκε σαν να κάνει χειρονομία προς το κοινό, με αποτέλεσμα να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Από τότε χαμήλωσε την ένταση, φέρνοντας το χέρι πιο κοντά στο πρόσωπό του, ώστε η χειρονομία να μην γίνεται τόσο φανερά.

Ωστόσο το γούρι αναμένεται να συνεχιστεί και στο Ρίο, καθώς ο πατέρας του δηλώνει ότι φέρνει αποτέλεσμα:«Έγινε ένα καλό τελετουργικό μεταξύ μας. Με αυτό τον τρόπο βγάζει το άγχος του και δεν τα βάζει με τον εαυτό του. Σίγουρα τον ηρεμεί».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top